Ännu ett kontraproduktivt beslut, nu angående Syriska flyktingar


Stolt meddelar Migrationsverket att man nu beslutar ge alla flyktingar från Syrien permanent uppehållstillstånd i stället för det tillfälliga uppehållstillstånd som de vanligtvis utfärdad för syrienflyktingar fram till i dag. Motiveringen är att läget i Syrien blivit betydligt värre sista tiden. Frågan är om situationen verkligen blivit värre eller om Migrationsverket låtit sig påverkas av all den medieexponering Syrien fått i samband med den misstänka kemgasattacken. Dessutom säger Malek Laesker, vice ordförande för Syriska arabiska kulturföreningen till DN, att det enbart är vissa områden som är hårt drabbade av inbördeskriget. SvD verkar ha publicerat exakt samma artikel. Beslutet att ge alla syrier permanent uppehållstillstånd måste ses som i det närmast vansinnigt i ljuset av dessa uppgifter.

DN/SvD deklarerar stolt att Sverige är först i Europa med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar. Detta innebär att övriga nationer i EU har gjort en annan bedömning än det svenska Migrationsverket, som med största säkerhet har tagit sitt beslut efter politiska signaler från regeringen. Migrationsverket är en myndighet som lyder under regeringen och beslut av denna dignitet tar de självklart inte på egen hand, det vore ytterst naivt att tro något sådant.

Sverige sänder självklart ut signaler till Syrien med detta beslut. Signalen är att det just är Sverige som borde vara målet för flyktingar. Detta genom att först av alla europeiska länder gå ut med ett beslut av denna typ. Hur regeringen har tänkt torde vara höljt i dunkel. Vill man skapa kaos innan man ändå förlorar nästa års val? Vad uppnår man i så fall med det? Vill man skapa en omöjlig situation för den kommande socialdemokratiska regeringen medan man i lugn och ro kan ändra sin politik i opposition?

Att situationen för de kommuner som tar emot flyktingar redan är alarmerande står utom allt tvivel. S, M och C har protesterat mot flyktingmottagningen hos regeringen i dessa kommuner: Alvesta, Borlänge, Falköping, Flen, Katrineholm, Köping, Lindesberg, Ludvika, Nässjö och Trollhättan. Detta eftersom de inte förmår ta emot fler immigranter i dessa kommuner. Väl att märka, dessa kommuner tar emot en bråkdel av de som förorterna till våra storstäder tar emot. Vi måste ställa oss frågan, vad exakt är det regeringen inte förstår? Har ansvariga politiker en blind fläck där de fullständigt saknar verklighetsförankring? Vi börjar närma oss en punkt där riksdagen och regeringen för en politik som mer hör hemma i en verklighetsfrämmande skräckroman av Franz Kafka. Låt mig påminna om en sak. Ni i regering och riksdag har ansvar mot de väljare som valt er och tillika ett förvaltningsansvar för landet ni är valda i. VAKNA FÖR HELVETE!

Reinfeldt%2Bsover%2Bi%2Briksdagen

Självklart skall vi hjälpa människor som lever under mycket svåra och riskfyllda omständigheter. Vi skall hjälpa dem på plats eller i närområdet, med allt vad som behövs. Meningen är nämligen att de efter kriget skall återvända och bygga upp sitt land igen. Syrien kan med rätt politik självklart blomstra och bli ett drägligt land att leva i igen. En nation som på sikt inte behöver vara sämre än Sverige när det gäller livskvalitet. Men då gäller det att de med störst resurser inte drar till en annan kontinent permanent. I själva verket signalerar Migrationsverkets beslut att man gett upp allt hopp om Syrien. En omänsklig inställning.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverige. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Ännu ett kontraproduktivt beslut, nu angående Syriska flyktingar

 1. Ping: Varför får syrier PUT? | Politifonen

 2. ericr45 skriver:

