Vår artikel mot böneutrop kom slutligen in


Till slut fick vi in vår artikel mot böneutrop på Newsmill. Det tackar vi för. Innan dess hade dock SVT-Debatt refuserat samma artikel, och i stället tagit in artiklar om ”Arga snickaren” och någon som vill ”sälja sig själv”. En artikel av Täppas Fogelbeg togs också in i stället för vår artikel. Fogelberg vill inte längre betala för polisskydd av Lars Vilks och skriver att han vill videofilma när Vilks hus stormas (hur han nu skall kunna göra det med sin dåliga syn). Låter inte så seriös i mina öron.

DN Stockholm debatt refuserade också vår artikel. I stället ha de tagit in artiklar angående operahuset. Verkar väl vara en seriös diskussion hur framtiden skall se ut för detta operahus. Därefter har samma tidning tagit in en artikel från KDU som handlar om att förbjuda aggressivt tiggeri. Jag vill påminna mig att ett annat parti föreslagit samma sak. Hmm… vilket parti kan det ha varit?

Det är märkligt att ett prejudicerande fall om böneutrop inte behandlas mer i vår media. Tidningar och TV styr debatten och styr den självklart dit de själva vill. De tar upp enskilda asylfall och ger kraftigt vinklade bilder av bakgrunden, för att därefter spela på människor känslor med de enklaste knep. Det märkliga är att de lyckas så ofta. När sedan viktiga frågor dyker upp som påverkar hela vårt samhälle så skriver varken journalisterna själva om det eller tar in artiklar i ämnet. Nåja några artiklar har vi förståss sett. Men balansen saknas.

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Media. Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s