En helt vanlig artikel från Expo


En helt vanlig artikel från Expo, med den skillnaden att jag råkar ha lite insyn i innehållet för en gångs skull. Det måste påpekas att det formellt inte är Expo som påstår saker, utan de citerar bara Benny Funck f.d. ordförande från Haninge kommunförening. Saken gäller det personärende som utmynnade i uteslutning av Benny och vissa fantastiska ekonomiska frågeställningar mellan Haninge kommunförening, Stockholms läns distrikt och riksorganisationen. Jag kommenterar efter citeringarna i Expoartikeln.

Funck säger att Stockholmsdistriktet försöker mörklägga ekonomiska oegentligheter.   

Ett absurt påstående. Redovisningen mellan distriktet och Haninge kommunförening har visats och kopierats hundratals gånger. Att folk inte kan läsa innantill är en helt annan sak. Alla papper rörande Haninge har ju Funck själv haft, ingen annan har haft tillgång till dessa papper. Det här vet alla som vet något om föreningsverksamhet. Expo är en stiftelse så jag vet inte hur de gör.

Enligt honom själv anklagas han för att ha förfalskat styrelseprotokoll och förskingrat pengar.

Det stämmer. Stockholms distrikt (undertecknad i alla fall) har dock inte anklagat Funck för detta. Vi/jag har bara anklagat honom för att hela tiden ha ljugit och inte skyddat föreningens/partiets intressen.

–        Man har varit obekväm och nu kör de med falska rykten.

Falska rykten? Den enda som torgfört något offentligt är ju Funck själv som pratat med Expo. En handfull personer i hela SD har känt till detta innan Funck pratade med Expo. Vilket självmål. Dessutom är Funck ingen obekväm person i meningen ”sanningssägare” tvärtom. Medgörlig och jovialisk på ett typiskt gotländskt manér, men det räcker liksom inte hela vägen.

Funck säger att han får bära hundhuvudet för att mellan 100 000 till 150 000 kronor ska ha försvunnit från kommunföreningens kassa.

Låt mig bara stilla konstatera att Funck varit ordförande i föreningen och firmatecknare när dessa pengar tydligen försvann. Jag har själv ett kontoutdrag men har inte nagelfarit detta. Jag konstaterar bara vid en snabb titt att 55 000 betalades ut utan kvitto eller några andra verifikationer. Detta till en person som skulle färdigställa en budget till Nynäshamns förening. Ingen har sett spåret av någon budget och Olle Kvick hade inte satt sin fot i fullmäktige på ett år när budgeten beställdes. Fler som tycker detta är märkligt?

Tidigare i år lämnade politikerna Olle Kvick och Annelie Westling sina uppdrag i partiet och Nynäshamns kommunfullmäktige efter en konflikt med Stockholmsdistriktet.

Stockholms distrikt har inte haft någon konflikt med Olle Kvick. Vi vägrade bara betala ut pengar till dem som de inte hade rätt till. Ingen stor sak egentligen.

Konflikten handlade om att kommunföreningen krävde tillbaka cirka 80 000 kronor från distriktet. Bråket gick så långt att föreningen kontaktade jurister och hotade att skicka kravet på distriktet till kronofogden.

De inte bara kontaktade jurister, de betalade dessa jurister ur partikassan. Dessa kom inte fram till någonting, mig veterligen.

Nu till historien om de 77 931 kronorna som Funck och två andra medlemmar i föreningen trodde sig kunna kräva in. Dessa pengar tillhörde Nynäshamns förening från början. Föreningen lades ned och pengarna överfördes enligt stadgarna till riksorganisationen. Haninge kommunförening hade ingen som helst juridisk rätt till dessa pengar, väl att märka. Vid valrörelsen 2010 tyckte Stockholms distrikt att Haninge kunde få dessa pengar att användas vid valrörelsen. Vi kontaktade riksorganisationen, som instämde och skickade över pengarna till Stockholms distrikt, för att utportioneras i lagom doser till Haninges förening. Detta eftersom det fanns tveksamheter redan då i Haninges bokföring.

