Annie Lööfs skattebluff


Vi kan vara överens om att ifall skatten vore mycket hög skulle all företagsamhet dö ut, näringslivet skulle kollapsa. Ingen skulle jobba om skatten vore 90 procent eller ännu högre. På samma sätt skulle mycket få företag finnas till om skatten vore 0 och om ingen infrastruktur, polis brandkår eller skola existerade i vårt samhälle. De enda samhällen som har 0-skatt är stenålderssamhällen. Skatten är alltså en fråga om balans. Det har det alltid varit och kommer alltid vara. Skatten är ett medel att gemensamt göra det vi inte vill eller kan göra på egen hand, i alla fall i den bästa av världar (där vi kanske inte riktigt är i dag).

ta6fae91

De institutioner som administrerar detta är riksdag och regering. I huvudsak föreslår regeringen och riksdagen beslutar. Annie Lööf tillsammans med de övriga partiledarna, samtliga åtta, har beslutat om en oerhörd mängd åtgärder som fördelat dessa skattepengar. Lööf har dessutom suttit i en regering som föreslagit en mängd åtgärder som dragit lika mycket skattepengar som den budget de rödgröna kommer lägga i höst. Det skiljer lite på marginalen.

Annie Lööf har dessutom suttit i en regering som drivit igenom vård för människor som befinner sig här olagligt. Hon har alltså varit med och fördelat skattepengar till människor som enligt lagen inte får vara i landet. Vems pengar tror hon sig ha fördelat, hennes egna? Dessutom signalerade Lööf att kommunerna kommer behöva ännu mer pengar för vår immigrationspolitik de kommande åren. Här faller mycket av Lööfs sturska tal om att det är medborgarnas pengar och inte Löfvens. Det kan ju inte vara fritt fram att konsumera skattebetalarnas pengar på just de saker Lööf ömmar för.

Till sist. Efter att Lööf med emfas slagit ner på skatterna (som faktiskt är mycket höga i vårt land) så pratar hon om välsignelsen med privata välfärdsföretag, precis som om de inte drog några skattemedel. Den skatt Lööf slår ned på med sådan harm, är precis samma skatt som går till de privata välfärdsföretagen som de kommunala, det är ingen skillnad skattemässigt. Det är på kronan lika mycket pengar. Det kan mycket väl vara så att en del privata välfärdsföretag gör ett bättre jobb än de kommunala eller statliga motsvarigheterna, men de kostar exakt lika mycket skattepengar. Lööfs raljans är lite väl stötande när man betänker att det hon vurmar för mest i sina tal, faktiskt är skattefinansierat, krona för krona.

Annonser
Det här inlägget postades i Alliansen, Ekonomi, Ideologi - politik, Sverige. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Annie Lööfs skattebluff

  1. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s