  ”Stolt meddelar Migrationsverket ….”
  Det är inte svårt att känna sig som ”God Människa” för andras pengar!
  Men som M Thatcher yttrade, “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  Med 400 000 arbetslösa svensktalande och ofta utbildade personer, ser jag STORA problem med att finna jobb för kultufrämmande, icke-svensktalande och t o m ofta analfabeter..
  Jag har dessutom arbetat på sk mångkulturella arbetsplatser, man får tassa på tå för att inte på något sätt misshaga dessa, ffa ”araber”, som dessutom ofta ser sig som överlägsna oss svenskar..
  Inget som befrämjar effektivitet på arbetet, kostar man 4-siffrigt/timme måste man se till att det händer nåt också!
  (jag är inv, men född i Sverige!)

 3. Ping: Apropå permanenta uppehållstillstånd - UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal

 4. Ping: Apropå permanenta uppehållstillstånd

 5. Simon skriver:

  Det är bra att Sverige tar hand om människor. Vi borde ta hand om fler, och ta hand om dem bättre än vad vi gör. Mycket finns att förbättra, men tack och lov har det blivit mycket bättre med flyktingmottagandet sedan 90-talet. De människor Sverige tar emot idag mår och fungerar bättre än de som togs emot 70-90-talen.

  Jag förstår inte vad du har emot att Sverige tar emot Syrier. Ibland är SD för att Sverige ska hjälpa flyktingar, ibland inte. Nu när det dessutom rör sig om en stor proportion kristna borde ni jubla? Sverige kommer bli ett statistiskt kristnare land ju fler Syrier som kommer hit.

  Ni ser på kostnaderna, och gör man det utan att se till vad man får för kostnaderna är det klart att man aldrig ”köper”. Det handlar om en investering, en invandrare är en god investering. Kommer de fort i arbete och mår bra så betalar de skatt och staten tjänar mångdubbelt på skatteintäkterna jämfört med utgifterna för mottagning och integrering. Om du får erbjudandet att göra en investering på 50 000 kr med vetskapen av att du kommer tjäna 100 000+ kr på den investeringen nästa år så är du dum om du inte gör den investeringen. En nyfödd svensk kostar mer än en ung (~18 år) invandrare för staten. Tänk barnavård och 9-3 år utbildning, vad tror du det kostar staten? 1-3 miljoner per person beroende på vad du vill ta med i beräkningen. Dock är det inget jag beklagar mig över då mer än hälften av det går tillbaka till staten i form av kommunalskatt och moms..

  Jag har Syriska vänner och kan lova dig att de jag träffat är otroligt varma, hederliga, generösa och trevliga människor om du är orolig. Hoppas du får chansen att träffa och tala med de människorna du vill stänga ute, men då riskerar du ändra ståndpunkt och kanske måste byta karriär politiskt :/

  • oldman94 skriver:

   Re: ” Det handlar om en investering, en invandrare är en god investering.”

   Har du en investeringskalkyl så uppskattas det.

   Tips mediantid till arbete 7-10 år….dvs det blir inget netto på minst 10 år för en kohort.

   Att sätta människor i arbete enligt 80/20 regeln är ju i princip unte myckt mer berikande….dessutom med en skenande arbetslöshet så kan man ju först och främst se till att denna halvmilnonen sätts i arbete eller utbildning…..

   Hoppas du har investeringskalkylen klar…..jag menar säger man att det ”…är en god investering. ” borde man ge fakta.

  • Stenkvist skriver:

   ”De människor Sverige tar emot idag mår och fungerar bättre än de som togs emot 70-90-talen. ”

   Ja för då var det personer som var förföljda och kanske torterade. Kan finna si dag också, men precis som du säger, en annan kategori.

   ”Jag förstår inte vad du har emot att Sverige tar emot Syrier. ”

   Jag har absolut ingenting mot att vi tar emot just syrier, vilket jag trodde var glasklart redan, det är hela politiken jag vänder mig emot.

   ”Ibland är SD för att Sverige ska hjälpa flyktingar, ibland inte.”

