Liberalerna vinner utvecklingen även om de rödgröna vinner valet


Vi är många som frågat oss vart alla ”gammelmoderater” tagit vägen sedan moderaterna blivit ett alltigenom liberalt parti. Det många dock inte frågat sig är varför inte mer kritik mot migrationspolitiken och det mångkulturella projektet kommit från vänster och socialdemokraterna. ”Men det är ju ett vänsterprojekt från början till slut”, svarar då den vars historiska kunskaper huvudsakligen härstammar från Avpixlats kommentarsfält. Det är verkligen en sanning med modifikation. Historiskt sett är det mångkulturella projektet lika mycket ett liberalt projekt med fri migration av arbetskraft, ett sätt att erbjuda billigare arbetskraft och ett på sikt effektivt medel att hålla tillbaka välfärdssystemen. Historiskt sett har också Socialdemokraterna varit för en något njuggare migrationspolitik än de liberala partierna [se Luciabeslutet, och dagens LO. Länk SvD]. Framförallt så borde det finnas ”gammelsossar” likväl som ”gammelmoderater”.

Socialdemokraterna är historiskt ett parti för arbetarklassen, alltså för riktiga arbetare. Inte likt de yngel från övre medelklassen som i dag skriker om ”underklassen” och själva aldrig haft en fast anställning, eller de kultur/journalist-knuttar från Södermalm som i princip aldrig sett en arbetsplats utan datorer från insidan. De gamla socialdemokraterna ansåg inte att dagens migrationspolitik gynnade dem på minsta sätt, tvärtom. En enklare analys visar ju att i förlängningen är vårt välfärdssamhälle (i huvudsak uppbyggd av de gamla socialdemokraterna) omöjligt med dagens immigrationspolitik. Resurserna kommer helt enkelt inte att räcka till och transfereringssystemen kommer med nödvändighet att behöva monteras ned. Detta är en utveckling mer förknippad med naturlagar och enkel matematik än med politisk retorik. Socialdemokraterna kan prata hur mycket de vill om välfärdssamhället, men när resurserna är slut så är de. Det finns säkert en mängd liberaler som gjort denna analys, det konstiga är att de från vänster inte klarar av den.

150px-Styrelsen_för_psykologiskt_försvar_vapen.svg

En tidig morgon surfade jag in på den numera nedlagda myndigheten för psykologiskt försvar (Styrelsen för psykologisk försvar). Där hittade jag efter lite grävande bland dokumenten ett framtidsscenario som myndigheten ansåg i princip oundviklig. Där målades det upp ett tredjedelssamhälle där en tredjedel av befolkningen bodde i gated communities och där fattiga horder av människor rörde sig oroligt utanför murarna. Välfärdssystemen var nedmonterade och ekonomin styrde samhället. Resurserna användes huvudsakligen till att upprätthålla något som kan liknas vid ordning i samhället. Myndighetens ansvar var att beskriva spänningarna i ett sådant samhälle. Även om beskrivningen var mer än lovligt dyster så är det med nödvändighet åt det hållet samhället rör sig med dagens immigrationspolitik. Vi frågar oss om dagens socialdemokratiska, miljöpartistiska och vänsterväljare är medvetna om detta? Vill de köpa paketet för sina barnbarn? Ja kanske till och med i viss mån för sina barn.

Saskatoon_gated_community

Det har förvisso kommit en del försiktig kritik av det mångkulturella samhället från vänsterhåll, utan att ta fasta på den materiella historiska utvecklingen. Vi såg för ett tag sedan en sociolog, Göran Adamson gå ut i en lokal tidning och påpeka det självklara faktum att högskolor inte bör indoktrinera de studerande på det mest banala och rudimentära sätt. Det mest anmärkningsvärda var att Adamson hade grävt fram de rapporter som i princip beordrade indoktrinering av studenterna. Den första rapporten som så att säga plöjde vägen för den senare flod av skit som sköljt över både kommuner och lärosäten var enligt Adamson ”Mångfald i högskolan” och var författad av socialdemokraterna år 2000. I övrigt är det tunt med kritik från vänster av det mångkulturella projektet, som ju ändå infördes utan någon debatt i riksdagen, ännu mindre debatt med folket. Det enda vi hör är klagandet från en massa kommuner runt om i landet som inte mäktar med flyktingmottagningen. Ingen drar självklart slutsatsen att om hundra kommuner runt om i landet har nått och kanske överskridit sin kapacitet, så kanske man får se över politiken på riksnivå. Det verkar vara en alldeles för svår slutsats att dra tydligen.

