Vänstervåldet försvaras av media


Senaste numret av NEO har en artikel signerad Arpi där toleransen för vänstervåldet bland journalister belyses. Det är en mycket läsvärd artikel även om i princip allt redan är känt för ”de lite mer insatta”. Frågan man måste ställa sig är varför inte regeringen gör mer för att stävja det vänsterextrema våldet när det drabbar deras egna ungdomsförbund i såpass hög grad. Deras prov på att inte agera liknar mest ren handlingsförlamning. Kan regeringen också tänkas avara rädd för den rabiata politiskt korrekta journalistkåren?

Länk:

afa2

Här är lite utvalda citat från artikeln:

”– Det har också gjort att jag själv inte orkar längre. En stor del av min nyfikenhet som journalist har försvunnit. Jag är livrädd för de reaktioner som Aftonbladets ledarsida och kultursida triggar.”

”Det är ensamt att skriva om extremvänstern. Det säger alla journalister jag har pratat med. Kollegerna tycker att man sysslar med fel saker, menar Anna-Lena Lodenius.”

”Vi med mörkt hår är inte rädda för AFA”, skrev Mikael Feldbaum, chefredaktör på Tidskriften Arena, på Dagens Arena (18/12 2013). Vidare skriver han att ”känslan av tacksamhet mot AFA är utbredd bland oss med mörkt hår”

”Liknande åsikter framförde Ann Heberlein i Sydsvenskan (20/12 2013). ”Det är skillnad om man slåss för eller mot fascism, om man är för eller emot alla människors lika värde och rättigheter.””

”Uppdrag gransknings program intervjuades Magnus Wennerhag, sociolog på Södertörns högskola, som var en av fem forskare som för några månader sedan skrev på DN Debatt (5/4) att det var fel att regeringen ville motverka vänsterextremism. Det hotade demokratin, menade de. Inte vänsterextremismen alltså, utan försöket att motverka den. Detta eftersom vänsterextrema vill ha ”mer demokrati och bättre villkor för underordnade grupper som invandrare, kvinnor och HBTQ-personer”. När Wennerhag konfronterades med videor på vänsterextremister där de misshandlar och vandaliserar blev han så gott som svarslös. ”

”Det är också något Mathias Ståhle, journalist på Eskilstuna-kuriren som skrivit mycket om extremvänstern, understryker när jag ringer honom.

– Problemet är när det här ändå ganska begränsade våldet tillåts bryta ner våra demokratiska strukturer. Vi har jobbat hårt för att få upp dem och visst tål de rätt mycket stryk, men de tål inte så mycket stryk när det kommer inifrån. Demokrati är ingenting man bara har. Antingen gör man demokrati hela tiden, varje dag, eller så har man den inte. Så enkelt är det.”

Annonser
Det här inlägget postades i Alliansen, Demokrati, Media, Yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vänstervåldet försvaras av media

 1. Stenkvist skriver:

  Nja, Liz, nu drabbar ju detta våld deras egna ungdomsförbund enligt Arpi.

 2. Liz skriver:

  Att inte regeringen gör någonting för att stävja vänstervåldet kanske kan tolkas som ett tyst medgivande. Ett tecken på att det ”fina våldet”har fått acceptans på höre ort är att sittande regering har kopplat in Expo som rådgivare. Regeringen kanske får tillgång till deras ådiktsregister så att de kan skrämma medborgare med fel värdegrund!

 3. garysd skriver:

  Härligt inlägg! Och en viktig fråg ställer du: Varför är regeringen så tysta om detta problem? Dom borde slå näven i bordet så det dundrar!

  Visst är Ivar Arpi en lysande skribent och tänkare! Få människor kan, som han, uttrycka sig vettigt med några få enkla rader.

  Dessa anhängare av vänstervåldet är i grunden antidemokrater. Jag kommer osökt att tänka på nazismens medlöpare.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s