Pekar du ut fel fiende hjälper du den verklige fienden


Jag tänkte bara kort reflektera över den häpnadsväckande artikel som Emerich Roth skrev i gårdens kulturdel DN. Roth har anträtt sin ålders höst och i barndomen varit med om fruktansvärda saker. Jag känner all sympati för detta. Tyvärr så finns det en mycket allvarlig säkerhetsaspekt förknippad med Roths artikel förutom att det mesta är vinklat till oigenkännlighet.

Exempel på horribla vinklingar är att när en person i SD under 90-talet uppträdde som man kan vänta sig av SvP, så menar Roth att detta då skulle vara symtomatiskt för hela partiet. Ett annat exempel är när tre högt uppsatta medlemmar ur SD tar upp varsitt byggnadsställningsrör tidigt en morgon i berusat tillstånd. De håller dessa rör i kanske 10 sekunder och går lika många meter med dessa, för att sedan släppa rören (filmen ligger på You-tube, för alla att se). Roth jämför detta ytterst omogna beteende med vad nazisterna gjorde under kristallnatten. Jämförelserna blir så halsbrytande så t.o.m. DN.s kulturredaktion borde ha reagerat här, speciellt taget i beaktande att personerna drabbades av påföljder för sitt agerande. Exemplen på lika halsbrytande jämförelser i artikeln är fler, men enbart tröttsamma att ta upp här.

Det allvarliga med Roths artikel är att han pekar ut att hotet mot hans befolkningsgrupp kommer från fel håll, detta när det faktiskt finns ett verkligt hot. Sverigedemokraterna är väl det parti som är vänligast av samtliga riksdagspartier till Israel. Vi har en partisekreterare med ett kontor där Israeliska flaggan pryder en hel vägg. Vi har massvis med företrädare från just Roths befolkningsgrupp högt upp i partiet. Uttalanden till stöd för Israel och mot dess antagonister bland sympatisörerna har nästan tagit den styrka att de framstått som obalanserade. Och så pekar Roth ut SD som ett framtida hot. Ridå! Det var inte ideologiska fränder till SD som attackerade Charlie Hebdo. Det var inte dessa fränder som kidnappade och mördade människor i en judisk butik. Det är väl här någonstans medierna bör ta sitt samhällsansvar tycker man.

Klarspråk talar dock Erik Helmerson DN som i en krönika ganska klart talar om varifrån hotet mot judarna i huvudsak kommer ifrån. Vi skall också nämna att det också finns ett avtagande hot mot judar från högerextremt håll enligt Uppdrag Granskning och den BRÅ-rapport de refererar till. I dag är dock det hotet betydligt mindre än hotet från annat håll. Just när jag skriver detta [lördag 24 jan kl 6.50] går en repris av Uppdrag Granskning där det klart framgår varifrån hotet kommer mot Roths befolkningsgrupp. Taget allt detta i beaktande, är det mer än märkligt att DN-kultur tog in Roths besvärande långa artikel.

Klassisk maskirovka, en uppblåsbar stridsvagn

Klassisk maskirovka, en uppblåsbar stridsvagn

Roth pratar om ”lärdomar av historien” och ”historielöshet”. Först kanske man skall lära sig skilja på vän och fiende, något som många statsmän missade på 1930-talet när nazismen växte sig stark. Säg att vi rustar vårt försvar för att möta ett inbillat hot mot dagens Tyskland. Vi bygger befästningar i södra Skåne. Vi installerar luftvärn och kustartilleri riktat mot Tyskland och riktar verksamheten för vår underrättelsetjänst åt samma håll. I sådana fall är det mycket troligt att vi samtidigt sänker garden och gör det oerhört mycket lättare för en annan verklig motståndare, som kommer från ett helt annat håll att anfalla och skada oss. Detta är inget annat än en beskrivning av en klassisk ”maskirovka”. En maskirovka är när fienden vilseleds och riktar sina resurser åt fel håll. Tyvärr är det så att deltar man, av okunskap eller andra anledningar, i en maskirovka så underlättar man för den verklige fienden. Och detta mina vänner, kan vara riktigt allvarligt i förlängningen. Emerich Roth gör sin egen befolkningsgrupp en riktig björntjänst genom att peka ut en inbillad fiende.

Annonser
Det här inlägget postades i Historia, Juridik, Sverige, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Pekar du ut fel fiende hjälper du den verklige fienden

  1. sara skriver:

    Bra artikel!

  2. Benny skriver:

    Tja, politikerna pekar ut Ryssland som vår fiende medan den verkliga fienden är USA som man dessutom vill alliera sig med via Nato.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s