Låt inte gränsen vara ”öppen”


I en ledare på DN propagerar tidningen för att vår gräns skall vara ”öppen”. Vad som egentligen menas med detta är oklart och dess motsats, en ”stängd” gräns ger en negativ klang som får människor att tänka på Nordkorea. Nu hade vi i vårt land vad DN menar med en ”stängd” gräns under större delen av 1900-talet. Varor och turister flödade fritt och några problem att ta sig ut eller in i Sverige förelåg absolut inte. Med ”öppen” gräns menar DN sannolikt ett fritt flöde av arbetskraftsinvandrare och immigranter. Det hela blir en lek med ord där det gäller att erövra ett semantiskt och retoriskt övertag.

DN pekar i sin artikel på att Sverige tjänade på den arbetskraftsinvandring vi hade under t.ex. 60-talet. Det stämmer förvisso (även om vi skulle kunna problematisera även denna invandring) men situationen såg då helt annorlunda ut. Vi hade gott om arbeten i industrin, där även immigranter lätt kunde sköta de arbeten som erbjöds. Redan när dessa arbetskraftsinvandrare anlände hade de både arbete och bostad ordnade. Att jämföra detta med dagens immigration är inget annat än ohederligt. DN hävdar att Sverige är beroende av utländsk arbetskraft. Till vissa delar kan detta stämma, men enklare arbeten måste kunna gå till den enorma kader av arbetslösa vi redan har i detta land. Immigranter som inte får något arbete blir ju en belastning för statskassan och förbättrar ju inte samhällsekonomin i vilket fall.

I artikeln skriver DN följande.

Å ena sidan vill man hålla sig väl med LO, en pålitlig gränsvakt, å andra sidan hålla rent mot Sverigedemokraterna som knappast vill ha några utlänningar alls i Sverige, arbetande eller ej. 

Det vore välgörande om DN själv höll rent mot lögner och halmgubbar. Sverigedemokraterna vill ha ungefär samma immigrationspolitik som Finland, ett land DN kritiserat högst måttligt för sin immigrationspolitik. SD vill självklart ha utlänningar i Sverige och propagerar inte för en Nordkoreansk samhällsmodell, vilket klart borde framgå av alla partiprogram. Man kan ändå säga att DN fick en fjärdedel rätt. SD vill inte ha arbetskraftsinvandrare i Sverige som inte arbetar eller har fejkade ”skenarbeten”.

Apropå Löfvens framträdande i Agenda där han framförde åsikten att arbetskraftsinvandringen skall styras av Sveriges behov skriver ledarredaktionen så här.

Och, förstås, utan att i den ekvationen räkna in de människor som i alla tider drömt om att med hårt arbete skapa en bättre tillvaro i ett annat land.

Nej, det är sant. Sverige kan inte ta emot alla människor som drömmer om att med hårt arbete skapa en bättre tillvaro i ett annat land. I ett annat land behöver heller inte vara Sverige, som ju redan ligger i topp per capita vad gäller immigration. Vi har också svårt att avgöra vilka som verkligen vill arbeta hårt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Arbetslösheten i vissa utanförskapsområden skvallrar om att det är en vansinnig politik att låta immigrationspolitiken styras av en vacker klyscha. Det är många hedervärda och duktiga människor som Sverige måste säga nej till, p.g.a. att svenska politiker skall ansvara för vår nation och inte aspirera på att vara ett globalt samvete. Många människor världen över är hedervärda och duktiga, de vill verkligen skapa sig ett bättre liv genom hårt och ärligt arbete. Jag vill vara klar på denna punkt. Det innebär dock inte att Sverige ens kan ta emot alla dem som faller inom denna kategori (vilket inte alla gör). Svenska politiker skall avgöra vad som långsiktigt är bra och rimligt för de väljare som valt dem och för nationen.

Annonser
Det här inlägget postades i Ideologi - politik, Immigrationspolitik, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Låt inte gränsen vara ”öppen”

 1. Tage Sundin skriver:

  Dagens Nyheters ledare illustrerar utmärkt vad som länge varit uppenbart: Tidningen, även på nyhetsplats, har förvandlats från en huvudsakligen nyhetsförmedlare till opinionsbildare där numera enbart ”korrekta” nyheter och åsikter får plats. Ungefär som Neues Deutschland i DDR på den tid det begav sig.

  För övrigt har Robert Stenkvist alldeles rätt. Sverige skall även fortsättningsvis vara ett öppet och välkomnande land för människor med förutsättningar att här skapa sig ett bra och värdigt liv. Personer med liten eller ingen utbildning, svag hälsa och dåliga språkkunskaper blir dock alltför ofta dömda till ett liv i utanförskap och armod om de kommer till vårt land. Det framstår därför som ett bättre hjälpalternativ att bistå dem med utvecklingen i deras hemländer.

 2. oldman94 skriver:

  Det finns 1Miljard som har mindre än 1$/dag att leva på…..dom kommer inte till Sverige för det fodras 2-500.000 förutom för flyktingar (5.000/ÅR)
  MEN det är väldigt synd om dom…
  ..Någon som tror dom upplever sitt liv som det bästa?

  Riksdag&Departement senaste nummer ger info att:
  – ju äldre man är desto svårare att få jobb
  – ju lägre utbildad man är desto svårare att få jobb
  – mediantid på 7 år till arbete statistiskt => vem av oss som varit landet hela livet får jobb efter 7 års arbete, troligtvis ingen
  – R&D igen visar att efter 40 är det svårt…som barn är det bättre….
  – dvs den invandring viu har idag belastar mer än de som finns i landet…
  – 7år är den tid det tar för någon av våra arbetslösa att både passera gymnasium och högskola…..vi har f.n. 500k(+500k) arbetslösa (öppet/dolt)

  Någon har räknat fel på denna gigantiska befolkningsförflyttning de facto lastar den totala mängden invandrare landet . . MEN dett stort antal berikar . . så varför inte:

  1. Selektera de som passar bra låt dessa bidra för att kunna följande år ta in flera som bidrar.
  2. De som belastar och inte är flyktingar får stanna kvar i sina länder
  eller
  3. Hjälp människor på plats speciellt de driftiga plus många andra så skapar vi bistånd/välstånd för flest…

  Sveriges invandringspolitik är ett evigt skrapande av trisslotter som vi i landet betalar….MEN det påverkar inte världens bästa, tvärtom……
  för att fördubbla dagpenningen för den miljarden ovan krävs det ungefär samma pengar som vi i sverige lägger varje år på invandring……en fördubbling av lönen/bidragen brukar vara ganska uppskattat…

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s