Apropå bostadspolitik och Stockholms tillväxt


Apropå en artikel i gårdagens Expressen skrev Patrik Kronqvist en artikel där han varnade för att partier och politiker skall bejaka den relativt starka opinion som är emot en ohämmad tillväxt av Stockholm. Nu finns det redan ett parti som vill ha en mer sansad  tillväxtpolitik av bostäder i huvudstaden. Sverigedemokraterna i Stockholm är sedan länge skeptisk till en huvudlös och ohämmad utbyggnad av staden. Vi märker redan av en sämre livskvalitet och stora problem med kommunikationssystemet, som i dagsläget är uppenbart underdimensionerat för befolkningens storlek. Framförallt så naggas grönytor  och parker i kanten. Lekplatser för barn och parker för pensionärer får stryka på foten. Så här står det i SD Stockholms läns politiska program:

Sverigedemokraterna i Stockholm vill att inflyttningen och befolkningstillväxten sker med förnuft och försiktighet. Vi Sverigedemokrater vill bevara gröna kilar, parker och lekplatser för barn. Grönområden spelar också stor roll för priset på fastigheter.  Vi vill att förtätningen av staden sker med yttersta försiktighet så att bostadsområdena bevarar sin karaktär och de grönområden som fortfarande finns kvar. Sverigedemokraterna vill driva en politik för att livskvaliteten och trivseln bevaras såväl i storstaden som på landet, där problemet är utflyttning med försämrad service som följd. 

Det vi ser i dag är en ohämmad befolkningsmässig expansion som fått infrastrukturen att haverera och där trängseln blivit outhärdlig. Infrastrukturen har i Stockholm nått sin maxkapacitet och grönområden naggas alltmer i kanten. Dagens bostadspolitik som präglas av oförsiktiga förtätningar av bebyggelsen gör att barn mister sina lekområden antingen det handlar om lekplatser eller spännande skogsdungar. Pensionärer mister sina kära parker och hårt arbetande föräldrar mister sina strövområden. Denna utveckling har pressats fram i en ständig jakt på fler bostäder.

Trafikkaos

Trafikkaos

 

Annonser
Det här inlägget postades i Ideologi - politik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Apropå bostadspolitik och Stockholms tillväxt

  1. Gör postum rättgång mot Birger Jarl för sitt tilltag att grunda Stockholm och riv Gamla Stan och låt slyn ta över där så miljömupparna blir glada.

  2. Stenkvist skriver:

    Förmodligen, ja jag har tagit upp detta i fullmäktige i alla fall. Sossarna i Botkyrka har själva påpekat detta, i ett förstamaj-tal i Storvretsparken. Minns inte vilket år det var, kanske 2011.

  3. B-E Johansson skriver:

    I höstas arrangerade Vänsterpartiet exempelvis ett seminarium under rubriken ”Gränser för Stockholms tillväxt?” (Kronqvist). Vänsterpartiet! Hur mycket tillväxt tål Stockholm? Att de inte skäms! Och i Danderyd är det nästan fullbyggt enl byggnadsnämndens ordf. Är det därför man bara har tagit emot 14 nyanlända enligt ersättningsförordningen?

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s