Jag skuldbelägger dig Peter Wolodarski


Chefredaktör Peter Wolodarski skriver i sin egen tidning DN i dag en ledare där han kraftigt fördömer hot, hat och våld, speciellt med rasistiska förtecken. Självklart passar Wolodarski på att i sammanhanget nämna de tragiska mord som nyss skett i Trollhättan, och händigt hänför denna tragiska händelse till den politiska arenan. Detta bara några dagar efter att dådet skett. Att flera tecken tyder på att gärningsmannens psykiska status inte varit den bästa och kan ha spelat en avgörande roll vid det tragiska dådet är inget som DN ens nämner i förbigående. Här gäller det att plocka politiska poäng innan de kallnar och därför verkar medier strunta i en balanserad och seriös analys av morden i Trollhättan. Wolodarski skriver:

Den politiska kontexten, hur det offentliga samtalet förs, har betydelse.

 Ja och här är Wolodarski en av de största bovarna själv. DN under Wolodarski för inget samtal med den stora del av befolkningen som är djupt oroad över immigrationens storlek och de väldiga volymer av asylsökande som Sverige är ensam om att ta emot per capita i EU. Wolodarski försöker inte beskriva de problem eller de effekter för välfärden denna immigration kommer föra med sig. Alla de som demokratiskt och fullt legitimt vill ha en striktare asylpolitik ges noll utrymme i Wolodarskis tidning. I stället väljer DN att att sätta fokus på de extremister som utför kriminella handlingar. Det finns i Wolodarskis värld ingenting emellan att vara för en massiv invandring eller att bränna flyktingförläggningar.

800px-Peter_Wolodarski_2013

I själva verket är Wolodarski ett typexempel på en aktör som driver på polariseringen och som en följd av detta, hatet och hoten i samhällsdebatten. Är man inte med på Wolodarskis ”öppenhet” så är man, i alla fall en potentiell, mordbrännare. Vill man, som undertecknad, ha en restriktiv immigrationspolitik är man en ond människa i Wolodarskis värld. Wolodarski formulerar det själv enligt den vokabulär som ligger i tiden:

Det Sverige behöver nu är bredast tänkbara samling kring de principer som bär upp det svenska samhället: demokratin, alla människors lika värde, öppenheten mot världen.     

Nej! Vi behöver en seriös diskussion om hur vi skall hantera dagens flodvåg av asylsökande och vilka asylregler som är långsiktigt hållbara. Vi behöver en saklig demokratisk diskussion mellan de som vill ha en restriktivare politik (likt undertecknad) och de som har motsatt åsikt. Vi behöver INTE mer av storslagna slagord och floskler. Det vi behöver är en demokratisk diskussion som DN och Wolodarski i princip gjort allt för att stoppa. Hur många gånger har seriös kritik mot dagens immigration getts utrymme i Wolodarskis tidning? Hur många gånger har de som är kritiska till dagens immigration målats ut som ett gäng galna mordbrännare och potentiella mördare? Var är den balanserade och seriösa kritiken mot asylindustrin i din tidning Wolodarski?

Självklart är vi seriösa motståndare till dagens immigrationspolitik förfärade av mord, hot och mordbränder, vilka de än riktar sig mot. Vi är dubbelt förfärade, dels på det rent mänskliga planet, dels för att det politiskt mest spelar våra motståndare i händerna. Detta förstår även en idiot och Wolodarski är mycket, men ingen idiot. Till sist så skriver Wolodarski följande:

Skuldbeläggandet av invandrare är lika frånstötande som varje skuldbeläggande av brottsoffer.

 Här håller jag med dig Wolodarski, vi skall absolut inte skuldbelägga invandrare som huvudsakligen följer de signaler våra politiker sänder ut i omvärlden. Om vi politiker sänder ut signalen att vi i princip har fri invandring och att det väntar bostad och jobb, samt bidrag om jobbet skulle utebli, så är det ett rationellt beteende att söka sig genom hela Europa till Sverige. Det skall man inte skuldbeläggas för.