   Vi är alltid för att hjälpa flyktingar.

   ”Nu när det dessutom rör sig om en stor proportion kristna borde ni jubla?”

   Vi är fullständigt ointresserade av religion i samband med dessa frågor. Jag anar ett troll här.

   ” Det handlar om en investering, en invandrare är en god investering.”

   Ja ofta för hemlandet, som förhoppningsvis skall byggas upp igen.

   ”Kommer de fort i arbete och mår bra så betalar de skatt och staten tjänar mångdubbelt på skatteintäkterna jämfört med utgifterna för mottagning och integrering. ”

   Nu gör de ju inte det. Kan du visa lite humanitet och sända en tanke till deras hemländer, om de nu är så produktiva (vilket de kan vara i hemländerna).

   ”Om du får erbjudandet att göra en investering på 50 000 kr med vetskapen av att du kommer tjäna 100 000+ kr på den investeringen nästa år så är du dum om du inte gör den investeringen”

   Jag tackar nog nej eftersom jag brukar få låna ut pengar till folk som gjort den typen av ”investeringar”. Tyvärr räcker min plånbok inte till stadskassan.

   ”En nyfödd svensk kostar mer än en ung (~18 år) invandrare för staten. Tänk barnavård och 9-3 år utbildning, vad tror du det kostar staten? ”

   Inte om svensken arbetar hela yrkeslivet och 18-åringen inte gör det. Ta ett litet, litet exempel. I invandrartäta skolor är lärartätheten mycket högre än de där eleverna har svenska rötter. Vad tror du det kostar? Tullberg, ekonom har mycket enkelt visat att om vi sätter en redan arbetslös på ett ledigt jobb i stället för någon som kommer utifrån, så tjänar vi enormt på det. Du kanske inte är bekant med att vi redan har över 400 000 som saknar ett arbete? Du vet, industrisamhället är på sätt och vis ett passerat stadium.

   ”Jag har Syriska vänner och kan lova dig att de jag träffat är otroligt varma, hederliga, generösa och trevliga människor om du är orolig. ”

   Nu skall jag chocka dig. Sätt dig för säkerhets skull på en stol, ta några djupa andetag. Jag har haft flera syriska vänner, och åtminstone hälften (inte alla) har varit otroligt varma, hederliga, generösa och trevliga människor. Vilket inte förändrar att vår politisk är lika vansinnig för det. Har du verkligen förstått nada? Du tror att jag tycker vår politik är vansinnig för att syrierna skulle vara sämre…otrevliga? Om folk inte förstår vad man skriver så kanske man borde lägga av, å andra sidan kan det ju bero på djupt rotade fördomar, så jag fortsätter väl. Men, pussst, om jag tycker det är bättre att dessa goda människor bygger upp sitt i grunden stolta nation, i stället för att dra fram i en betongförort, då skulle det vara ett tecken på att jag tycker illa om dem enligt dig? Man skulle lika gärna kunna vända på resonemanget, har den tanken slagit dig?

  • Läsare skriver:

