Näringsmässig utfrysning – vapen i kampen mot SD


Jag känner en SD-medlem boende i Mälardalen som till höstens val tänkte ställa upp både i sitt landsting och i sin kommun för SD. Han är välutbildad med högskolestudier och har tidigare jobbat politiskt för Socialdemokraterna och har således politisk erfarenhet. Numer arbetar han med sitt eget konsultföretag och har fram till ungefär nu haft gott om uppdrag och arbete. Företaget har gått bra genom att bland annat ta många uppdrag i den offentliga sektorn. Dessutom har företaget alltid fått mycket goda vitsord och beställarna har i princip alltid varit mycket nöjda med det utförda arbetet.

Problemen har kommit när det blivit känt att mannen är medlem i SD och skall ställa upp i det kommande valet. Företag och institutioner som tidigare sagt sig vara mycket nöjd med företaget, har plötsligt svängt och avbokat uppdrag. När det ena uppdraget efter det andra avbokas så blir det ju till sist en fråga om att få bröd på bordet. Alla måste vi leva och tjäna vårt dagliga bröd, trist men sant. Vi lever i en demokrati, så visst, du får gärna ställa upp för SD i vilka val du vill, men då utnyttjar vi våra demokratiska rättigheter att inte ge dig några uppdrag eller arbete. Denna metod kan man tydligen också tillämpa vid offentlig skattefinansierad verksamhet.

Till slut blev så pressen för stor för SD-medlemmen och han har i dagarna avsagt sig alla uppdrag och alla platser på alla listor. Trots både politisk erfarenhet och kompetens så har SD en plats mindre på sina listor, enbart på grund av beställarnas agerande. Arbete och bröd på bordet vinner till slut de flesta strider som bekant. Ännu en seger för majoritetssamhället och ”allas lika värde”. De som sagt upp uppdragen för mannen kanske känner sig nöjda. De känner att de motverkat främlingsfientlighet och en inhuman politik. Detta trots att samma politik mannen förespråkar förs i de flesta europeiska länder och var samma politik Sverige förde fram till 80-talet.

Media och de politiska partierna har lyckats inympa gängse paradigm i samhällets institutioner och företag, ”SD är elaka”. Detta genom en långvarig och omfattande kampanj, där budskapet upprepas gång på gång. Effekten blir den att människor drabbas i sitt arbetsliv och även i sitt sociala liv. Den sammanlagda effekten blir att medlemmarna från ett parti får sina rättigheter och livsmöjligheter kringskurna. Även om ett enskilt företag handlar i enlighet med demokratiska principer (dock tveksamt) och enbart utnyttjar privaträtten till att neka uppdrag eller anställning, så blir den sammanlagda effekten i samhället direkt odemokratisk. Detta beroende på den systematik och den omfattning som kampanjerna drivs och dess effekter mot en massa människor, enbart beroende på deras politiska uppfattning.

paeri-våld (kopia)

Många är de som höjt rösterna mot antidemokratiska tendenser i Ryssland (och andra liknande nationer), många är de liberaler som höjt rösten för yttrande och åsiktsfrihet. Det var lätt att göra så, innan något parti med tyngd kom med en avvikande åsikt i viktiga frågor. När dessa ”demokrater” väl blev prövade i sina demokratiska ideal, när en grupp människor faktiskt ville utnyttja åsiktsfriheten i viktiga frågor, då var det väldigt många som inte bestod provet. Det är mycket lätt att uttala ”jag är för allas lika värde” eller att ”jag är för demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet”. Knappt hört någon säga att de är emot dessa vackra ting. Men det gäller som bekant att leva som man lär, att praktisera det man förespråkar.

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Ideologi - politik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Näringsmässig utfrysning – vapen i kampen mot SD

 1. Li skriver:

  Verkligen obehagligt. Åsiktsförtrycket leder till total handlingsförlamning. Undrar om det någonsin vänder eller om vi går mot att Sverige blir ett riktig diktatur.

  • LanceLindqvist skriver:

   Vi är ju ett skrämmande exempel om man jämför med ”1984”. Befolkningskontrollering och införandet av ”nyspråk”.

 2. LanceLindqvist skriver:

  Har flertalet vänner som är medlemmar i SD och skulle kandidera om det inte var just för denna typ av situation. Man måste vara försiktig med vad man säger så man inte tappar uppdrag, och det i sin tur gör att man inte kan betala hyran

 3. scandimarine skriver:

  Jaa, detta är ett tragiskt fall men tyvärr ingen isolerad eller unik händelse. Jag har flera goda vänner som är Sverigedemokrater i tanke och hjärta men måste i första hand sörja för sin utkomst, och i andra hand partipolitik.
  Vi börjar dock närma oss det stadiet när en omvänd prioritering kanske blir mer och mer nödvändig. Med den utvecklingen vi har i landet så kanske den kortsiktiga lösningen blir den kostsammaste. Allt går ner i Sverige. Utbildningen sjunker som en sten. Sjukvården på gränsen till kollaps. Försvaret nedlagt. Landets gränser är som en svängdörr på Åhléns en avlöningsfredag. Våra vägar är i sämre skick än i Polen på 60-talet. Enda anledningen att vi har förhållandevis goda finanser är att notan ännu inte behöver betalas.
  En röst på alliansen innebär att den sjunkande skutan får fortsätta att sankta sjunka mot botten. En röst på s/mp/v ger bara vraket en coup de grace i form av en torped midskepps.

  När överlevande simmar runt vraket har man annat att tänka på än att ordna fler kunder. En sak är dock säkert som Amen i kyrkan. Ingen kommer till vår räddning. Det är i korthet anledningen till min synpunkt. En ond aning säger mig att SD kommer att ha 30% eller mer i opinionsundersökningarna ETT ÅR EFTER VALET – Var efterklok före…
  Med vänlig hälsning,
  Rune

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s