Sverige kan minska invandringen till Finlands nivå


I en debattartikel påstår Helena Rivière att Sverigedemokraternas målsättning att minska immigrationen med 90 procent är omöjligt som medlemmar i EU och med gällande lagstiftning.

Nu finns det flera EU-länder som i princip driver SD:s immigrationspolitik och är medlemmar i EU, de har dessutom skrivit på samma internationella avtal som Sverige gjort. Tar vi Finland som exempel så har de under alla år haft den immigrationspolitik SD förespråkar. Vidare frågar sig Rivière hur detta skall gå till, att uppnå målet om en 90 procentig minskning av immigrationen. Det räcker med att införa tre lagliga, logiska åtgärder för att sannolikt komma mycket nära målet.

  1. Att som dagens ledare i DN förespråkar, följa Dublinförordningen om att asyl skall sökas i första säkra EU-land samt att EU:s yttre gränser måste vidmakthållas.
  1. Att kräva plausibla identitetshandlingar av dem som söker asyl. Har man sannolikt slängt sina handlar har man förverkat rätten till asyl (vilket faktiskt Rivière själv förespråkar).
  2. Att kräva samma nivå för asyl för minderåriga som för vuxna, samt säkra åldersbestämmelser av asylsökande som uppger att de är omyndiga.

Dessa åtgärder skulle ju självklart inte ”stänga några gränser” som Rivière påstår, det är ren skräckpropaganda. Ja barbariet fortsätter i Mellanöstern och alla har rätt att söka asyl, som Rivière skriver. Men det finns ingen rätt att beviljas asyl och enligt Dublinförordningen så skall asyl sökas i första säkra land. Dessutom så är det ohållbart att flytta civilbefolkningen från krigszoner. Det är ingen hållbar strategi. Vi måste satsa våra resurser i närområdena för att hjälpa människor att överleva kriget för sedan kunna bygga upp det som raserats under konflikten. Nu dränerar vi relativt fattiga områden på resurser när de mes störst resurser emigrerar till väst.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sverige kan minska invandringen till Finlands nivå

  1. Erik skriver:

    ….och sedan är det kanske inte nödvändigt att låta folk komma hit och utan att ha arbetat en dag i landet ha innestående föräldraledighet att ta ut, en ledighet som dessutom är pensionsgrundande!

  2. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s