Priset för att blir en humanistiskt stormakt är högt


Bo Ekman är chairman emeritus på ”Tällberg foundation” har inför det stunande valet fått en helsida i SvD (åtminstone på nätupplagan) för att tala om hur bra det går för Sverige. Ekman presenterar ett index där Sverige kommer nästan i topp. Av vad och hur detta index konstruerats är höjt i dunkel, men det spelar mindre roll. Sverige är ett bra land att leva i och på många områden är vi fortfarande bättre än många andra jämförbara länder. Det Ekman inte talar om är att vi som nation på vissa områden vänt nedåt, vilket är ganska lätt att dölja i den typ av ”index” Ekman presenterar. Undersökningar som är betydligt mer strikta som PISA-undersökningen är betydligt svårare att manipulera, och där faller vi som en sten genom luften.

Bo Ekman

Bo Ekman

Ekman uttrycker sig slappt och svävande i sin artikel, vilken är en fördel om man vill driva ren politik som Ekman egentlig gör. Han säger så här:

SD vill besegra de idéer som förde Sverige till att bli ett internationellt föredöme.

Vilka idéer menar Ekman? Iden om Sverige som en ”humanistisk stormakt” vill i alla fall jag besegra, eftersom den humanism vi satsar för att bli en ”stormakt” tas från våra gamla och sjuka i vårt eget land. Föreställningen att vi skulle ha råd med att både vara en humanistisk stormakt internationellt och samtidigt ha resurser till våra egna gamla, sjuka och arbetslösa är i grunden en villfarelse av miljöpartistiska mått. Det är dessutom lite som Jan Myrdal beskriver sin familj som, fast i makroperspektiv. Makarna Myrdal brydde sig om hela värden, men glömde bort sitt eget barn.

Vi kommenterar mycket kort påståenden från Ekman, Han skriver följande:

De [SD. Min anm.] vill inte vara med i Europa,

Jo, lika mycket som Norge, Schweiz och Island. Kanske mer än Storbritannien. Men vi vill inte styras av maktfullkomliga byråkrater i Bryssel, som till förfärande grad styrs av lobbygrupper. Dessutom börjar Europa tycka mer och mer som SD, vilket måste svida oerhört mycket för Ekman. Självklart vill vi vara med i Europa och den spännande utveckling som står för dörren. Frågan är om Ekman vill det.

De vill heller inte att världen ska komma hit.

Nej, det är lika bra att erkänna det. Vi vill inte att hela världens befolkning skall komma till Sverige. Eller vad menar Ekman? Maken till svepande och oprecisa uttalanden har man sällan sett. Det språkbruk Ekman hemfaller åt hör hemma inom poesin och i romaner, inte i debattartiklar. Förmodligen får vi se mer av denna vara inför det stundande valet. Rena propaganda-artiklar där det lobbas för att rösta på något ”förnuftigt” parti. Hur förnuftiga dessa partier egentligen är visade väl Reinfeldt i sitt tal på Norrmalmstorg, där han proklamerade att välfärdssatsningar måste stå tillbaka för den väntade immigrationen under kommande år. Nej Bo Ekman, det är historiskt inte en sådan politik som fört upp oss till ett föregångsland i västvärlden. Snarare lever vi på gamla meriter, vilken nog inte går hur länge som helst.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverige, Sverigedemokraterna, Valet 2014. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Priset för att blir en humanistiskt stormakt är högt

 1. Cello Jr skriver:

  Jag förstår inte varför Åkesson debatterar på Ullenhags villkor. Ullenhag och Rundström målade upp en konflikt som inte existerar. Det handlar inte om att hjälpa på plats istället för här hemma, som om de som kom hit alla var äkta flyktingar. Vad som borde diskuterats är, att över 90
  procent av de asylsökande saknar pass och att många återvänder till hemlandet de flytt ifrån under asylprocessen.

  Jag skriver detta i hopp om att du Robert, som SD-politiker, kan ta upp detta med era partistrateger.

  • Stenkvist skriver:

   Det här känner de självklart redan till. Det är väl i samband med Syrienkrisen det här med hjälp på plats kommit i fokus. Det finns ju onekligen ett stort antal flyktingar från vissa områden i Syrien.

   • Cello Jr skriver:

    Jag vill inte polemiserar mot dig om detta. Jag bara menar att detta är en fråga som
    hittills inte ”lyfts” i valrörelsen. Synd, för det skulle försätta de som tror sig så himla empatiska i en knepig sits.

 2. Ove skriver:

  En bild säger mer än 1000 ord!
  Vad är det etablissemanget inte förstår:
  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/08/31/95-percent-of-BBC-viewers-think-multiculturalism-has-failed

  -Behöver folket etablissemanget?
  -Bilden berättar även varför vi har länder på jordklotet!!

 3. KZ skriver:

  Sverige vore mer av en ”human stormakt” om man med sin politik och diplomati försökte förhindra flyktingströmmarna istället för att hela tiden vara USAs/Wall Street’s megafon och ständigt lobba för krig runt om i världen. Såsom vår ”eminente” utrikesminister Carl Bildt aka Bilderbergaren aka medlemmen i Trilateral Commission, ägnar sig åt.
  Inte minst gäller detta den närmast fanatiskt upphaussade anti-ryska/-Putin retorik vi dagligen bjuds på. Både från ett ensidigt media liksom från politiker som saknar både kunskaper och intellekt utan endast likt papegojor rapar samma ord som de matats med från centralt håll.

