Ledarskribent förespråkar politiskt våld


Karin Pettersson skriver på ledarplats i Aftonbladet om hur hemskt Sverigedemokraterna är som parti och att det är ”rätt att ta strid”. Det är svårt med en annan tolkning än att Pettersson tycker det är rätt att trycka tårtor i ansiktet på meningsmotståndare. Saklig debatt är ju något som SD efterlyst, så det kan Pettersson inte mena. Detta bekräftas också av hennes brödtext som mest är att likna vid ett oartikulerat orangutangbröl från Borneos djungler. Pettersson vill ”ta strid” och gör så själv med lögner som undertecknad har tröttnat på att strimla, likt gamla dokument i en exklusiv dokumentförstörare.  

För saken skull gör vi en kort sammanfattning av sanningen bakom Petterssons svammel. Hon tar upp väldigt gamla saker som nuvarande partiledning i SD tydligt har tagit avstånd ifrån, både verbalt och i skrift, senast i boken ”Sverigedemokraterna 25 år”. Pettersson skulle lika gärna kunna ta upp saker av August Palm och Per-Albin Hansson, vilka nog får betraktas som Sverigedemokrater i dag. Eller varför inte attackera Sveriges nationella förbund som var moderaternas ungdomsförbund en bit in på 30-talet. Att SD har något att göra med Avpixlat förutom att Ekeroth har upplåtit ett konto är en klintbergare segare än ”råttan i pizzan”. Att SD skulle kunna påverka kommentarsfälten på samma sajt är en uppenbar utopi. Vad menar Pettersson och andra att företrädarna skall göra? Ägna sin tid åt att huta åt anonyma personer i Avpixlats kommentarsfält? Det är ju en fullkomligt horribel tanke, vilket Pettersson säkert redan vet om.

Hanne Kjöller skrev boken ”En halv sanning är också en lögn” (som jag skall recensera snart) där hon träffande skrev om hur man med journalistiska knep kan förvanska sanningen.  Men detta är inte de små fina vinklingar där läsaren genom små finurliga grepp får fel uppfattning, som Kjöller så träffsäkert beskrev. Detta är en berusad Baghdad Bob som på vägen hem från krogen får för sig att hålla ett brandtal för nattarbetande taxichaffisar.

Det allvarliga med Petterssons artikel är att den implicit uppmanar till politiskt våld, något som socialdemokraterna av alla partier med facit i hand borde ta avstånd ifrån. Det går inte att tolka Pettersons avslutande ord på annat sätt. Hon nämner visserligen ”öppenhet och tolerans” för att i samma mening uppvisa sin egen grandiosa intolerans. När Pettersson talar om att protestera ”högljutt och ihållande” skall vi veta att demonstranterna på Nytorget planerade direkta våldsaktioner när Sverigedemokraterna skulle ta sig från platsen. Dessa blev aldrig av p.g.a. polisens arbete, men undertecknad observerade med egna ögon förberedelserna.

Att trycka en tårta i ansiktet på en politisk företrädare är också politiskt våld. Det skall dömas som misshandel dessutom, inte som ofredande. Det är alltså politiskt våld Karin Pettersson ledarskribent på Aftonbladet förespråkar (låt vara implicit). Hit har vi alltså kommit i dag. Det tar emot att skriva det, men DN skall ha heder av att klart och tydligt tagit avstånd från samma odemokratiska metoder.

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Media, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ledarskribent förespråkar politiskt våld

  1. Ping: Inrikespolitiska förutsägelser, Borgs fniss och den kurdiska SD ledaren 2016 | Sjunne [ dot ] com

  2. B-E Johansson skriver:

    Om Sverige i framtiden kommer att reagera våldsamt mot konsekvenserna av den horribla asylpolitiken (75 000 årstakt beviljade i oktober), blir det väl för AB m fl ytterligare ett bevis på rasismen och fascismen i Sverige

    • Anna C skriver:

      Så småningom kommer unga svenska män/pojkar som rånats på sin mobil och jacka eller som bara fått stryk av invandrargäng att gå ihop och ge igen. Då kommer säkert skyldiga som oskyldiga att drabbas, då kommer vi att kunna tala om en växande rasism, en rasisms som politikerna har fått att gro, då går vi en grym tid till mötes.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s