Nu passar det att åsidosätta det kommunala självstyret


Lars Rådén M går ut i SvD och påstår att just i frågan om de ensamkommande barnen så är det riktigt och rätt att åsidosätta det kommunala självstyret. Denna artikel kommer alltså när regeringen tillsammans med MP kommit överrens om att tvinga alla kommuner att ta emot ensamkommande barn. Att den är skriven av ett kommunalråd från Solna ger känslan av ett beställningsverk från moderpartiet, att skapa acceptans bland de egna åtminstone.

Man kan i och för sig förstå synpunkten att samtliga kommuner skall dela på bördan av dessa ensamkommande barn, om man nu tycker att hela denna folkomflyttningspolitik är vettig. Gör man inte det blir åsidosättandet av det kommunala självstyret obegripligt och ett statligt övergrepp. Har man åsikten att barn skall vara med sin familj för att bygga upp hemlandet och inte växa upp i en helt annan kultur där arbetslöshet och utanförskap möjligen väntar så blir regeringens senaste beslut som att hälla salt i såret. Vad finns logiken att flytta delar av en ungdomsgeneration i ett annat avlägset land hit till Sverige? Det är en absurd politik. Vi har ju t.o.m. skickat ned svenska soldater till Afghanistan för att göra det säkert där nere. Misslyckades både vår egen och alla andras mission fullständigt? Hade det varit säkrare och bättre innan USA invaderade Afghanistan? Det kom nämligen inga ensamkommande barn innan invasionen. Hur många ensamkommande tar förresten USA emot?

Så här säger Rådén i SvD.

Inom andra politikområden skulle det framstå som underligt ifall en kommun skulle besluta att avstå från att delta. Det är exempelvis inte valfritt att ta hand om barn med särskilda behov i skolan eller äldre med missbruksproblem. I Sverige tar vi gemensamt ansvar för de som är i behov av stöd. Ensamkommande flyktingbarn och ungdomar ska inte utgöra ett undantag från detta.

Jämförelsen är helt felaktig. Barn med särskilda behov och människor med missbruksproblem står under kommunernas ansvar och det är just för dessa saker vi betalar kommunalskatt. Det var redan från början kommunernas angelägenheter och det är för dessa saker vi skapat kommunerna och skattesystemet. Detta gäller självklart inte barn (oftast unga vuxna) från andra sidan jordklotet. Det är Afghanska statens uppgift att ta hand om dessa ungdomar så gott de förmår. Det kan aldrig bli svenska kommuners uppgift att ge tandvård till kinesiska ungdomar eller sjukvård till Nepalesiska ungdomar, även om tanken skulle vara fin.

Afganistan1

Nu har alltså systemet havererat och det enda som återstår är statligt tvång för att kunna placera ut delar av Afghanistans ungdomsgeneration häruppe. En f.d. högt uppsatt sverigedemokrat har enligt tidningarna gått över till moderaterna, det är nämligen mer kvalité i moderaterna. De är dessutom mycket proffsigare enligt överlöparen. Jo det här verkar ju vara mycket proffsigt genomfört. Det är möjligt att det är mer kvalité i moderata människor och att de är lite mer värda än sverigedemokrater, men saknar de helt hjärna att tänka med? Tycker man att denna politik är tecken på kvalitet och proffsighet så skall man självklart ansluta sig till moderaterna, men frågan uppstår då varför man någonsin gick med i SD.

Annonser
Det här inlägget postades i Alliansen, Immigrationspolitik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nu passar det att åsidosätta det kommunala självstyret

 1. stenkvist skriver:

  Jag har aldrig funderat på den könliga balansen men däremot att det kommer pojkar från ett land där männen står skyhögt över kvinnorna status. Detta är vansinne, det är också vansinne att folk inte förstår detta, det är dubbelt vansinne.

  • Eva-Marie skriver:

   Jo det är konstigt att inte folk begriper det. Våra barn kommer att få betala dyrt.
   Om det är så att de unga männen är så ensamma som dom säger då blir det per automatik en könslig obalans och våra söner ska konkurrera med dessa från kultur som du säger med helt annan syn på jämlikhet. Vi får hoppas att våra döttrar är förnuftiga men att det inte är fallet har vi facit på.

 2. Tage Sundin skriver:

  Floden av ensamkommande unga vuxna är i betydande utsträckning korrelerad till vår mottagningskapacitet. När denna under årens lopp successivt byggts ut, har antalet unga vuxna ständigt växt; från 400 per år till ungefär 4.000 i år.

  Tvånget mot kommunerna är tänkt att täcka den nuvarande bristen om cirka 1.300 kommunplatser. Men det kommer inte att fungera!

  Det råder ingen brist på unga män runt om i världen. Framförallt finns det ingen brist på unga män som med asylbeslut i Sverige garanteras livslång vård, omsorg och försörjning. Det ekonomiska värdet för den enskilde kan bedömas uppgå till minst 10 miljoner SEK.

  Floden av unga män kommer därför att öka ytterligare under 2014, och vid årets slut kommer det fortfarande att fattas tusentals kommunplatser. Politiken är således totalt vansinnig! Inte minst för att varje ung vuxen åtminstone under det första året kostar statskassan över 1 miljon SEK.

  En förnuftigare modell innebär inledningsvis generell åldersbestämning av de ensamkommande. Sådan tillämpas i exempelvis Norge numera. Det visade sig att runt 80% kunde anses vara över 18, och strömmen av ensamkommande till Norge minskade därefter till en rännil.

  Man undrar vad norrmännen har som inte vi har? Utöver hjärnor och sunt förnuft, alltså.

  • MrNail skriver:

   Kanske Gilette är med och sponsrar med partistöd i Sverige då man kallt kan räkna med ett uppsving pga alla ankommande ”barn”

 3. Eva-Marie skriver:

  Hej Robert tack för ett bra inlägg och jag höll på att få spader vid frukostbordet häromdagen när Billström den fege basunerade ut att 4000 ”ensamkommande” skulle komma upp till oss långt upp i kalla nord och därför ska vi kväsa kommunerna för staten ska betala kalaset för den havererade invandrarpolitiken.Undrar om han Billström mår bra med att spela med Maria Ferm under hennes täcke?

  Som jag ser det så skapar vi en obalans mellan könen i vårt lilla land, vi öser på men afghanska och somaliska unga män…..MEN kanske blir det balans när deras fruar och barn kommer hit.
  Som du säger så är det inte rätt att vi dränerar dessa länder på deras unga starka män som borde bygga upp deras länder, hur egoistiska kan vi vara innan det är oklädsamt.

  Önskar dig en trevlig helg från Malmö den globala staden som Löfven sa.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s