Medias behandling av Tiggeri-affischerna på Östermalms T-banestation


Jag har försökt avhålla mig från att skriva något om debaclet på Östermalms T-banestation där SD satt upp betalda skyltar mot att Stockholms stadsbild förvandlats p.g.a. EU:s direktiv om fri rörlighet av arbetskraft och den ström av tiggare som följt på detta direktiv.

stormning

Media med SvD och SVT i spetsen har (vad jag sett) nästan hyllat den från start lagliga demonstrationen som olika organisationer, företrädesvis lång ut på vänsterkanten, ordnade på Norrmalmstorg. Personer med salongsfähiga åsikter intervjuades och ett aldrig sinande antal vänsterdebattörer fick ge sin syn på hur onda SD är och hur otrevligt budskapet var som SD köpt reklamplats för. Ingen varken i SVT eller SvD har ställt en enda motfråga. Inte heller när medier, däribland Public Service, rapporterade om nedrivna skyltar påtalades att det faktiskt rörde sig om rena olagligheter. Att SD tar upp problemet med tiggeri framställs i nämnda medier som mycket värre än att bryta mot lagen och riva ned budskap man inte gillar. Detta är demokratiskt underkänt. Mest underkänt är det av det licensfinansierade Public Service.

Chang frick misshandlad

Nu rapporterar frilandsjournalisten Chang Frick att han blivit misshandlad av en mobb i samband med demonstrationen, av personer som sannolikt har samband med den tidigare demonstrationen. Frick försökte anmäla misshandeln men poliserna tog enligt egen uppgift inte emot anmälan på plats för att i stället se på under misshandeln. SVT Nyheter Stockholm låter nu kl 21:25 vänstertroll föra fram sina åsikter utan ett ord om alla olagligheter, inte ett ord om misshandeln. Det här är bedrövligt mina vänner,,, och ett demokratisk, journalistiskt bottennapp av sällan skådat slag.

 

Länk Nyheter i dag, angående uppgifterna om misshandeln:

 

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Juridik, Media. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Medias behandling av Tiggeri-affischerna på Östermalms T-banestation

 1. Om tiggeriet (och medföljande kriminalitet) så tycker jag att ansvaret ska läggas tydligt på Rumänien och andra länder med kringresande tiggare. Nånting i stil med ett stopp för rumänska medborgare att röra sig fritt i EU tills dom löst problemet. Innan EU så hade Rumänien ett program på gång för att integrera romerna, efter EU-inträdet las det ner bara och jag vet inte varför. Antar kostnadsskäl, det behövdes inte längre och blev ne onödig utgift. Och inte en spänn från övriga EU för att fixa det. I en annan union, USA, så tror jag inte det skulle vara acceptabelt om problemen med olaglig invandring från framförallt Mexico skulle sprida sig över nordstaterna.

 2. Jag tror det är väldigt svårt att få igång en opinion mot att de bryter mot lagen. Människor reagerar lite på om folk bland deras närmaste blir utsatta men människor utanför det har ett lägre människovärde. Dom flesta reagerar nog om människor i just deras parti utsätts men skulle aldrig ställa upp mot politiskt våld på något sätt om andra partier drabbas. Den starkaste sympatin för politiska motståndare som jag sett i mitt liv var när stockholm skinheads bar svarta armbindlar som ett sorgetecken efter att Palme blivit skjuten och gick med tända ljus i händerna. Min förväntade reaktion hade varit att de reagerat som delar av MUF och firat mordet istället.

  Ja, demonstrationen var laglig eftersom det anses ok av minst 20% av folket att demonstrera mot demokratin och alla partiers rätt att komma till tals. Dom demonstrerade ju mot SL’s beslut att inte utnyttja sin offentliga maktposition och stoppa partier som inte tycker samma som övriga sju.

 3. RikF skriver:

  Reblogga detta på RikF och kommenterade:
  Stenkvists tankar om manifestationen på Norrmalmstorg samt det som därpå följde i Östermalms t-banestation:

 4. LanceLindqvist skriver:

  Reblogga detta på thestarsismydestination.

 5. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Bra att fakta publiceras . . .

 6. Tommy skriver:

  Självklart ska man få motdemonstrera, det är ju en demokratisk rättighet. Men det jag tror de flesta vänder sig emot är den pöbelmenatlitet som kanaliseras ut på alternativ media och som s.k. public service-media duckar för.

 7. Tommy skriver:

  Såklart det är bedrövligt men det är samtidigt viktigt att vi belyser vilka fotfolket till sjuklövern är. Gemene man kan knappast känna sympati med ligister likt dessa som förekommer på bilden.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s