En flyktingpolitik som kommit till vägs ände


Alla vet det, innerst inne. Spelar ingen roll vilket parti politikerna egentligen kommer ifrån vi kan inte fortsätta på den inslagna vägen när det gäller immigrationspolitiken (som är ett mer korrekt uttryck än flyktingpolitiken). Tyvärr finns det så mycket prestige i frågan, efter att man år efter år pekat finger åt SD, att det verkar vara omöjligt att vända. Migrationsverkets egna statistik visar att Sverige kraftigt sticker ut i ett EU-perspektiv. Enligt Eurostat [sid 4]så står det som rubrik på ett statistikdiagram Sweden by far the country with the highest number of asylum applicants per million inhabitants in Q1 2014, followed by Switzerland and Luxembourg”. Därefter visar diagrammet det vi alla redan vet.

Skärmklipp 2014-11-02 09.36.10

Migrationsverkets tabeller visar också på en ohållbar utveckling

total_sök

Anna Dahlberg Expressen skriver i dag en artikel med rubriken ”Sluta blunda för migrationsutmaningarna”, där hon lite försiktigt pekar på att utvecklingen faktiskt är ohållbar på lång sikt. Dahlberg målar upp en bild där den med pengar kan köpa sig ett ”hyggligt” (nåja) liv i Sverige. Bara att ta sig hit kostar enligt Dahlberg 10 000 dollar, vilket väl är den lägsta summa jag hört talas om. Förutom det ohållbara med att flytta bort en del av civilbefolkningen permanent hit där arbetslöshet, bostadsbrist och utanförskap förmodligen väntar, så har vi problemet med att ursprungsländerna blir av med de människor som besitter både ekonomiska och personliga resurser. Det är i den meningen allt annat än en långsiktigt human politik. Vi dränerar ursprungsländerna på de resurser som en gång i framtiden kan få dem på fötter.

gated_community_11

 

Dahlberg beskriver i sin artikel en samhällsutveckling som drar åt det nyliberala hållet. En utveckling undertecknad har blivit trött på att tjata om. Det innebär en stor kader av lågavlönad arbetskraft som lever och bor under usla förhållanden. Slumkvarter och rena kåkstäder kommer att vara en del av vårt framtida samhälle. Gathörnen kantas av tiggare och sjuka människor. Fördelen är då att företag snabbt kan hyra in billig arbetskraft när de har behov av det. Ayn Rand myser säkert i sin grav och Vänsterpartiet förstår som vanligt ingeting utan mässar om ”allas lika värde”. Hur lika värda kommer vi att vara när politiker och andra lyckade människor bor i sina Gated Communities? I stora delar av världen bor det oerhört många fattiga människor. Det finns ingen quick fix för den fattigdomen utan utvecklingen måste gå den tillsynes långsamma vägen med utbildning, handel och företagande. Hjälpte vi till i denna process skulle vi med rätta kunna kalla oss en humanitär stormakt.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverige. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En flyktingpolitik som kommit till vägs ände

 1. Sandra i Siljan skriver:

  Vilken trevlig och intressant blogg du har. Med klarhet belyser du viktiga frågor.
  När du skriver; ”Tyvärr finns det så mycket prestige i frågan, efter att man år efter år pekat finger åt SD, att det verkar vara omöjligt att vända. ” så pekar du ut själva akilleshällen och anledningen till och orsaken till att vansinnet kommer att fortskrida och därmed nödvändigheten att fälla regeringen vid kommande budgetomröstning.
  Detta kommer att vara Sverigedemokraternas viktigaste åtgärd ur mer än ovanstående aspekt, Nämligen de Sverigedemokratiska väljarna!

 2. Mats skriver:

  Det har sagts i +30 år att NU måste de ta tag i detta eller att de tvingas ta upp det till debatt. Det gjorde dom inte och folket borde lärt sig att ansvaret ligger mycket hos de som röstar. Ansvarfulla människor röstade in sverigedemokraterna i riksdagen, men att sjuklövern ska ändra på något tror jag inte på. Reinfeldts tal om att öppna hjärtat visade att de i alla fall vet vad som händer, det har tidigare känts osäkert. På tal om 30 år så har SD förändrat debatten rejält i samhället de senaste fyra åren, mycket mer än vad som skett i årtionden innan. NyD förändrade inte alls lika mycket. Men konstigt nog anses det fortfarande ok att utnyttja svagheter i demokratin för att drämma till SD’are.

 3. Mats skriver:

  Jag tror ändå att det kommer att fortsätta ett bra tag till. Lyssnade på den fantastiskt intelligenta Veronica Palm från sossarna. Hon hade pratat med SD-väljare och märkte då att det egentligen handlade om andra frågor och inte själva invandringen, jobben och så vidare. Jimmie Åkesson och andra företrädare för SD blir ändå anklagade av meningsmotståndare för att föra in invandringen i alla frågor. Resten av vad hon sa visade tydligt att sossarna struntar i problemen med invandringen. För egen del röstar jag numera inte på SD bara för invandringen utan andra ställningstaganden har blivit nästan lika viktiga.

 4. LanceLindqvist skriver:

  Reblogga detta på thestarsismydestination.

 5. Anders Senior skriver:

  Nä, men man kan ju undra, med tanke på hur facit sett ut i alla länder som provat det……

 6. Erik skriver:

  Jag tror du missförstår vänstern litet grann. Fördelen med invandringen ur deras perspektiv är att det bäddar för att massiva resurser måste omfördelas från en grupp människor till en annan. I och med att dessa kommer behöva omfördelas över etniska gränser ökar acceptansen för att göra det med våld och tvång. Detta är en situation där det blir troligt att vänstern kan få utlopp för sina drömmer om makt och förtryck och sadism.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s