Tal Köping


Lägger in ett tal jag höll i Köping dagen innan kyrkovalet. Handlar om kritik mot Svenska Kyrkan samt beslutet att bevilja alla från Syrien Permanent uppehållstillstånd.

Hej jag heter Robert Stenkvist, ordförande i Stockholms län och tänkte berätta lite om vad jag anser om Svenska Kyrkans utveckling och varför SD behövs i kyrkomötet, dessutom hade jag tänkt berätta lite om SD:s syn på flyktingpolitiken i samband med Migrationsverkets beslut att ge alla från Syrien PUT. Men vi börjar med min syn på Svenska Kyrkan och varför SD behövs inom kyrkopolitiken.

Mobilfoto Mikael Jansson

Mobilfoto Mikael Jansson

Jag minns när KG Hammar bjöd in Ecce Homoutställningen i Uppsala domkyrka. Ecce Homoutställningen (om ni minns) var en utställning av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, där Jesus framställdes naken som homosexuell. Utställningen genomfördes i kyrkan vid minst tre tillfällen. Hela utställningen sanktionerades av ärkebiskop K.G. Hammar. Efter utställningarna gick Elisabeth Olsson Wallin ur Svenska Kyrkan – som tack för att hon fått ställa ut i kyrkorummet, Bara en sådan sak.

Nåväl, några år senare, närmare bestämt 2006 ställde Lars Vilks ut med sina rondellhundar. Det var teckningar som föreställde profeten Muhammed med en hunds kropp. Uppståndelsen blev stor och en del av vårt politiska och mediala etablissemang kritiserade Vilks för någon slags uppvigling och för att ha hädat islam. Nu kommer vi det till det intressanta, en av kritikerna var K.G. Hammar, som skrev följande i DN 2006-02-08  om Vilks rondellhundar.

” När man ser effekterna av teckningarna och vet att syftet är att provocera framstår publiceringen som oansvarig”

Nu var det yttrandefriheten Vilks ville försvara och värna. Var det inte oansvarigt att ställa ut Ecce Homo i Uppsala domkyrka? Var det inte provocerande att framställa Jesus i färgfotografier, naken som homosexuell? Skulle det vara möjligt för Vilks att framställa profeten naken i Södermoskén vid Björns trädgård enligt K.G. Hammar?

Det här visar på en dubbelmoral inom Svenska Kyrkan, där man tummar på vår grundläggande yttrandefrihet när vi riskerar att stöta oss med ”fel” rörelser. Det här visar också att utvecklingen går åt fel håll. Det är vanligare att vi ifrågasätter delar av yttrandefriheten i dag än när jag växte upp. Bland de som angriper yttrandefriheten och möjligheterna att kritisera religioner står Svenska kyrkans män och kvinnor i första ledet.

Som väl är finns det dock män och framförallt kvinnor inom Svenska Kyrkan som vågar vara kritiska till Kyrkans politiska korrekthet. Några har vågat sticka ut hakan och kritiserat t.ex. migrationspolitiken eller ett överdrivet genustänk. Då har dock Svensk Kyrkan egna bandhundar genast gått till ursinnig attack, detta i form av t.ex. Seglora och Helle Klein. Minsta avvikelse från den politiskt korrekta diskursen straffas med ett ilsket och hatfyllt drev med Klein i spetsen. Rädslan sprider sig och alla vet vad som gäller. Straffet kommer obönhörligt.

Det Fädernas kyrka och era röster kan göra, är att försöka bekämpa denna politiska korrekthet och inskränkningar i yttrandefriheten. – Det är därför ni skall gå och rösta i kyrkovalet, och då självklart rösta på rätt parti.

Mobilfoto Thorbjörn Kastell

Mobilfoto Thorbjörn Kastell

 

Och nu till Migrationsverkets beslut att bevilja alla syrier PUT och SD:s inställning till det.

Den 3 september beslutade Migrationsverket att ge alla syrier som tar sig till Sverige permanent uppehållstillstånd, med rätt att ta hit anhöriga. Utan tvekan är situationen i Syrien förfärlig för civilbefolkningen, som kommit i kläm mellan regeringsstyrkor och rebellerna. Många civila har dödats och andra lever under svåra förhållanden. Också i de flyktingläger som finns i närområdet råder svåra förhållanden.

