Vi kanske får helt nya stridslinjer i svensk invandringspolitik framöver


Enligt en artikel i DI har regeringen tillsatt en arbetsgrupp för asylfrågor och immigrationsmottagning. Regeringen och arbetsgruppen planerar enligt DI att Sverige skall ta emot 400 000 asylsökande varav 130 000 barn de närmaste fem åren. Arbetsgruppen planerar också åtgärder för att förbättra integrationen för den massiva tillströmningen. Förslagen liknar väldigt mycket de förslag som Annie Lööf C presenterade för ett par dagar sedan. Förslagen innebär bl.a. omfattande byggandet av enkla modulhus för att ge bostäder åt alla asylsökande.

 Lars Westbratt, Erik Nilsson, Max Elger och Annelie Roswall Ljunggren.

Lars Westbratt, Erik Nilsson, Max Elger och Annelie Roswall Ljunggren.

Att som DI göra utropa att gruppen skulle vara hemlig är väl i det närmaste ett utslag av kvällstidningsjournalistik. Alla regeringar tillsätter en massa arbetsgrupper utan att offentliggöra dem, därmed inte sagt att de är ”hemliga”. Det intressanta är att regeringen planerar för en lika massiv invandring de närmaste fem åren som innevarande år. Detta förutsatt att DI:s uppgifter stämmer, vilket vi i nuläget självfallet inte kan veta. Reinfeldt blev hårt kritiserad för sitt tal om ”öppna era hjärtan” och många bedömare tror att M tappade stort i valet på grund av talet och Reinfeldts politik. Nu vill alltså de röd-gröna föra exakt samma politik, om uppgifterna stämmer.

Det är också intressant att regeringen tydligen har en hel del gemensamma förslag med Centern gällande integrationspolitiken. Har de fört samtal med varandra? Tänker de samarbeta inom immigrationspolitiken och integrationspolitiken? Om så är fallet går vi en intressant framtid till mötes (om vi bortser från att Sverige som nation då går på knäna rejält). Helt nya stridslinjer kan dras upp i svensk politik där KD, FP och SD står på samma sida, och där Moderaterna ännu är en joker i leken. På vilken sida tänker M ställa sig i det nya politiska landskapet? Det kan bli helt avgörande för Sveriges framtid.

 

Känner mig tvungen att uppdatera med Johan Westerholms artikel i samma ämne. Mycket bra och läsvärd:

Vilka skall leva och vilka skall dö? LÄNK. 

Annonser
Det här inlägget postades i Ideologi - politik, Immigrationspolitik, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vi kanske får helt nya stridslinjer i svensk invandringspolitik framöver

 1. ericr45 skriver:

  530 000 nya?
  Bostäder? Jobb? Skola? Vård? Språk?
  Nu kommer snart Förfogandelagen 1978:292 som en räddande ängel..
  Inte för oss svenskar dock…

 2. Sture skriver:

  Det är således angeläget att redan nu inom SD skapa och tillsätta en grupp som planerar för återvandringen av dessa invandrare. Detta är mycket viktigt. Men även en grupp som juridiskt ställer ansvariga till svaromål för sitt agerande. Inte minst i förebyggande syfte. Det finns ju en risk för att folk reser sig och straffar dessa själva i framtiden eftersom de använder upp skattebetalarnas inbetalda pengar på ett icke avsett vis.

 3. Fast det är bara SD’s invandringspolitik som gör någon riktig skillnad tycker jag.

 4. Two Different Shoes On skriver:

  I Sverige har vanliga svenskar inget att säga till om, vi har ju en representativ demokrati som gör att politikerna bara behöver tala om hur bra de är var fjärde år, därutöver behövs inte demokratin.
  Samtidigt är det någon knallhatt som vill stifta lagar om vad svenska medborgare får och inte får göra utanför Sveriges gränser. Vadå allas lika värde? Skulle en man som åker till Tyskland för att köpa sex få samma straff som en kvinna som åker till Gambia för samma sak? Knappast troligt.
  GE ER NÅGON GÅNG, FÖRBANNADE MAKTGALNA POLITIKER.

  F R I H E T

 5. LanceLindqvist skriver:

  Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s