Folket mot etablissemanget – det har aldrig varit tydligare


Det var en spännande valvaka i går där SD och FI fick samma utfall i den första Valu-undersökningen som presenterades kl. 21:00. Både FI och SD erhöll enligt denna undersökning 7,0 % av rösterna. SVT med Pontus Matsson var på SD:s valvaka och noterade god stämning, men inte översvallande. De flesta och mesta reportagen kom från FI, där jublet inte visste några gränser, samt också från övriga partier självklart.

SD-bävern

SD-bävern

Lite senare på kvällen kom så de riktigt räknade rösterna (förutom utlandsrösterna) där fick SD hela 9,8 % av rösterna (nu 9,7 %) medan FI halkat ned en bra bit och låg på 5,2 % (nu 5,3 %). Jublet och entusiasmen visste inga gränser på SD:s valvaka. Dock hade Pontus Mattson med flera redan dragit vidare. SD var inte intressant längre när partiet erövrade sina första två mandat i EU-parlamentet. Den fadäsen hade nog de flesta kunnat leva med, om det inte vore för alla andra ”fadäser” denna kväll.

På SVT:s valvaka pratade man om FI:s fantastiska framgångar, medan man var djupt oroad över högerpopulismens framfart, både i Sverige och ute i Europa. Att FI lyfts fram av medierna och speciellt SvD, nämndes bara en gång i förbifarten av en kommentator.

Till kommentatorspanel hade man verkligen ansträngt sig för att uppfylla sitt Public Service-uppdrag. Man hade städslat förmågor som America Zavala vars titel flimrade förbi enligt ”dramatiker och vänsteraktivist”. Andra personer som fick kommentera denna kväll var Gudrun Schyman, Karin Pettersson och Mona Sahlin samt den inte helt välbalanserade  Alexandra Pascalidou. För att komplettera församlingen fick Jonas Sjöstedt också kommentera högerpopulismens framfart, de övriga kunde ju ha missat något. Här tyckte man det kunde räckt, men icke. SVT toppade hela anrättningen med en representant för ”Rättviseförmedlingen” Seher Yilmaz. Någon orättvisare panel kan man knappt tänka sig, det kanske var därför Rättviseförmedlingen också fick komma.

Ja, en djupt skakad Gudmundson släpptes fram med darrande stämma. Därmed ansåg tydligen SVT att man uppfyllde opartiskheten.

Övriga medier har följt ungefär samma spår som SVT. Skillnaden är att SVT är en del av licensfinansierad Public Service, eller allmännyttan på svenska. Denna kväll bröt SVT mot objektivitetsprincipen och opartiskheten så grovt att jag själv föll i skratt. Vi förstår den djupa besvikelse det mediala och kulturella etablissemanget måste ha känt kl 23 när det visade sig att SD fick nästan dubbelt så många röster som det medialt boostade FI, detta trots alla oblyga ansträngningar från media. Om vi får rikta oss direkt till SVT. Tack SVT för att ni denna kväll visade en sak tydligare än någonsin. Det är folket mot etablissemanget, det mediala, kulturella och politiska etablissemanget. Ni visade det med all önskvärd tydlighet. Tack ännu en gång. Ni visade också att numera tillhör V, MP och FI det lite mer hippa etablissemanget. Det har inte alltid varit så, men nu är det så. Det visade ni med skärpa och tydlighet vid er valvaka.

Fi-fan

Dagens Media kommenterar Expressens något partiska bild med uttalanden från följande personer:

”Kreativt, Expressen!”, twittrar TT Nyhetsbyråns kultur- och nöjeschef Mikael Forsell.

Aftonbladet-profilen Fredrik Virtanen är också positiv:

”Bra banderoll, Expressen”, skriver han på Twitter.

Moderaternas chefsstrateg André Assarsson kommenterar också ettan på Twitter:

”Vilken förstasida!”.

Vilket bekräftar det jag skrev ovan i denna artikel. Och om man varje dag kan hitta en mängd sådana bekräftelser så är det till slut inte så mycket att pratat om längre. Case Closed.

PS.

SD Botkyrka erhäll hela 8,8 % av rösterna i valet. Ett varmt tack till alla medlemmar och sympatisörer. Ni är bäst, oavsett var media skriver, kom ihåg det!

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, EU, Feminism, Media, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Folket mot etablissemanget – det har aldrig varit tydligare

 1. occidentfaust skriver:

  Jimmie Åkesson borde göra bejublat framträdande på Almgården inför höstens val. (http://www.val.se/val/ep2014/valnatt/E/valdistrikt/12/80/0912/index.html)

  • LanceLindqvist skriver:

   häftigt! Jag hoppas på en valturné i sthlm så vi kan höjja oss över 10% i de kommuner där det är precis på gränsen!

 2. B-E Johansson skriver:

  Via systematiskt grävande på internet ser jag, att Axfood ska (huvud?)sponsra Rättviseföreningen. Axfood driver de trevliga butikerna Hemköp och Willys, och ett fördomsfritt angreppssätt vid rekrytering är självklart en framgångsfaktor, men gränsen borde absolut gå på långt avstånd från samarbete med nyrasister

 3. B-E Johansson skriver:

  Rättviseförmedlingen verkar vara ett nyrasistiskt projekt (ett i raden?)
  Källa på det: http://rattviseformedlingen.se/lista/tv-chefer-med-stor-potetial
  Sponsras av bl a, allestädes närvarande, Postkodlotteriet

 4. Stenkvist skriver:

  ja, vi vet. Nä, nu tror jag det är dags att bli lite glad och positiv. Vi fick ju faktiskt ett fantastiskt resultat i går.

 5. Liz skriver:

  Dags att se över public service. Det vore önskvärt med en icke kommersiell nyhetskanal även i framtiden, men nuvarande form funkar inte. Jag blir så irriterad på SVT, när de inte fullföljer sin uppgift om att vara opartisk. Att ”slänga in” Gudmundsson duget inte. Jag undviker TV så mycket som möjligt.

 6. LanceLindqvist skriver:

  lustigt att Federley bara fick 3,3% i sin egen ”hemkommun”

 7. LanceLindqvist skriver:

  nästan 9% i Botkyrka, kan knappt vänta tills hösten! De jag jobbade med sade ”jag vill ha en förändring men inte SD”.

  mitt svar ”tror du en politiker ändrar på sig om denne inte tappar mandat? De kommer fortsätta sålänge ni röstar på dem”

  ”ja…du har fan rätt, ni har min röst i höst”

 8. B-E Johansson skriver:

  SD blev största parti i Ställdalen med 35% före SAP:s 29%. Det kommer nog inte i tidningen.
  Ställdalen, ett snart helt nedlagt samhälle, strax ovanför Kopparberg i norra Bergslagen. Kanske mest känt för den svåra tågolyckan 1956
  F! var andranyhet i Ekot:s påannons kl 12 och i lunchekot, med lång intervju med Schyman. Den enda partiledare som intervjuades. Hon fick också ut sin valstrategi till alla sina valarbetare inför riksdagsvalet – helt gratis!!

 9. I Sjöbo är vi mer realistiska, här fick vi landets högsta kommunresultat med 24,1% 🙂

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s