En asylhantering som havererat


Ett lysande exempel på hur Sverigedemokratisk immigrationspolitik INTE skulle fungera är det vi med förfäran får läsa i Magasinet Neo. Artikeln där Ivar Arpi pratat med några handläggare på Migrationsverket, beskriver inte bara en verksamhet som strider mot andemeningen i utlänningslagen, utan mot allt vad sunt förnuft heter.

migverket

Det som nu verkar ske på Migrationsverket av godtycklighet och slarviga identitetskontroller är något som jag tror, varken skattebetalarna, väljarna eller det svenska folket i övrigt skulle ställa på. Vi påpekar också att jag inte sett något svar eller bemötande varken från Migrationsverket, oppositionen eller regeringen på denna artikel. Dyker det upp ett bemötande inom rimlig tid länkar jag det självklart. Det blogginlägg Anders Danielsson (Mig verket) skrivit här länkar vi, liksom Arpis svar på det här. Vi tar med ett par chockerande klipp från Neo:s artikel [timestamp 28 december 2014].

”–Vi låtsas att vi utreder. Men det är världens största berättartävling jag jobbar med. Jag är något slags jury. Och vårt sätt att jobba gör att de med verkliga asylskäl, de som är traumatiserade på riktigt, de klarar inte av våra krav på hur en övertygande berättelse ska se ut.”

[…] –Det finns jättemånga människor som kastar bort sitt pass. Antingen på eget bevåg eller för att smugglaren säger att man ska göra det. Men vem som gör det och vem som helt enkelt inte hade möjlighet att få med sig sitt pass, det vet vi inte, säger Mikael Ribbenvik.

Samtidigt kan man undra om det inte är extra viktigt med erfarna handläggare i just dessa fall. Nyligen skickade Säpo en varning till Migrationsverket om att jihadister som stridit för Islamiska staten i Syrien och Irak kunde misstänkas försöka få asyl i Sverige, med hjälp av förfalskade eller stulna pass.

[…] –Det påverkar inte heller ens trovärdighet negativt om man saknar id-handlingar eller ens om man har falska handlingar. I synnerhet falska handlingar kan man tycka borde påverka Migrationsverkets bedömning. Men det gör alltså inte det.

 

Visste vi inte att hela asylhanteringen var ett moras innan, vet vi det nu.

Länk Neo Migränverket

UPPDATERING: 

Här svarar Morgan Johansson interpellanten Paula Bieler angående Arpis artikel:

LÄNK Riksdagen

 

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Juridik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En asylhantering som havererat

 1. Ping: Naivitet och eftergivenhet är vårt främsta säkerhetshot | Dissidenten Stenkvist

 2. Lasse skriver:

  Herr Stenkvist! -DITT viktigaste uppdrag, OM du inte kan få bukt med det på annat vis, ÄR att ändra vapenlagarna så att vanligt hederligt folk får rätten att bära vapen, SÅ att de kan skydda sina liv mot den nya situation som uppkommit. -Det är inte 1955 längre.

  Hade Paristecknarna haft egna vapen så hade de åtminstone haft en chans!

  ……Det fick de inte. Vänstervridna politiker hade, Precis som i Sverige, märk väl TAGIT SIG tolkningsföreträdet ÅT dem, att de INTE skulle få den rättigheten att försvara sina liv.
  -Då gick det som det gick!!!

  SÅ, Vill i n t e vi ha det!

 3. Tonymalmqvist skriver:

  Inte som nån ursäkt för bristfällig hantering av människor. Men jag tror att många av dom är trötta, väldigt trötta. Kanske dags att se sig om efter ett nytt jobb rent av?

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s