Kommentarer till Södra Sidans artiklar om asylboendet i Tullinge


Jag känner ett behov av att ge några korta kommentarer till Södra Sidans nu ganska många artiklar om det planerade asylboendet i Tullinge. Först måste vi reda ut att det i fråga om asylboendet rör sig om två olika frågor, vilka självklart hänger ihop. Ja, vi Sverigedemokrater är ytterst kritiskt till vår nuvarande immigrationspolitik. Vi vill ha en betydligt lägre flykting- och immigrationsmottagning för att i stället hjälpa fler på plats i närområdet. I detta skiljer vi oss åt från t.ex. Tullingepartiet som enligt det som säga på Södra Sidan (fri tolkning) sympatiserar med vår nuvarande immigrationspolitik men är kritisk till just asylboendet i Tullinge. Vi är olika partier och vi har olika syn på Sverige, världen och den politik som skall föras, inget konstigt med det.

Foto Rune Söderlund

Foto Rune Söderlund

Därefter som ren kommunal fråga, är vi i SD starkt kritiska till att Migrationsverket plötsligt placerar upp till 130 personer i ett villaområde, detta utan att informera vare sig kommun [uppgift Katarina Berggren Södra Sidan] eller boende. Pang på bara, här behövs det platser. Då är min ödmjuka fråga, exakt hur många asylsökande har Migrationsverket placerat i Danderyd eller Täby? Vi i SD påstår att det råder en enorm obalans vad gäller mottagandet mellan norra och södra Stockholm. Vill övriga partier i fullmäktige påstå att det INTE råder någon obalans får de göra det, men vi står fast vid vår synpunkt. OM man nu anser att det råder en skriande obalans, måste man någon gång sätta ned foten, så det hörs både till Migrationsverk och regering, i annat fall är det väl bara att köra på.

I en av artiklarna på Södra Sidan, påstår Magnus Andersson, chef för Botkyrkas samhällsbyggnadsförvaltning att kommunen är skeptisk till storleken på boendet. Bra! Då har kommunen och jag samma syn på detta.

Södra sidan- min-1

I en sista artikel på Södra Sidan med rubriken att ”nazister eldar på hatet”, så nämns det att ”rasistiska krafter utnyttjar folks oro”. Även krafter som inte är rasistiska men negativa till vår nuvarande immigrationspolitik har svårt att inte nämna att detta långsiktigt är en ohållbar politik. Jag hoppas också att debatten skall bli nyanserad, det är därför jag sitter och skriver just nu en lördagsmorgon. Därefter säger Joachim Petersen i samma artikel att ”Sverigedemokraterna utnyttjar ju det här till max”. Exakt HUR har vi utnyttjat detta till max? Innan denna artikel har jag skrivit en (1) kommentar på Södra Sidan. Därefter har andra kommentatorer, vilka kanske inte ens är medlemmar (who knows) nämnt SD, vilket vi som parti inte har något att göra med alls. Det har t.o.m. förekommit en uppenbart falsk kommentar, undertecknad ”Robert Stenkvist”, som jag definitivt inte skrivit. Enligt Ratsit finns det endast 3 med mitt namn i hela Sverige, och bara en med mitt förnamn som tilltalsnamn, nämligen jag. Att med anledning av vad som skrivs i kommentarerna dra några slutsatser av partipolitisk grund skall man nog akta sig för.

Falsk kommentar, inte skriven av mig

Falsk kommentar, inte skriven av mig

Vidare står det i nämnda artikel:

Hon berättar att deras dotter sagt att hon inte kommer våga gå ut med hunden i området runt Ulfsbergsgården av rädsla för att de människor som flyttar in där kanske är psykiskt instabila.

Det här är med största säkerhet helt obefogad rädsla. Går vi ut i Stockholms City en fredagskväll är hela stan full med ”psykisk instabila” människor. Det är säkert säkrare på gräsmattan utanför Ulfsbergsgården efter de öppnat boendet än på Drottninggatan en fredagskväll. Därefter står det följande:

Många vi pratar med är rädda att den uppiskade stämningen ska leda till att folk riktar sin ilska mot människorna som flyttar in i asylboendet.

Det hoppas jag verkligen inte. Det är våra politiker som fattat felaktiga beslut i sin eviga jakt efter godhetspoäng och att vara politisk korrekta, om det nu inte är den nyliberala visionen som ligger bakom ställningstagandena. I vilket fall vill vi poängtera att det rör sig om politiska beslut som lett oss hit. Det skall självklart inte enskilda asylsökande eller andra människor klä skott för. Detta vill vi med skärpa påtala.

Annonser
Det här inlägget postades i Lokal politik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kommentarer till Södra Sidans artiklar om asylboendet i Tullinge

  1. Mats skriver:

    Såg Helene Lööw fullständigt briljera på SVT forum med sina kunskaper om extremhöger i Sverige och Europa. Hon är väl påläst om såväl SvP som SMR och hade även koll på att SMR startat ett parti och hon visste också att dom inte har satt upp så mycket riktlinjer ännu. Hon sa att det inte finns några främlingsfientliga partier i Europa, både Veronica Palm och Cecilia Wikström var tysta. Hon motiverade det också på ett mycket kunnigt sätt. Lööw sätter kunskap före propaganda, jämför med exempelvis Daniel Pohl som för tankarna till när jag på fyllan brukar argumentera för att jorden är platt (kartböcker är ju platta o.s.v). Kul att se henne i alla fall även om hennes röst inte lät riktigt som vanligt.

  2. Den äldre generationen åtminstånde de som jag kände ville inte ligga samhället till last,mycket hedervärt för de som hade det fattigt,barnen fick en sockerbit,som julgodis!Vilken attityd har de asylanter som söker en bättre framtid i Sverige,de flesta är ju inte flyktingar i Fn,s bemärkelse.De kommer hit pga den svenska asyllagstiftningen.Har dessa människor inte ett eget ansvar,att inte ta emot det som de inte arbetat ihop själva?

    • Mats skriver:

      Den mentaliteten odlas inte bland flyktingarna Staffan. Sen tycker jag att de som fuskar sig hit borde tänka på att de tar resurser från de som verkligen behöver söka sig hit. Men största ansvaret ligger hos regeringen.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s