   ”erbjudandet att göra en investering på 50 000 kr med vetskapen av att du kommer tjäna 100 000+ kr på den investeringen nästa år” Inte fullt så illa som ett nigeriabrev, men.. 🙂
   .
   Som det varje vecka varnas för, det som låter för bra för att vara sant, det är nog det också. De kan vara hur trevliga och hederliga som helst, grejen är att Sverige har arbetslöshet och bostadsbrist. Många andra stora samhällsfunktioner hostar och hackar också. Du har fallit för argumentet att man sparar ju så mycket pengar på att få hit äldre, än att behöva skatta för dagisplats, skola osv. Det kan vara så, men jag tror inte det tjänas så mycket som du tror om du tar ut MENA (och södra A också) som grupp. De är fruktansvärt överrepresenterade inom just allt som anses som ‘dåliga’ kostnader, utom alkoholrelaterade problem. Till det kommer allehanda nya kulturellt betingade och vidriga fenomen som halalslakt och hederskultur och ja, vi har till och med tvättäkta islamister i landet numera. De har troligtvis flytt hit liksom dina trevliga vänner.
   ..
   Igen, dina syriska vänner kan vara hur hederliga och arbetsamma som helst, men de är individer. I politiken talar man inte individer, det är grupper. Våra politiker har inte på många år klarat att hantera strömmen hit och det finns just ingenting som säger att de kommer att klara det i framtiden, det är ju också fler länder än just Syrien! Du vill att andra ska känna empati med den enskilde (inget fel i det), men jag tycker du ska ta och prova att rationellt bedöma vad Sverige som helhet klarar att emot, med den höga ambitionsnivå man har och ställa det mot det resultat man har att uppvisa sedan många år. Det är så bedrövligt att man tar sig för pannan när politiker/journalister skiner som solar och pratar om det öppna och generösa Sverige och må länder i Europa göra som vi!
   .
   Några ligger faktiskt före oss i tiden med rätt öppen invandring och har kravaller därefter. Sverige borde lära

 6. Gideon Falang skriver:

  Nu är det kört för moder Svea 😦

 7. B-E Johansson skriver:

  När man lyssnar på Studio Ett idag framgår det rätt tydligt att de riktiga flyktingarna finns i flyktinglägren i grannländerna. De flesta vill återvända hem och många gör det också.

  Det fåtal som kan betala 100 000 kr per person till människosmugglare (”ledsagare”) för att ta sig ända till Sverige är snarare migranter som utnyttjar krisen för att kunna slå sig ner här. En svensk familj i motsvarande situation skulle sitta med ett stort banklån för ett utbombat hus och inte kunna ta sig ur fläcken.

  Så varifrån kommer pengarna som går till människosmugglarna? Jag har mina onda aningar

  • KE skriver:

   Kan du länka till uppgiften om vad de betalar för att komma till Sverige.

   • Stenkvist skriver:

    Nej, det finns inga sådana uppgifter. Det står i artikeln (DN) att Malek Laesker, vice ordförande för Syriska arabiska kulturföreningen, TROR vad det kommer att kosta efter att vi gett hela Syrien PUT, nämligen 400 000. Nu ligger det väl på en 200 000, men uppgifterna är inte verifierade av naturliga skäl.

 8. Kaisa Olsson skriver:

  Kan inte bli lätt att hitta boenden om kommer ännu massa fler… Flytande förläggningar är ett alternativ som det filas på tydligen! Stockholm har ju mycket vatten har jag hört så varför inte? 😉 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5373182

  Gäller att vara kreativ i denna fråga tror jag. Konjunkturer kommer och går men humaniteten består, för att citera Birgit.

 9. Ping: De svagastes röst hörs sist/edit | | birgitta-markinhuhta.net

 10. B-E Johansson skriver:

  För kommunmottagning och etableringsprogram betalar staten idag 15 000 Mkr per år för ca 20 000 flyktingar inklusive deras anhöriga. Skulle vi öka på med en tiondel av dem som finns i lilla Libanon (där finns 700 000 flyktingar enl Lindberg/AB) skulle det kosta ytterligare 50 000 Mkr per år. Nånstans går väl gränsen inte bara ekonomiskt utan även praktiskt, men med Migrationsverkets beslut idag skall alla, som vill och kan, få komma.

 11. Ping: De svagastes röst hörs sist | | birgitta-markinhuhta.net

 12. vargar..björn skriver:

  Man blir så 😦 sne på dessa !!!! beslutsfattare

 13. vargar..björn skriver:

  man blir så sne på dessa politiker

 14. Awik skriver:

  snälla ge er nu
  vi kommer bli ett överpopulerat land som kina snart. DET FINNS EN HEL DEL ANDRA LÄNDER DOM KAN RÖRA SIG TILL!.
  nonracist men det här med att ge dom allt börjar gå för långt

 15. Ping: Syrier får nu automatiskt PUT « Avpixlat

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s