Börjar Sverige närma sig DDR?


Rubriken kan tyckas något överdriven men när det gäller övervakning av medborgarnas åsikter äger frågan faktiskt relevans. I det gamla nu avvecklade DDR fanns ett effektivt och omfattande övervakningssystem som innefattade ett stort antal angivare. Övervakningen gick ut på att upptäcka och i vissa fall åtgärda fall där människor avvek från ”den rätta tron”. Regimen var rädd för att människor skulle börja tänka, och i förlängningen handla emot den rådande socialistiska ordningen. Till slut föll hela systemet och DDR:s övervakningssystem väcker i dag närmast avsky och löje.

Många förvånas nog över att vi nämner det öppna och demokratiska Sverige i detta illustra sammanhang, men det är relevant med den senaste tidens utveckling. I Sverige har vi ingen socialism som skall försvaras med alla tillbuds stående medel. Här har vi i stället en samhällsparadigm med mångkultur och en destruktiv immigrationspolitik, som skall försvaras mot allt tyngre attacker och en allt tydligare verklighet. Det var betecknande när Agenda frågade Tobias Billström hur volymerna av immigranter kan vara rimliga i dag med mer än dubbelt så många asylsökande, än då Billström sade att ”volymerna måste minska”.

En relativt omfattande åsiktsregistrering sker i dag dels av människor som har högre positioner i samhället och kan tänkas sympatisera med Sverigedemokraternas politik. Dels av politiska företrädare där man intensivt letar efter ett övertramp som man då kan offentliggöra och därmed, tror man sig undergräva missnöjet med den förda politiken. Själva idén verkar vara att kan man påvisa något som åtminstone gränsar till rasism, så undergräver man hela kritiken mot den förda oansvariga politiken. Till detta måste man då dra slutsatsen att personerna som ligger bakom åsiktsregistreringen när en förhoppning att folk i allmänhet inte skall inse att det är helt olika frågor, enskilda övertramp (som ibland förtjänar att fördömas) och den förda politiken. Alla personer med ett minimum av analytisk förmåga förstår ju att den förda politiken i sig inte blir bättre av att en eller annan företrädare gör sig skyldig till övertramp, även om dessa i sällsynta fall är rätt grova.

Ett utmärkt exempel på när medierna hänger ut personer med positioner i samhället för att stödja ”fel” åsikter är när Aftonbladet hängde ut personer som skänkt pengar till Avpixlat. Inga namn förekom, men eftersom man noga angav ålder, titel och företag på de personer man hängde ut så gick budskapet fram, – vi vet vilka ni är, passa er! Att på detta sätt skrämma personer som enbart skänkt pengar till en sida på internet är faktiskt i paritet med vad som skedde i det gamla DDR. Det är förvånande att inte fler (lång utanför SD:s led) reagerade. Vad var alla frihetliga liberaler och deras fördömande? De förment frihetsälskande liberalerna visade återigen att de mest förfäktar sina höga ideal när det gynnar dem själva. Här var ett tillfälle att stå upp för sina liberala ideal och mycket få tog chansen. Förfärande få, får man nog säga.

Aftonbladet AP

Expo med tillhörande svans av sympatisörer och sidoorganisationer är finansierade delvis av samhället (Allmänna arvsfonden) och delvis av andra aktörer som skolor där de håller föredrag. Expos förgreningar in i det politiska samhället och staten gör att en jämförelse med det gamla DDR är relevant, även om verksamheten inte till fullo och direkt finansieras av staten. Expo säger sig undersöka högerextremism såväl som extrem islamism. Det är i sammanhanget lite märkligt att åtminstone 90 procent av allt som publiceras handlar om Sverigedemokraterna eller dess medlemmar. Det är SD som i praktiken hotar den omsorgsfullt uppbyggda samhällsparadigmen med mångkultur och det är SD Expo i praktiken sysslar med att bevaka. Det är bara att besöka deras hemsida för att konstatera detta.

Expo har ett antal heltidsanställda där de på heltid sysslar med att bevaka SD eller propagerar emot vad SD står för. Expo använder sig av allehanda metoder för att bedriva sin kartläggning. Expomedarbetaren Alexander Bengtsson hade våren 2013 fräckheten att på twitter kalla alla som enbart favoritmarkerade tweets för ”fegisar” och uppmanade folk att i stället retweeta det man gillade. Orsaken är som alla förstår att en favoritmarkering inte syns utåt, medan en retweet gör det.

Fienden lägger pussel_small medium

I Expos styrelse sitter Robert Aschberg som är styrelseordförande för Piscatus, vars verksamhet innebär ”fullständig domstolsbevakning”. I Piscatus styrelse sitter de gamla AFA-medlemmarna Mikael Ekman och den för brott mot knivlagen dömde Martin Fredriksson. Om nu ett företag enbart håller på med domstolsbevakning åt Sveriges företag är det lite märkligt att just två gamla AFA-medlemmar sitter i dess styrelse. Kan vi månne ana ett samband här?