  Eftersom jag fått intryck av att du är säkerhetspolitiskt intresserad vill jag göra dig uppmärksammad på ett öppet brev till Merkel från kvalificerade analytiker och underrättelsefolk i USA. I brevet riktar de en vädjan till den tyska förbundskanslern att kritiskt granska Vita husets krav och den information som kommer från NATO, då de befarar att USA är på väg att driva Europa in i ett storkrig med Ryssland.

  I brevet drar de även upp parallellen med och deras egna erfarenheter, som analytiker och rådgivare, ifrån den information som ledde till USAs krig i Irak och det kaos och mänskligt lidande detta krig har lett till. De uppmärksammar även om Rysslands hållning och åsikt angående Ukrainas eventuella medlemskap i NATO som läcktes ut via WikiLeaks:

  ”We trust that your advisers have kept you informed regarding the crisis in Ukraine from the beginning of 2014, and how the possibility that Ukraine would become a member of NATO is anathema to the Kremlin. According to a February 1, 2008 cable (published by WikiLeaks) from the US embassy in Moscow to Secretary of State Condoleezza Rice, US Ambassador William Burns was called in by Foreign Minister Sergey Lavrov, who explained Russia’s strong opposition to NATO membership for Ukraine.

  Lavrov warned pointedly of ”fears that the issue could potentially split the country in two, leading to violence or even, some claim, civil war, which would force Russia to decide whether to intervene.” Burns gave his cable the unusual title, ”NYET MEANS NYET: RUSSIA’S NATO ENLARGEMENT REDLINES,” and sent it off to Washington with IMMEDIATE precedence. Two months later, at their summit in Bucharest NATO leaders issued a formal declaration that ”Georgia and Ukraine will be in NATO.””
  Som du antagligen vet så stundar ett NATO-möte den 4-5 september.

  Jag vill be dig att även uppmärksamma dina kollegor om detta brev.
  http://antiwar.com/blog/2014/08/31/germanys-merkel-needs-to-ask-tough-questions-at-nato-summit/

  /KZ

 4. Eva skriver:

  Se till, när du får makt: SE TILL ATT DESSA SOM VILL GÖRA SVERIGE TILL EN HUMANITÄR STORMAKT MED ANDRAS PENGAR, HJÄLPA ISIS, SLÄPPA IN KRIMINELLA, GE FRI VÅRD TILL ANDRA o.s.v FÅR GÖRA DET MED EGNA PENGAR! Se färna även till att de som slösat bort pensionspengarna mm på sådant får straffansvar retroaktivt för detta -Låt dem svarva ljustakar i ett nytt FAS-4 om de inte kan beta tillbaka -På livstid!
  Inför vidare en INVANDRINGSSKATT likt kyrkoskatten, D.v.s frivillig och placera ut invandrarna finansierade med dessa pengar i områden med många inbetalare av invandringsskatten.
  -Perfekt! Problemen lösta!
  Dessutom lär de inte återuppstå i första taget.

 5. Cello Jr skriver:

  Lite avämnes (ot), men jag undrar varför jag aldrig ser någon valaffisch för SD i min hemkommun eller inne i Stockholm? Det stärker förvisso känslan av att inte leva i en demokrati, vilket iofs är sant. Är det ett medvetet val av SD, eftersom affischerna förmodligen skulle rivas ned omgående av antidemokrater? Eller för att travestera uttrycket ”inget signalement är också ett signalement”:
  inga valaffischer är också en valaffisch. En vältalig sådan om samhällsklimatet.

 6. KZ skriver:

  Vad globalisten Ekman påstår kan man nog ta med en rejält stor näve salt. Särskilt om man beaktar resultatet av han egen organisation, bolaget bakom Tällberg Forum gick i konkurs 2013 pga penningabrist. Är det samma framtid han önskar ska hända Sverige?
  För övrigt har bloggen ”Antropcene” ett intressant inlägg om klimatalarmisterna inom organisationen Tällberg i allmänhet och om Ekman i synnerhet.
  http://antropocene.se/2014/february/taltmote-i-tallberg.html

  I övrigt kan man även läsa sig till att en hel del personer som på olika sätt är/varit verksamma i anslutning till organisationen eller varit inbjudna till dess olika sammankomster sponsras av organisationer som på olika sätt kan knytas till olika NGOs som härjar runt om i världen och destabiliserar det ena landet efter den andra, likt globalisten George Soro’s Open Society Foundations (OSF) och liknande.

 7. B-E Johansson skriver:

  Att Sverige ligger i topp nu (enligt Ekmans sekreterares undersökning) säger inte mycket om framtiden, mer än att trenden är fallande (från 1:a till 2:a). Det är som med vattenfall; det går sakta i början, men när man väl kommer över stupet.. (se PISA)

  Trenden i läsförståelse bekräftades inte förrän 2009, i matematik och naturvetenskap 2006; och då var det så dags
  Så, om man styr med ett backspegelperspektiv, kan det gå riktigt åt pipan
  Reinfeldt kan ha rätt, att invandringen lönar sig på sikt, men oddsindikatorn står på 999,99
  Ty det är Världsekonomin som ska tjäna på migrationen är det tänkt, ingen annan..

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s