En annan vision för Botkyrka


Området kring Hågelby har i dag stora natur och rekreationsvärden, dessutom är det historiskt intressant mark. Många människor uppskattar naturen och lugnet i parken och omgivningen. Dessutom är marken historisk intressant och är nedlusad med arkeologiska fynd ända från yngre järnåldern (vendeltid). Det är inte alls fel att bygga en familjepark som kommunen valt att kalla det. Det är helt i sin ordning att kommunen säljer mark och är behjälplig på andra sätt om ett företag vill satsa på en ”upplevelsepark”. Däremot har man valt helt fel placering för detta projekt. Hågelby har redan i dag ett värde för kommunen, som byts ut mot ett annat helt okänt värde. Vi minns väl hur det gick med Slagsta köpcentrum?

Parken-1

I området finns förutom en uppskattad ridskola också Hågslaby järnåldersby, där jag själv varit med skolbarn för att dessa skall få en inblick i hur järnålderns människor levde. Vi i SD Botkyrka vill ta vara på områdets historiska karaktär och göra detta till en historisk park.

Hågslaby-2

Gjorde man om detta till en historisk park skulle t.ex. de gamla gravhögarna som benämns ”Kyrkkulla gravfält” passa utomordentligt bra. Gravfältet är från yngre järnåldern och innehåller 20 gravar. På området finns också en runsten.

Vi i SD har ofta fått höra i fullmäktige att vi är bakåtsträvare då vi sagt nej till en rad etableringar på känslig mark. Detta stämmer naturligtvis inte. Vi prioriterar kvalité för de som redan bor i kommunen i stället för kvantitativ inflyttning. Detta har inget med bakåtsträveri att göra utan är bara en annan vision för kommunen. Vi vill lika gärna att nya företag flyttar till kommunen som övriga partier, men vi vill inte erbjuda redan värdefull mark ur andra aspekter, när det finns massvis med ”waste land” i kommunen. På sikt vill vi locka företag med utbildad arbetskraft, goda kommunikationer, bra bostäder och en tillmötesgående kommun, vilket inte innebär att företagen kan välja precis vilken mark de vill, inte nu och inte någonsin.

Fält-5

Annonser
Det här inlägget postades i Botkyrka, Ideologi - politik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En annan vision för Botkyrka

 1. Stenkvist skriver:

  Tack själv Eva-Marie 😉

 2. Eva-Marie skriver:

  Tack Stenkvist, det visar återigen att Sverigedemokraterna är ett sverigevänligt miljöparti. Ute i kommunerna tar vi strid för vår närmiljö.Vi ärvde jorden av våra föräldrar och lånar den av våra barn, ord som stämmer till eftertanken men som många har glömt. Glad att det i alla fall finns ETT parti som värnar vår gemensamma miljö och livsviktiga kulturella identitet, alla partier borde känna för vårt land och vårt ursprung.
  Alla partier borde känna för och inse att den goda jorden måstes värnas.
  Ha det gott och jag är tacksam för din kamp.

  http://petterssonsblogg.se/2013/07/18/sd-trelleborg-framtidshjaltar/

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s