De som måste lämna partiet


Det senaste drevet mot Sverigedemokraterna tarvar en sista artikel, trots en viss risk för upprepning. Det finns i själva verket så många aspekter och lärdomar att göra så det skulle gå att skriva ännu fler, men lagom är trots allt bäst. Det olämpliga och moraliskt förkastliga i de nämnda SD-medlemmarnas beteende en tidig morgon för 2,5 års sedan har redan fastslagits och behöver inte upprepas. Det som inte riktigt kommit fram är att ålder och ungdom spelar en avgörande roll vid denna typ av beteende. Unga människor hjärna fungerar inte som lite äldre människornas, det har forskning visat. Bl.a. sker mycket fler direktkopplingar till limbiska systemet och amygdala förbi cortex (där vi göra förnuftiga överväganden) i ung ålder. När Almqvist med känsla berättar om de hot och den förföljelse han blivit utsatt för är det hans amygdala som talar.

Många unga människor har dragit ett oerhört tungt lass för SD och gjort det med den äran. Politiker från andra partier har i själva verket inte en aning om vilken oerhört press och vilket oerhört tungt lass mycket unga människor dragit för SD, detta medan äldre åsiktsfränder med välavlönade arbeten och familj inte ställt upp. Detta är inget som andra partier eller media kommer ta minsta hänsyn till, men vi själva måste ändå ha detta i åtanke. En del unga människor har inte klarat det omänskliga trycket och gått under, som Petzäll. I själva verket är partiets hela historia kantat av unga offer som gett allt för partiet och offrat sin egen hälsa. Det är alltför lätt att i dag göra narr av dessa ofta alkoholiserade människospillror, men just de har breddat vägen in till riksdagen. I dag, äntligen, så behöver man inte längre vara martyr för att arbeta för partiet. Ett hinder, en nivå, har helt klart passerats och de största svårigheterna ligger faktiskt bakom oss. Det är fullt möjligt att även lite mognare familjefäder med välavlönade arbeten kan ta steget att arbeta för partiet helt öppet. Denna seger har Expressen helt klart misslyckats att ta ifrån oss, men de gjorde ett allvarligt menat försök.

Limbiska systemet

Enligt de publicerade opinionsundersökningar vi sett har SD tagit mycket begränsad skada av det ändå ganska intensiva mediedrev som ägt rum sista tiden. Förvåning och förvirring har präglat medierna när de lite skamset varit tvungna att kommentera detta. Även undertecknad hade nog trott på en lite större effekt av alla skriverier. Klart är att dessa drev faktiskt brukar ha större effekt än vad som nu verkar vara fallet. Varför misslyckades Bonnier och andra medier? Här kan vi mest spekulera, men en orsak är nog att det varit tydligare än någonsin att drevet haft rent politiska förtecken. Det har tydligt synts mellan raderna att journalister och ägarna haft en politisk agenda. Den film som Baas på Expressen köpte hade orsakat drev hos alla partier, men den entusiasm och glädje journalisterna kände inför drevet kanske blev lite väl tydlig. Mycket få väljare tycker i grunden om ren skolgårdsmobbning, vilket vi också sett historiskt. En sista mer given orsak är Jimmie Åkessons sätt att hantera krisen, som imponerat t.o.m. på rabiata politiska motståndare.

En annan orsak är troligen att regeringens immigrationspolitik inte blir en millimeter bättre av de unga herrarnas utsvävningar en tidig morgon för över två år sedan. Om verklighetens folk hemma vid köksborden insett detta står vi inför ett paradigmskifte, som även journalister någon gång måste ta hänsyn till.

Till slut måste vi också konstatera att den eller de två personer som sålde filmen till Expressen självklart måste lämna partiet. Orsaken till att de sålde filmen har näppeligen några moraliska orsaker, i så fall hade de självklart tagit saken internt först. Detta skedde inte och det verkar som att ”läckan” är den enda i partiet som har tillgång till filmen. Partiledningen har ju enträget bett Expressen att släppa hela filmen. Dessutom har den ena av personerna uttryckt rent hat mot partiet (om inte båda) och ifrågasatt om SD kommer att ”existera i höst”. Ytterst är det ett mycket allvarligt arbetsmiljöproblem. Medlemmar kan inte sitta i möten och fundera över om vartenda ord vidarebefordras till Baas, oavsett om man skulle kunna stå för detta helt öppet.

Man kan heller inte arbeta konstruktivt ihop med någon som helst vill se partiet utplånat, det går bara inte. Skall t.ex. ”läckan” få ta hand om helt nya medlemmar och introducera dessa i partiets politik? Ta hand om partiets ekonomi och pengar? Uttala sig i partiets namn? Dessutom rör det sig av en ständig ström av info framförallt till Expressen. Tidningen själv har ju kategoriserat källorna som ”källa inom partiet” och ”högt uppsatt källa inom partiet”. Sannolikt är allt som betecknats som ”källa inom partiet” från samma person. Även Expressen skulle reagerat på om en chef lät ett par som ligger i skilsmässa dela samma kontor, detta är samma sak fast värre. Vid många skilsmässor bryter känslostormar ut och hårda ord fälls. Vid någon tidpunkt är det dags att gå skilda vägar och fortsätta med sina respektive liv. Det bästa för alla parter är att ”läckan” lämnar partiet och fortsätter med sitt/sina liv, så får partiet gå vidare med sitt.

Annonser
Det här inlägget postades i Media, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De som måste lämna partiet

  1. Robert Stenkvist skriver:

    Ja det är ju dessutom en så komplicerad process. Ofta har vi ändå inte någon beslutsfattande position förrän vi hamnat på andra sidan tjugoårsåldern. Det är nog menat så. Sedan skall olika kopplingar göras i hjärnan. Kopplingen direkt till mellanhjärnan har också tjänat stort syfte historiskt. När vi blir anfallna av vilda djur så har vi inte tid med något analyserande. Jämför med människor som upplevt riktiga slag. De kastar sig till marken direkt, utan att tänka när de hör en explosion. Ett typexempel på direktkopplingen till mellanhjärnan där alla ljud, syn och luktminnen sitter.

  2. Varg i Veum skriver:

    Det är så sant detta med ålder. Precis som du säger så är ”unga” lite för hetsiga, vill se förändring snabbt utan närmare reflektion över konsekvenser. Det är sådant man kommer över med tiden, när hjärnan har mognat.
    Med det menar jag inget nedsättande utan hänvisar till det faktum att hos det stora flertalet så är det vetenskapligt bevisat att hjärnan inte är fullt utvecklad förrän den senare halvan av tjugoårsåldern, hos en del tar det längre tid, hos andra kortare. Bara deras handlingar talar om hur långt i utvecklingen de är.

    Och det handlar om utvecklinen just i de delarna av hjärnan som har med konsekvensanalys att göra. Men samtidigt är det ungdomens styrka. Man orkar inte hålla på och tramsa i oändlighet. Man vill se resultat snabbt. Hade man utvecklad konsekvensanalys redan som nyfödd så skulle samhället aldrig utvecklas. Det är trots allt ungdomen som kommit med de radikala samhällsomstörtande ideérna. Det är nog därför naturen ordnat det så att hjärnan inte blir utvecklad i 6-årsåldern.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s