Louise Erixon svarar på medias uppgifter om invandringspolitiken


Det har förekommit uppgifter (i samtlig media verkar det som) angående uttalande av Åkesson om regeringebildningen efter valet. Uttalandet handlade om invandringspolitiken och enligt uppgift var det Aftonbladet som felvinklade det Åkesson sade. Så här förklarar Louise Erixon uppgiften.

Fantastiska Aftonbladet, igen. Jimmie tar upp de andra partiernas ovilja att prata invandring med oss och säger: Om ni har problem med att prata om invandringspolitiken, så kan vi prata om något annat, helt förutsättningslöst. Om vi får en besvärlig parlamentarisk situation efter valet, så har vi ett gemensamt ansvar att lösa den. 

Aftonbladet ”återberättar” vad Jimmie sagt: Åkesson släpper frågan om invandring.

Sjukt tydligt hur man försöker vända SD-väljarna mot Jimmie.”

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Louise Erixon svarar på medias uppgifter om invandringspolitiken

 1. oldman94 skriver:

  Re: ” Om ni har problem med att prata om invandringspolitiken, så kan vi prata om något annat, helt förutsättningslöst. Om vi får en besvärlig parlamentarisk situation efter valet, så har vi ett gemensamt ansvar att lösa den. ”

  Uttalandet läses, avPK, som faan läser bibeln, som vanligt vad annars?
  Dvs man tolkar det på så sätt att JÅke… INTE vill prata om ”invandringspolitiken” längre, dvs inte driva den.
  Tyvärr eller lyckligtvis säger uttalandet att ”Om ni har problem med xxx” så kan vi prata om något annat helt förutsättningslöst dvs en invit till samtal inget mer!
  Jag förutsätter att innan man bildar regering så har man synkat ihop tyckandena så pass att regeringen inte fälls dag1 precis.
  En förhandling, speciellt en sådan här, skall naturligtvis föras i en öppen och positiv anda…..och det blir ett givande och ett tagande…..har man en hjärtefråga så kommer det, för vilket parti som helst (exvis MP), påverka regeringens styrning.
  Minns att Ingvar Carlsson stoppade (?) invandringen kring år 2000….
  så visst är S flexibla och realistiska MEN alla partier vill ha alla dörrar öppna innan valet utom M som vill driva en odemokratisk agenda kosta vad det kosta vill.

  Hoppade till jag också inatt då jag såg detta på nättidningen, SvD,
  MEN varför skulle inte alliansen såväl som oppositionen försöka med alla till buds stående medel och lite till för att slåss sins emellan.
  Ett åttonde parti med en annan agenda än de 7 kloka är ju livsfarligt.
  Så länge man kan ”färga” sanningen, målerifirman PK AB, så att den passar den förda politiken (berikande HEJA osv dunk i ryggen så man ramlar pladask i marken) i stället för att anpassa politiken till väljarnas tyckande blir ett parti som passar väljarna bra riktigt hotfullt.

  Blir mycket intressant och se hur detta olika tolkade uttalande landar……..

 2. RikF skriver:

  Jag är nog inne på samma linje som kebnekajsa och Nils m.fl. här. Jag kanske inte är tillräckligt politiskt slipad, men jag har svårt att se vitsen med ett sådant uttalande.
  Som Nils säger:
  ” Åkesson borde istället lita på SD:s ideologi och att folk står bakom honom i det, för det gör de.”
  Det tror jag också.

 3. Micael Jonasson skriver:

  Strategin ligger väl i att man visar ett ansvar för landet och skjuter över problemet på motparten (de vill ju inte röra vid ett ”främlingsfientligt” parti) samtidigt om man mot förmodan blir inbjuden till samtal kan påverka även invandringspolitiken när man kommit in i värmen. Hur man nu än ser på detta kan man ju inte påstå att SD påverkar invandringspolitiken nämnvärt idag. Att motsätta sig allt blir inte en framgång då man visat ointresse för landets bästa när börser och annat påverkas negativt av regeringsproblem iaf i ett kort perspektiv, det är bara för andra partier och journalister att peka på detta och komma överens sinsemellan för att sänka SD.
  Att sedan JÅ måste förklara tydligt och ofta att man står fast vid sin invandringskritiska linje för att lugna sympatisörerna och eventuella tillkommande väljare är helt klart, men man kan inte påverka från utsidan . Om man kan börja samtala och påvisa att man har landets bästa i sinnet och faktiskt har en bra politik vid sidan om invandringspolitiken så är halva slaget vunnet.
  Tyvärr har de övriga partierna och journalisterna samma beröringsskräck mot SD som de anklagar oss sverigevänner för gentemot invandrare.
  Med vänlig hälsning Micke

 4. B-E Johansson skriver:

  Tvärtom tror jag det var rätt smart av Åkesson (och hans stab?); nu tvingas de andra partierna ut på banan och måste visa, att om man är intresserad av att ”rädda” Sverige, finns det bara Sverigedemokraterna att rösta på

  T ex citeras Wallner (MP) i AB: ”[..]även om de pratar vård, skola, jobb, hittar de alltid ett sätt att skylla problemen inom de[ssa] områden på muslimer och invandrare”

  Ja, fråga valfri svensk, varför man bytte skola från en invandrarskola

  • oldman94 skriver:

   Japp B-E visst vill man unna sina barn det bästa!
   Och tycker man vissa skolor är bra så vill man dit.
   MEN uppenbarligen så har det inte fungerat bra eftersom man ju vill ”blanda” frivillighet med tvång (aka. Blanda) ……
   bästa sättet att bevisa att ett parti har fel är ju att låta dom få chansen som M+MP fick till exempel…..och vi har nu två perioder (minst) av alliansstyre att utvärdera….
   BRA utfall=> fortsätt,
   DÅLIGT utfall=>BYT!!

 5. Martin skriver:

  Nils och kebenekaisa sa som det är. Tack.

 6. Kalle skriver:

  Jimmie Åkesson bör vara tydlig med att invandringsfrågan är den fråga man vill ha inflytande i.. man kan kompromissa om andra frågor..

 7. Nils skriver:

  Nej, håller inte med om Erixons slutsats. Aftonbladet må vara en skitblaska i alla hänseenden, men Åkesson är själv ansvarig för hur han uttrycker sig. För många är SD:s invandringskritiska hållning den enda orsaken till att man kommer att rösta på dom i nästa val. Börjar SD tumma på denna punkt riskerar man att förlora majoriteten av sina väljare. Många är kritiska till Åkessons mjuka framtoning där han låter vänstermedia diktera agendan. Åkesson borde istället lita på SD:s ideologi och att folk står bakom honom i det, för det gör de. Det måste bli ett slut på att vända andra kinden till hela tiden. I denna fråga skulle Åkeson ha svarat att ”NEJ! I invandringfrågan kräver vi ovillkorligt ett inflytande om vi bjuds in till ett politiskt samarbete och det är tveklöst EJ FÖRHANDLINGSBART eftersom det är en ödesfråga för Sverige som nation och välfärdssamhälle!” Hade han sagt så hade opinionen hoppat upp ett par procent till. Nu har motsatsen skett. Undfallenheten hos SD:s ledning är onödig, splittrar partisympatisörerna och skadar tilltron till partiet på lång sikt.

 8. kebnekaisa skriver:

  Men asså, vari ligger det strategiska i att öppna upp för samarbete utan att få något i gengäld i ert partis huvudfråga? Herregud, försök istället blockera alla försök till regeringsbildning innan det införts ett invandringsmoratorium. Allt annat är ju fullständigt oansvarigt. Mesproppar.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s