Här kommer bild på pärmen med alla kvitton

Alla pengarna överfördes också i laga ordning till föreningen. Det finns undertecknade kvitton på allt. Vi har visat redovisningen, kopierat den, förklarat den. Vad mer kan vi göra? Jag har pärmen med kvitton på alla kontantutbetalningar, kvitton på alla företagstransaktioner. Vi har kontrollerat och verifierat alla kontonummer. Vi har också ställt upp uträkningarna på olika sätt, för att de tre personerna skall förstå, kunna räkna. Ingenting har hjälpt. Observera att detta gäller pengar som Haninge kommunförening i vilket fall inte hade någon juridisk rätt till.  SVT ringde och undrade hur det stod till med dessa transaktioner. Jag svarade – Kul! Men kom hit, så visar jag räkenskaperna i bankhallen. Vederbörande drog sig då snabbt tillbaka. Ännu ett förstört reportage. Erbjudandet gäller stående alla medlemmar i SD, SVT, SR och SvD. Vidare i artikeln.

–        Vi kontaktade Björn Söder (Sverigedemokraternas partisekreterare. Red.anm) om att det förekom ekonomiska oegentligheter i kommunföreningen, säger Funck.

Idiot! Det är ju Funck själv tillsammans med en annan tvivelaktig person som var firmatecknare för föreningen. Alltså de enda som kunde ta ut pengar ur föreningen. Funck var dessutom ordförande i föreningen. Det här påståendet övergår mitt förstånd.

I brevet som skickades till Björn Söder 2013 anklagades även Stockholmsdistriktet för mörkläggning av korruption och misskötsel i kommunföreningen.

Jubelidiot! Det är inte distriktet som sköter en kommunförening, det är föreningen själv med firmatecknare och styrelsen. Alla papper fanns i kommunföreningen. Ett distrikt sköter inte föreningen överhuvudtaget, det gör de själva. Jag håller dock med om att korruption och mörkläggningen förekom, nu när Funck ändå är inne på det spåret själv.

Expo Idag har utan framgång sökt Robert Stenkvist ordförande för Sverigedemokraternas distrikt i Stockholm

Ni skulle ha större framgång om ni inte ringde från dolt nummer. Journalister, som ens vill kalla sig journalister på egentryckt visitkort, ringer helt enkelt inte från dolt nummer. Nu har jag dock tålmodigt tagit mig tid och gett svar på de flesta frågorna hoppas jag.

Annonser
Det här inlägget postades i Alt & Misc, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En helt vanlig artikel från Expo

 1. Roland Gustafson skriver:

  Själv kontaktad av Expo då och då. Brukar avspisa dem med några lätt ironiska kommentarer.
  Denna gång själv erbjuden ”källskydd” i en viss obetydlig fråga.
  Tog mig då för att kontrollera om Expo erbjudit min kollega i Kommunfullmäktige Benny Funk – samma förnämliga erbjudande.
  Benny Funk verifierade därvid att han erbjudits inte bara källskydd – utan att Expo INTE skulle publicera något ÖVERHUVUDTAGET i ovanstående ämne.
  Så mycket var Expos löften värda – vilket jag en annan gång Expo hör av sig
  – sarkastiskt kommer att nogsamt påpeka.

  Det skänker åtminstone en viss tröst för stackars Benny – att även detta kan sägas rakt ut.

 2. Eva-Marie skriver:

  Vilken himla tur att det finns alternativa sidor på nätet, informativa och sakliga 🙂

 3. Stenkvist skriver:

  Säkert ingen anna som vill publicera fantasierna. SVT ringde ju som jag sade. Jag sade bara välkommen går vi igenom redovisningen i bankhallen. De tappade intressen direkt kan jag säga.

  • B-E Johansson skriver:

   Så är det, riktiga reportrar känner igen en god story på miltals håll. Och en ”icke god”, till skillnad från Expo Idag

   Jag tittade på Alex Bengtssons blogg, när jag ändå var inne på sidan. Han e ju bara för mycket, t ex: ”Malmö och Umeå är fantastiska städer där man ställer upp för varandra och där alla är välkomna men inte rasismen.”

 4. B-E Johansson skriver:

  Varför gå till EXPO IDAG av alla ”drakar”? Kan väl knappast kallas riksmedia, vari ett ”avslöjande” av en ”skandal” med dessa proportioner säkert hade blivit mer förödande än ”järnrörsskandalen”

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s