Avgå Billström!


Det har ”stormat” kring en del uttalanden migrationsminister Tobias Billström gjort den senaste tiden. Billström har gjort uttalanden om ”volymer” som ju är en paradfråga för SD. Han har också gjort ett uttalande om ”blonda och blåögda” när han vad vi förstår, skulle förklara vad illegala immigranter vanligtvis uppehåller sig. Att Billström inte ville peka ut mörkhåriga brunögda människor som sämre torde vara uppenbart för alla tänkande människor och den efterföljande debatten visar att vi har ett samtalsklimat som snarast för tankarna till Orwells1984. Som vanligt reagerar ingen av våra certifierade journalister om själva samtalsklimatet, utan alla faller in i samma kör.

Billström

Man kan också fundera över vad denna ”storm” egentligen består av. Är det ett folkligt uppror mot Billströms klumpiga uttalanden? Det är absolut ingen som tror att människor vilka kan anses tillhöra vanliga samhällsklasser, vid sina köksbord knyter näven och slår den i köksbordet så kaffet skvimper ut efter läsning av Billströms uttalanden. Det är den vanliga twittervänstern bestående av kanske 500 personer samt 50 representanter från media som skapat denna storm (och Reinfeldt). Det är knappast dessa 550 personer som Billströmt vänt sig till när han markerat en något hårdare migrationslinje. De personer som skapat denna artificiella ”storm” har alltid representerat en mycket tilltagen migrationspolitik och kommer att reagera likadant vid varje försök att strama åt denna politik.

Det har talats om ”testballonger” när Billströmt gjort sina utspel. Vad gruppen liberal-media och twittervänstern står för behöver dock inte testas, det måste redan vara uppenbart för alla var de står. Denna grupp är dock mycket högljudd och därmed genereras reaktioner som på ett mycket ytligt sätt kan tolkas som en folklig reaktion. Att detta folk i huvudsak bor på Södermalm, äter surdeg och dricker latte är inte direkt uppenbart.

surdegen440x300

Media har skrikit ut att Reinfeldt läxat upp sin migrationsminister. Vid nästa groda är det sannolikt respass för Billström. Därmed har Reinfeldt säkrat de röster han redan har, vilket sannolikt var avsikten med uppläxningen. Billströms händer är bakbundna för en restriktivare politik på migrationsområdet. Återstår då en lång förnedring fram till valet för Billström. Dessutom riskerar han tappat stöd från alla de moderater likt Bo Frank, som vill se en åtstramning av den förda politiken.

Med lite perspektiv på den senaste tidens utveckling finns det bara ett smart drag av Billström att göra. Nämligen att avgå själv och öppet deklarera att han inte tror på Reinfeldts linje. Detta skulle på sikt stärka Billström position enormt mycket. Att Reinfeldt sitter kvar efter valet 2014 är inte troligt, oavsett vilka scenarion vi tänker oss. De flesta sannolika scenarion innebär att Reinfeldt avgår antingen han vill eller inte. En ändrad inriktning för moderaternas migrationspolitik efter valet med en ny statsminister verkar i dagsläget mycket trolig. Att en ny moderat linje kommer att innebära en striktare migrationspolitik är också trolig, detta med tanke på alla de kommunalråd som signalerat om en ändrad kurs på det migrationspolitiska området.

När man är inne i en process är det ofta svårt att se skogen för alla träd. För en utomstående är det geniala schackdraget för Billström uppenbart, detta oavsett att draget kan innebära ett farväl till den politiska arenan om utvecklingen inte går som tänkt. Avgår Billström och deklarerar en annan migrationspolitisk hållning slipper han all förnedring samtidigt som han visat ledaregenskaper och ryggrad. Han skulle i detta läge sitta med minst ett par extra ess i rockärmen efter valet 2014.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverige. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Avgå Billström!

 1. Lars skriver:

  Löst snack och nonsens. Det gäller att hålla sig till fakta! Gör inte samma fel som journalisterna, snälla ni!

 2. oldman94 skriver:

  Gillar Billström, lite granna vågar han säga något annat än det konforma……hundratals politiker kan inte Gilla lika!………..

  Och visst kommer invandringen att ändras antingen att man politiskt ser sanningen i vitögat och anpassar till en rimlig nivå som vi har råd med.
  (Trots allt finns det bara ungefär 1,5Biljoner att spendera på det som stat, kommun och landsting använder till allt)

  Mer kostnader för invandring ger mindre utrymme för ”det andra” och tvärtom…..
  en galopperande invandring kommer att begränsa sig själv då det uppenbara inträffar att de flesta av oss drabbas
  (Galopp både vad gäller antal såväl kostnad per kohort/capita då mer kräver proportionellt mer)…..
  inte bara de rätt så försvarslösa dvs barn och gamla utan även människor i aktiv ålder…..

  invandringen kostar cirka 40.000/arbetande….minst en Thailandsresa / familj……eller en ny bil betalad på 5 år eller ett nytt kök eller…….

  för våra pensionärer kan inte kosta mycket mindre nu annat än genom att de avslutar sina abonnemang………

 3. Stenkvist skriver:

  Same to you 😉

 4. Eva-Marie skriver:

  Hej
  Tack för din analys och vi här hemma skakar våra huvuden just åt det du skriver. Vilken storm? Storm åt vaddå? Att Billström sa blonda och blåögda äldre tanter eller nåt? Jag förstod precis vad han menade men det är tydligen ” a big no no” att tala om det som dom flesta ändå vet, vi vet att det förekommer svartuthyrning av madrasser i lägenheter och att det är landsmän till ”flyktingar” som skor sig på sina ”broschor”.

  Jag undrar vad är nyheten? Är nyheten att nu får man inte säga ord som Blond och Blåögd? Men jag då hur beskriver man mig, är det fult att beskriva mig? Allt har blivit så hysterriskt snurrigt och fel, Den etablerade median tror att dom kan styra allt och delvis har dom rätt för Reinfelt var en feg kruka som inte står bakom sin minister.

  Ha det gott Stenkvist.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s