Nej jag skuldbelägger i stället dig Wolodarski. Jag skuldbelägger dig för att du genom din ensidiga journalistik starkt bidragit till den situation som nu ligger för handen. Jag skuldbelägger dig Wolodarski för att du i princip aldrig problematiserat immigrationen, dess effekter på vår välfärd eller för den delen hjälp i närområdet kontra migration. Jag skuldbelägger dig för att du skrämt och pressat politiker (för allt i världen lättskrämda) till att inte våga vidtaga de åtgärder som alla sett varit nödvändiga. Framför allt skuldbelägger jag dig för att ha stigmatiserat alla ”otrogna” ur befolkningen så de inte vågat yppat sin oro och sina tvivel på den förda politiken. Jag skuldbelägger dig för all den rädsla jag hör och känner från nya osäkra medlemmar som försiktigt närmar sig mitt parti. Dessa uppvisar exakt samma rädsla som dissidenterna i det forna Sovjetimperiet gjorde, något du borde vara bekant med. Därför skuldbelägger jag dig Peter Wolodarski.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Media. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jag skuldbelägger dig Peter Wolodarski

 1. Lisa Svensson skriver:

  Jag blir så glad varje gång jag läser om att DN har dragit ned på verksamheten. Jag förstår övh inte hur en del prenumererar på slaskar.

 2. bostefan skriver:

  Peter Wolodarski du är en skam för den ”svenska” journalistkåren. Att man som ägare inte skickat till någon varmare plats – t ex helvetet – är för mig oförståeligt. Du har åsikter som du placerar i en av Sveriges största tidningar som får merparten av den intellektuella befolkningen att vomera. Snart har vi mer än en miljon invandrare de senaste veckorna och du säger – kom kom kom kom. Hur står det till i hjärnvindlingarna. Ta och knulla Jan Guillou – han har ju samma åsikter som du. ingen empati för oss svenskar – bara blarra på utan att tänka på mina barnbarn. Du är en skam för DN – jag kommer aldrig mer att köpa denna tidning så länge du kuksuger imigranter – obs – ej flyktingar.

  • Lisa Svensson skriver:

   Peter är, så vitt jag vet, inte en riktig journalist. Han är utbildad civilekonom, som räknar som en kratta – OECD-rapporten om invandringens lönsamhet.

 3. Björngunnar skriver:

  Spelreglerna har ändrats genom internets tillkomst.
  Makten kommer att försöka förbjuda icke kontrollerad information, det har Volodarski redan yppat.
  Personligen tror jag att en fullständig ekonomiskt pollaps i Sverige är bättre än massinvandringen.

  • Tage Sundin skriver:

   Fram till valdagen i september 2018 kommer förmodligen ytterligare cirka 5-600.00 asylsökare och anhöriginvandrare anlända till Sverige. Kostnaderna för alla dessa, och för de som redan finns här, blir så gigantiska att de obönhörligen kommer tränga undan de rester av välfärdssamhället som finns kvar.

   Genom ytterligare lånefinansiering klarar vi oss några år till, men när även den svenska bruttostatsskulden närmar sig 60-70%, blir en svensk ekonomisk kollaps inte längre en fantasi utan en bister realitet! Den som vill ha en försmak av vad som väntar, bör ta del av de nuvarande grekiska förhållandena!

 4. LanceLindqvist skriver:

  Reblogga detta på thestarsismydestination.

 5. Tage Sundin skriver:

  Wolodarski et al bär ett tungt ansvar för att Sverige polariseras allt mer för varje timme som går, vilket är den yttersta anledningen till de tragedier som varit och de ännu värre som kommer!

 6. Tritonen skriver:

  Utmärkt skrivet! Jag slutade att prenumerera på DN efter att ha haft den i 40 år. Lögnerna och agendajournalistiken blev till slut för mycket.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s