Situationen är dock inte likadan över hela Syrien. Det finns enligt Malek Laesker, vice ordförande för Syriska arabiska kulturföreningen, områden där det inte råder kaos och krig. Migrationsverkets beslut om att ge alla syrier PUT gäller såvitt vi kan förstå, även personer från dessa lugna områden. Ett fullkomligt vansinnigt beslut.

Att Sverige är först i Europa med att ge PUT till samtliga syrier ger också signaler om att Sverige är det ultimata resmålet. Det här visste självklart både regeringen och Migrationsverket om när de slog upp detta beslut stort i både DN och SvD. Dessutom indikerar det självklart att övriga europeiska länder gör en annan bedömning än Sverige…som vanligt.

Enligt samma källa,- Malek Laesker, kostar det hundratusentals kronor att ta sig från Syrien med människosmugglare till Sverige. När Sverige som första land i Europa ger PUT till syrier kommer priset för en resa till Sverige att öka till kanske 400 000 kronor, det är alltså bara de riktigt välbeställda som förmår att ta sig till Europa och Sverige. De utan ekonomiska resurser blir kvar i flyktinglägren i närområdet.

Det är just dessa fattiga, utsatta människor i flyktinglägren SD vill hjälpa med utökad ekonomisk hjälp. Det är de som skall återvända och bygga upp sitt hemland när kriget är slut. Att de med större ekonomiska resurser då har lämnat närområdet och kanske begett sig till Sverige hämmar sannolikt utvecklingen och återuppbyggnaden i Syrien. Det gör inte heller saken bättre att de personer med ekonomiska resurser ofta är de med utbildning och kompetens, personer som definitivt skulle kunna göra mycket nytta i sitt hemland.

Det löser inga problem eller kriser att flytta befolkningen från ett land eller område till Europa. Såvida vi inte har tänkt oss nationer helt utan civilbefolkning, vilket ingen ännu har framfört, – men det kanske kommer i form av en regeringspromemoria.

Flyktingarna skall återvända från närområdet efter att kriget tagit slut, detta för att bygga upp nationen igen så att den blir dräglig att leva i. Det är vår inställning. Alternativet är att som Ullenhag och kompani föreslår, ta emot ett fåtal hit till Sverige, vilket med största sannolikhet blir de med störst ekonomiska resurser. De kommer hit för att kanske framleva sin tid i utanförskap och arbetslöshet. Detta samtidigt som det finns ett hemland att bygga upp.

Ja …och därmed tackar jag för mig. 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Alt & Misc, Ideologi - politik, Immigrationspolitik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tal Köping

 1. Pica pica skriver:

  Det har redan kommit många syriska flyktingar till Sverige. Vad som slår mig är att så många av de intervjuade säger att de är ”palestinier”? I och med att de alla nu får PUT har de också rätt att ta hit sina släktingar. Ett fall i mina hemtrakter: En familj, mor och sex barn. De äldsta var myndiga. Pappan vill de ha hit men just nu strider han mot Assad, Modern vill också ha hit sina föräldrar som bor i Libanon. Ingen i dessa tre generationer är födda i ”Palestina” men det är ändå deras hemland som det senare vill återta från ockupanterna (Israel).

  Frågan blir varför kommer så många ”palestinier” istället för syrier?

  • Pica Det kan va bättre att kalla sig palestinier hos MIV, beroende på verkets bedömningsgrunder just nu.
   Liksom det ibland är bättre att va kurd, shiit lr drus osv, men de är ju alla araber!
   90 % av de araber/syrier som flyr hit från Syrienkatastrofen är ekonomiska flyktingar.
   Alltså är de INTE flyktingar i UNHCR:s mening, utan bara lyxsökare.

 2. Riktigt pinsamt blev det i går när BBC förmedlade: ”USA kommer kanske att ta emot totalt 5.000 o Tyskland 1.200 syriska flyktingar” – USA har 310 milj. o Tyskland 80 milj. invånare – Sverige har bara 9 milj , men tar emot 1.800 flyktingar i VECKAN !!! Reinfeldt måste ha konverterat till wahabismen o blivit Svennehatare.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s