Och här kommer humorbrevet


Expressen publicerar i dag bilder på Gustav Fridolin från Hultfredsfestivalen. Dessa bilder har cirkulerat en längre tid på nätet, minst 7 – 8 år, så det har väl lindrigt nyhetsvärde. Expressens rubrik är, ”Fridolins fylla visas på nätet”. Ja, absolut, Expressen publicerar ju bilderna på nätet. Jag surfar hyggligt mycket på internet, men det var flera år sedan jag såg de numera väldigt gamla och välkända bilderna på Fridolin. Jag såg dem alltså nu på Expressens hemsida som mycket riktigt har publicerat dem i sin nätupplaga. Det vore ändå rimligare att Expressens rubrik var enligt följande, ”titta, vi publicerar snaskiga bilder på språkröret Gustav Fridolin”.

Jag tror t.o.m. att jag har flera år gamla bilder på Fridolin under Hultfredsfestivalen. Nej, jag tänker inte publicera dem igen. Bilderna gör Fridolin varken bättre eller sämre som språkrör. Låt oss bedöma hans politiska arbete i stället för att förfalla till Baas-nivå. Och låt oss nu inte peka finger som grälsjuka barn i en för liten sandlåda. Om Fridolin tog sig ett järn under en musikfestival för 10 år sedan så kan jag tala om att det har jag också gjort.

Låt oss i stället ägna oss åt stor humor. Det finns en faktaruta i artikeln där det frågas om ”Får man sprida tveksamma bilder av politiska motståndare?”. Intressant fråga, ni har ju precis gjort det Expressen, publicerat tveksamma bilder av politiska medspelare. Varför det skall vara någon skillnad på motståndare förstår jag inte. Sedan har Expressen i sin outgrundliga visdom ställt denna fråga til ett antal politiker.

Lars Bäckström, riksdagsman, vänsterpartiet:

– Görs det avsiktligt är det fegt och förkastligt. Men det är inte nödvändigtvis av politiska motståndare. Ofta är det sjuka människor som vill få uppmärksamhet. 

Så Expressens redaktion består av sjuka människor som vill ha uppmärksamhet? Tja, det är Bäckströms ord, inte mina.

 

Annika Qarlsson, ordförande för centerkvinnorna:

– Helt oacceptabelt. Man går förbi spelreglerna för det politiska samtalet. Det förekom en del smutskastnings-kampanjer under EMU-kampanjen.

Jasså det är helt oacceptabelt? Qarlsson kanske har märkt att i går var det en annan politiker som blev publicerad med en privat bild. Kommentar på det? Dessa spelregler som Qarlsson talar om har nog brutits en del på sista tiden. Men det var nog liiite senare än under den senaste EMU-kampanjen.

 

Lars Stjernkvist, partisekreterare, socialdemokraterna:

– Det är oroande med brutaliseringen av det politiska samtalet. Ett angrepp på en politiker är ett angrepp på demokratin.

Gäller detta alla politiker Stjernkvist, eller bara vissa? Du måste ha varit väldigt orolig de senaste veckorna Lars, jag lider verkligen med dig.

 

Per Bill, riksdagsman, moderaterna:

– Det låter som ett pubertalt sätt att ta politiska poäng. Jag har svårt att tro att en politisk motståndare skulle göra så mot en kul och fartig kille som Gustav, som alla uppskattar för hans engagemang.

Nåja, jag kan hålla med Bill, även om Fridolin ser lite trött ut just på de publicerade bilderna. Men som sagt, vem har inte drabbats av plötslig trötthet under en musikfestival?

 

Urban Svensson, partisekreterare, kristdemokraterna:

– Även om Hultsfredsfestivalen är ett offentligt sammanhang så var situationen tydligen privat, och det är förkastligt att sprida såna bilder. Metoden är vanligare i USA, jag hoppas vi i Sverige förskonas.

Nja, inte bara i USA Svenssson. I går var det visst en partiledare som blev publicerad i ett privat sammanhang. Kanske minnet sviker Svensson här.

 

Johan Jakobsson, partisekreterare, folkpartiet:

– Har en politiker satt sig i en sån situation att det finns konstiga bilder så behövs det nog inte en politisk motståndare för att sprida dem.

Oppss…ett sanningens ord till slut. Nej, det är påfallande ofta det rör sig om parti”kamrater” som av frustration eller hat släpper bilderna. Nästan alltid faktiskt. Ofta någon som arbetat nära en högt uppsatt politiker och kanske varit lite i fotobranschen. Det är möjligt, t.o.m. troligt att Fridolinbilderna ursprungligen kommer från en partikamrat.

Låt oss då slutligen lägga på minnet vad dessa politiker tycker om ”tveksamma” bilder på politiska motståndare.

Länk Expressen

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Media, Sverige, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s