Göran Adamson

Göran Adamson

Det är uppenbart att vänsterblocket i vårt land blundar med båda ögonen och håller för öronen hårt inför den utveckling vårt land är inne i. I stället för att analysera utvecklingen ägnar man sig åt indoktrinering i skolorna med hjälp av Expo, samt att brännmärka de budbärare som påpekat att kejsaren verkar vara rätt tunt klädd. Man skall till varje pris hindra de väljare man själva övergett att rösta på ”fel parti. Där stannar analysen.

Under sommaren:

Kommer jag att uppdatera sidan sporadiskt och mest bemöta hätska utfall från media, i skepnad av statsvetare, journalister, krönikörer, kulturakrobater och politiker. Möjligen kan det bli en artikel om medias natur också, jag har ju svårt att avhålla mig. Så jag önskar alla läsare en trevlig sommar på förhand.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Ideologi - politik, Immigrationspolitik, Sverige. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Liberalerna vinner utvecklingen även om de rödgröna vinner valet

 1. Bernhard Lundström skriver:

  Det viktigaste ni gör nu, Är att visa på kostnaderna, och reklam.

 2. Lisa skriver:

  Ja, dagens höga invandring och låga sysselsättningsgrad bland nyanlända är inte förenligt med ett välfärdssamhälle. Många av de liberala är förmodligen cyniska, medvetna om det och ser nedmonteringen som någonting önskvärt, medan många vänsterextremister inte förstår eller inte vill förstå att vi inte kommer att ha någon välfärd i framtiden.

 3. ICH skriver:

  Om du ännu inte har läst Carroll Quigley’s bok ”Tragedy & Hope. A history of the world in our time” så rekommenderar jag den som en ”sommarlektyr”. Carroll Quigley var professor i historia. Han visar i boken vilka som styr utvecklingen vi befinner oss i hur man gör det.

 4. Argus skriver:

  ”Framförallt så borde det finnas ”gammelsossar” likväl som ”gammelmoderater”.”

  De som är riktiga socialdemokrater, ”gammelsossar” eller ”Branting-, Hansson-, Erlander- och möjligen Carlsson-sossar” i motsats till ”Palme-sossar” känner sig nog bäst hemma hos Sverigedemokraterna idag.

  SAP:s uppgång och fall är rätt naturlig om man tänker efter. När välfärden ökade så minskade dels intresset att dela med sig när man inte längre stod på den mottagande sidan, dels så började man under Palme att ”uppskatta” folket till den grad att lägga manken till inte längre lönade sig och dels så drog man till sig som statsbärande parti personer som ville komma åt köttgrytorna. Vem vill påstå att KO Feldt, Anders Sundström eller Thomas Östros är socialdemokrater.? Maktspelare? Javisst, men sossar, inte en chans.

  Sedan tycker jag att det är synd och skam att inte SD kunnat slå mynt av den europeiska vansinnespolitiken på samma vis som till exempel UKIP. Sverige och Europa behöver alla motkrafter till globalisterna man kan få. SD:s underpresterande vill jag påstå beror på två faktorer, ett nästan totalt motstånd i media som ljuger och förvränger sanningen och en ängslighet som man inte såg till innan man passerade tvåsiffriga väljarsympatier. Sedan kanske man borde avhålla sig från att debattera abortgränser och vaginamålande. Svensson är så indoktrinerad att denne inte längre förmår att uppfatta nyanser.

 5. B-E Johansson skriver:

  Vart man sig i staden vänder
  Ser man folk från andra länder

  Såsom både orolig och illa berörd av dagens massinvandring är jag en kvalificerad ”vardagsrasist”: Orolig för att asylinvandringen belastar statsbudgeten med 40 miljarder kr per år direkt. Illa berörd för att det känns som vi håller på att ge bort vårt land. Anhöriginvandringen var fyra gånger så stor som flyktinginvandringen förra året. Det är inte rimligt!

  Jag har bott i en kommun i Bergslagen nu i snart sex år, och under den tiden ser man en stor förändring. Vill jag känna mig som varandes utomlands, då vill jag åka utomlands – inte in till stan

  • Stenkvist skriver:

   Det här med ”rasism” är ju inget någon bryr sig om längre, knappt de som slungar anklagelserna gör de trovärdigt ens för sig själva längre. ännu ett ord sönderutnyttjat.

 6. Stenkvist skriver:

  Tack, och detsamma.

 7. @Benanderii skriver:

  Utmärkt bra analys!
  Ha en bra sommar.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s