Är det dags för Vänsterpartiet att byta ut den röda nejlikan mot en röd vuvuzela?


Jimmie Åkesson försöker hålla att tal på Götaplatsen i Göteborg. Talet får ställas in på grund av att en massa vänstersympatisörer stör ut hela mötet med trummor och trumpeter samt en massa annat otyg. Dessutom kastar de ägg och flaskor fyllda med sand (försök till misshandel). Allt detta inför en valrörelse när samhället försöker få alla att rösta, samt påtalar hur viktigt det är med demokrati och yttrandefrihet (speciellt den i östra delen av Europa). Hur man än ser på saken, från Moderaterna till höger och Vänsterpartiet till vänster, så är detta en attack mot våra demokratiska rättigheter. Det går intellektuell inte att se det på annat sätt. Det är väl ingen från dessa partier som är så dum så att de inte tror att detta till slut drabbar dem själva? Det är bara en tidsfråga innan moderater eller kristdemokrater drabbas av dessa vänsterelement, som många gånger aldrig haft ett stadigt arbete och påfallande ofta kommer från den bortskämda övre medelklassen. Är det DÅ ni skall reagera? Så trovärdigt!

vans-5

Hur agerar (enligt egen utsago) vår demokratitörstande media dagen efter angreppet mot demokratin? Jo hela nyhetsmorgonen på SVT, samt våra två största morgontidningar nämner knappt angreppet på demokratin. I stället fyller de löpen med feta rubriker om att regissören Malik Bendjelloul avlidit. Samme man som gjorde den i och för sig roliga och anekdotiskt intressanta filmen ” Searching for Sugar Man”. För Bendjellouls anhöriga, kamrater och arbetskamrater är det självklart en tragedi att han avled alldeles för tidigt. Efter alla runor i media råder det väl ingen tvekan om att Bendjelloul var en mycket trevlig, varm och energisk person. Som sagt, en tragedi. Men trist nog var Bendjelloul faktiskt okänd för en majoritet av svenska folket, de hade ingen relation till honom. Många har inte ens sett Searching for Sugar Man. Reportrarna på SVT och tidningarna skall spegla samhället, inte uttrycka personliga känslor i första hand. Här skriver man knappt en rad om ett allvarligt angrepp på hela vår demokrati, för att det skedde mot ett parti många journalister personligen ogillar. Underkänt!

Vila i frid Malik

Vila i frid Malik

Ja, vi får inte glömma att det faktiskt är val snart (har de tänkt på vissa redaktioner). Tidningarna måste ju skriva om något politiskt. Så vad gör SvD då? Jo de skriver att FI förmodligen är näst störst på nätet, hur man nu mätt det. Det kan kanske stämma med de twitterflöden redaktionen på SvD har. I mitt twitterflöde ser jag knappt FI, och när jag gör det är det mest en massa människor som fullkomligt sågar FI och deras obefintliga politik på alla områden utom ett, och inte ens där är de seriösa.

Jag kan inte låta bli att dra paralleller till vad jag just läst av den gamla journalisten Ann-Marie Åsheden i ”Genomskåda medielogiken”. Media och journalister behöver en saga för att fånga läsarna. En saga behöver en bov och en hjälte. Hjälten skall gärna vara liten och slåss mot de stora (FI mot de stora partierna). Den lilla aktören skall vara god och slåss mot de onda (FI mot övriga, och SD som super-ond). Det behövs en tydlig konflikt (det kommande valet och kvinnofrågan). Man strör på med så mycket dramatik man förmår, gör allt så svart-vitt man kan. Och till slut skall självklart David vinna mot den hemska Goliat. Vilket i detta fall betyder att FI tar en plats i EU-parlamentet och att Schyman äntligen får sin försörjning genom riksdagsförvaltningens omsorg.

En stilla fråga bara till alla journalister. Exakt hur kan ett twitterflöde på en redaktion bli viktigare än ett generalangrepp på den upphöjda och omhuldade svenska demokratin?

Till slut. Jag deltog i en EU-debatt i går med samtliga partier närvarande. Flera partier och speciellt vänstern förfasade sig över, varnade för ”fascismens framgångar i Europa och här hemma”. Detta med en bifogad uppmaning – gå och rösta annars får de ännu större makt. Jag hade inte tid att svara just på denna anklagelse, då jag prioriterade andra viktigare frågor. I detta sammanhang hör det dock hemma med ett påpekande. Hälften av de utpekade partierna är sannolikt inte fascistiska alls, utan begreppet används för att plocka egna politiska poäng, vilket är ett oerhört hån mot den verkliga fascismens verkliga offer.

vuvuzela_

Till vänstern speciellt får vi väl säga, – sopa rent framför er egna skitiga dörr först, där vänstersympatisörer använder odemokratiska fascistmetoder för att tysta de som försöker utnyttja den demokratiska yttrandefriheten. Samtidigt som ni förfasar er över påstådda fascistpartiers framgångar ute i Europa, så har ni själva medlemmar och sympatisörer som använder exakt samma metoder för att tysta meningsmotståndare, som det spöke ni försöker framkalla. Detta enbart för att plocka era politiska poäng. Ser ni verkligen inte bjälken i det egna ögat? Det här är en strid ni helt enkelt inte kan vinna. Samhället kommer förr eller senare reagera på små amatörfascister som kräver, med vilka medel som helst, att vissa inte får föra fram sitt budskap. Avslutningsvis borde Vänsterpartiet byta ut sin röda nejlika mot en röd vuvuzela om de inte tar avstånd från direkt odemokratiska metoder.

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Media, Vänsterpartiet. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Är det dags för Vänsterpartiet att byta ut den röda nejlikan mot en röd vuvuzela?

 1. Stenkvist skriver:

  Suverän artikel av Ann-Charlott Marteus

  ”SD-sabotagen är ett hot mot demokratin

  Kampen mot rasism och intolerans tycks på flera håll ha övergått i hjärnfeber. Det är en intolerant sjukdom som hotar demokratin.

  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/sd-sabotagen-ar-ett-hot-mot-demokratin/

 2. Stenkvist skriver:

  Uppdrag Granskning om ”forskare” som tar politisk ställning i sin ”forskning” och försvarar stenkastarvänstern. Är rätt trött på dessa ”forskare” som på outgrundliga vägar alltid hamnar på en ”viss sida” i sin ”forskning”. De här elementen betalas dessutom indirekt via våra skatter. Det kan ju aldrig vara så att de redan från början anade lite vilket resultat de skulle komma fram till?
  Läste ”forskarnas” artikel, den springande punkten tycks vara att de menar att begreppet ”autonoma” kan betyda vilka vänstergrupper som helst, inte tvunget AFA och RF. Nu är det vanligtvis just de grupperna, utan hierarki, som man menar med autonoma. Om inte, varför har forskarna utelämnat AFA och RF i sin ”forskning”?

  http://www.svt.se/opinion/forskarna-talar-tyst-om-det-politiska-valdet-fran-vansterhall

 3. Stenkvist skriver:

  Sjöstedt tog avstånd från mötesstörningen på Götaplatsen, i kväll 14 maj SVT 18:06. Bra!

 4. @Benanderii skriver:

  Det krävs viss bildning för att ha rätt åsikt, det är därför journalister finns för att tillrättavisa oss!
  Jag har ungefär samma tänk här http://snurrigtdotcom.wordpress.com

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s