Avstånd från afa

En annan spelare på den mångkulturella spelplanen är ”Researchgruppen” där den legendariske AFA-medlemmen Mathias Wåg (stavningen? Personen återfinns ej på Ratsit) är verksam. Enligt obekräftade uppgifter så ägnar sig Researchgruppen åt mycket avancerad nätövervakning där ögonblicksbilder tas varje sekund av vissa twitterkonton och på vissa hemsidors kommentarsfält. Eftersom undertecknad vet om att vissa tweets och kommentarer verkar ha slunkit undan nätet så måste vi ändå poängtera att detta är obekräftade uppgifter och att det inte är säkert att de stämmer. Alternativt kan också material sparas till valrörelsen. Det är ju som bekant rent politiska aktörer vi pratar om här. Dock måste vi påpeka att sparas för mycket gammalt material till just valrörelsen blir ju det också iögonfallande för en allmänhet som trots allt börjar bli lite mer kritisk tänkande.

Researchgruppen

Researchgruppen har i alla fall på twitter erbjudit 50 000 kronor för den som tillhandahåller Flashbacks databas. Erbjudandet tillbakavisades självklart då det skulle vara lika med forumets absolut död. Dock är fräckheten och bristen på respekt för etik och moral påfallande. Man åsidosätter all hederlighet och moral för att klämma åt sina meningsmotståndare. Jämförelsen med det gamla DDR blir återigen relevant.

Att medierna är inblandade i kampen om samhällsparadigmen råder det ingen tvekan om, som vi påtalat så många gånger förut. Dock måste vi här konstatera att det förmodligen finns ett samband mellan t.ex. Expressen och Expo. Jag har själv fått telefonsamtal om en Facebook-uppdatering från Expressen, för att 20 minuter senare få samma fråga från Expo. Då pratat vi alltså om en kommentar på Facebook under någon annans uppdatering. Tror man på slumpen får man göra det, jag gör det inte.

Att medierna deltar aktivt (och inte bara som en konsekvensneutral granskare) i det politiska spelet är tydligt. Expressen har också erbjudit medlemmar som lämnat SD sexsiffriga belopp för hårddiskar med partimaterial på. Detta visar vilken stark strävan koncernen har att styra den politiska utvecklingen i vårt land. Det är knappast troligt att Expressen skulle göra samma erbjudande till vänsterpartister.

Nästan allt som det skrivits om här håller sig inom lagens råmärken (men kanske inte riktigt allt) dock är mycket väldigt långt utanför de moraliska och framförallt demokratiska informella gränserna svenska folket skulle acceptera om de blev tillfrågade. Skulle allt detta belysas i ett annat land, t.ex. Ryssland är det ingen tvekan om vilket avgrundsskrik svenska journalister skulle uppge och med vilken oförblommad harm de skulle kritisera Putin. Nu gäller det alltså vårt eget land och syftet är ju ”gott”, som de gamla jesuiterna sade. Frihetstörstande liberaler håller inte bara tyst om denna åsiktsövervakning/repression, de sitter t.o.m. i Expos styrelse och deltar därmed indirekt i verksamheten.

silence

Slutligen så konstaterar vi att varje enskild företeelse kanske inte är så märkvärdig. Det är däremot den samlade bilden av alla företeelserna ihop, speciellt som det finns kopplingar mellan dem. Tar vi den samlade bilden framstår det som klart att detta kanske inte direkt bryter mot någon lag, men att åsiktsregistreringen, speciellt med uthängningen av de som skänkt pengar till Avpixlat, inte är i enlighet med ett öppet och demokratisk samhälle. Självklart kan inte Sverige på något sätt jämföras med det gamla DDR vad gäller grundläggande demokrati. Det vore löjligt att påstå något sådant. Men det finns likheter vad gäller själva åsiktsrepressionen med den som bedrevs i det gamla socialistiska landet. Detta är i sanning mycket oroande och bör tas på allvar.

Annonser
Det här inlägget postades i Media, Sverige, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Börjar Sverige närma sig DDR?

 1. MetalHeadViking skriver:

  Jag tycker verkligen att SD ska anta kravet att avskaffa presstödet. Den är så fruktansvärt impopulär bland SD:anhängare, och även borgerliga väljare känner också en avsmak för den. SD kan inte förlora på ett sådant förslag.

  Dessutom sparar man mer av skattebetalarnas pengar.

  • LanceLindqvist skriver:

   Jag håller med, det är skrämmande när man som bransch inte överlever trots dyra annonser som fyller tidningarna och dessutom får stora statliga stöd.

 2. oldman94 skriver:

  Reflekterar över Aftonbladets ”avslöjande”…trodde i min enfald att man avslöjat namnen…men det är klart dissusa beskyllningar kan ju slå mot fler…och alla som ingår i någon av de utsatta grupperna känner sig träffade vare sig man sponsrat eller inte…….och finns det personer med exakta data i verkligheten eller har man mixat ålder, befattningar, kön osv för att det skall vara svårt för det ”utpekade” att föra talan då allt inte stämmer ”men nästan”…..och vad är ”. . många . . ”? De siffror som nämns är ~1000kr/år…..1Mkr 1000stycken……otäckt…..gissar att många drappas oskyldigt och denna bemakning…och ingen är väl skyldig såvitt inte man har begått brott…..bara att någon ogillar vad någon annan tycker är inte brottsligt, ja om inte uttrandefrihet och demokrati blivit brottsligt förstås…….

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s