Uppdrag Granskning – den magiska formeln


Många blev upprörda när Uppdrag Granskning avslöjade Migrationsverkets miljonrullning vad gäller dyra boenden och bristande information till lokalbefolkningen. Det är en märklig effekt av vår immigrationspolitik och programmet belyste detta mycket bra. Det kanske mest intressanta avsnittet i programmet var intervjun med Migrationsverkets operative chef Mikael Ribbenvik. När Josefsson frågar Ribbenvik om kostnaderna för migrationsverkets upphandlingar av boende och att lokalbefolkningen uppenbart är överkörd på många håll, säger han så här.

Vi ger skydd åt människor som behöver skydd. Folk flyr från krig. Vi ger skydd. Det gör vi. […]

Men glöm inte bort kärnan, att vi har ställt upp i Sverige för att ge t.ex. …[oklart] andra människor skydd.

Som alla förstår så är Ribbenviks svar inte relaterat på något sätt till frågan. Att Migrationsverket i vissa fall kan ge samma skydd och boende för en fjärdedel av skattebetalarnas pengar, besvaras inte av ett upprepande med det där speciella tonläget – ”att vi ger skydd för människor som flyr ett krig”.

Glava

Glava

I själva verket vet både Josefsson, Ribbenvik och en hel del TV-tittare nuförtiden att Ribbenviks fras är ett slags magisk formel som friköper den ifrågasatte från alla vidare svar. Frasen fungerar som en Joker vilket vid behov fungerar som alla andra kort. Dessutom ligger det en del hot i Ribbenviks deklaration, speciellt med den blick och det tonläge som användes. Frasen kan översättas med ”du vet att du är ute och trampar på farligt vatten nu Josefsson? Du vill väl inte gå de främlingsfientligas ärende? Då vet du vad som väntar”. Josefsson hanterade väl balansgången relativt väl (ur ett eget perspektiv), och avslutade intervjun i tid.

MikaelRibbenvik720

Mikael Ribbenvik

Josefssons uppdrag var ju självklart inte att ifrågasätta hela immigrationspolitiken. Annars efterlyser vi en diskussion om hur vi hjälper t.ex. civilbefolkningen i Syrien på ett rationellt sätt. Rent logiskt måste lösningen enligt Sveriges politik ligga i att flytta antingen den del av civilbefolkningen som stödjer rebellerna, eller den del som stödjer Assadregimen, eller hela befolkningen till Europa och främst Sverige. En totalt orimlig lösning som inte ens är önskvärd av någon förmodligen.  

Nu emigrerar en del av befolkningen till Sverige men situationen blir ju inte ett dugg bättre för dem som är kvar. Det totala lidandet blir inte mindre, för att vissa som har tillräckliga resurser slipper det. Att flytta till en ny världsdel och börja om från noll med ett helt nytt liv är förvisso en individuell lösning för dem som drömt om just detta, det är ingen lösning på en akut kris där hela befolkningen är inblandad. Vid sådana tillfällen skall hjälp på plats och i närområdet vara den naturliga åtgärden och där bör Sverige visa framfötterna.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Uppdrag Granskning – den magiska formeln

 1. oldman94 skriver:

  Mmm…vi som räknat sedan tidigare sitter nu och säger: ”
  Vad va det vi sa?”
  men andra som är del i ”verksamheten” funderar väl hur man skall göra bortförklaringar ännu en gång……
  Migrationsverkets representanter fick det ju lite svårt igår…
  så svårt att man tog fram paketet med pappersnäsdukar…….
  undras hur det är med kommunernas lediga lägenheter vs migrationsverkes oförmåga att hyra sådanat?
  Vem ger desinformation??
  Varför??
  För inte kan det behövas en nobelpristagare för att ringa kommunerna stup i kvarten för och söka efter lägenheter……
  en person på deltid skulle på några vackor kunna sammanställa lediga lägenheter i varenda kommun……..reportrarna har ju bara jobbat med detta i några veckor och inte varit insatt i hela problematiken heller……
  Hoppas man fortsätter granskningen….bra att göra detta i det kvalitetsarbete som finns inbyggt i LEAN….har för mig att verket använder detta redskap…….

 2. Sofia skriver:

  Mikael Ribbenviks utseende visar att han tillhör den invandrargrupp som det är olagligt att kritisera.
  Denna invandrargrupp har tagit makten över MSM, finanserna, forskningsinstituten och det juridiska systemet.

  Denna etniska grupp har haft det största inflytandet över NATO´s erövringskrig. Denna grupp är nog den som tjänar mest på krigen.

  När det gäller de sociala kostnaderna för erövringskrigen så har FN kommit överens med landsförrädarna att vältra över kostnaderna på svenska folket. Dessutom späder varje invandrare ut svenska folkets rösträtt. Svenskarnas maktlöshet i sitt eget land växer hela tiden.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s