Politisk propaganda i skolan


Vår allmänna och obligatoriska skola skall stå för vissa värden som vårt västerländska samhälle vilar på, som demokrati och vissa mänskliga rättigheter. Därutöver skall utbildningen vara saklig och allsidig. Så här står det i läroplanen:

Saklighet och allsidighet

Skolan ska vara öppen för skilda uppfattningar och uppmuntra att de förs fram. Den ska framhålla betydelsen av personliga ställningstaganden och ge möjligheter till sådana. Undervisningen ska vara saklig och allsidig. Alla föräldrar ska med samma förtroende kunna skicka sina barn till skolan, förvissade om att barnen inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra åskådningen.

Alla som verkar i skolan ska hävda de grundläggande värden som anges i skollagen och i denna läroplan och klart ta avstånd från det som strider mot dem.

Det står alltså klart att skolan skall uppmuntra skilda uppfattningar och att undervisningen skall vara saklig och allsidig. Att en lärare t.ex. för fram sina egna vänsterpartiska synpunkter och på lektionstid framställer SD som nazister är direkt emot den anda som skolan skall står för. Det står också i läroplanen att Främlingsfientlighet och intolerans måste bemötas med kunskap, vilket de flesta kan hålla med om. Då måste lärarna ha så mycket kunskap att de kan skilja på en restriktiv immigrationspolitik och ren främlingsfientlighet.

hets

Tyvärr kommer det in fler och fler rapporter om lärare som i sin undervisning aktivt baktalar Sverigedemokraterna, nu i vissa opinionsmätningar riksdagens största parti. Detta är fullständigt oacceptabelt, speciellt när det snart sagt i samtliga fall handlar om att läraren framför osanna uppgifter. Förtvivlade medlemmar i SD hör ibland av sig därför att deras barn fått höra de mest horribla saker om SD på lektionstid. Förutom att det strider mot allsidighet och saklighet, grundläggande demokratiska värden så är det en typ av indoktrinering som de forna öststaterna ägnade sig åt. Det är extra allvarligt då unga människor ofta är mycket mer lättpåverkade än lite äldre och erfarnare människor. I ett någorlunda fungerande samhälle är det inte föräldrarna som är förtvivlade i sådana här fall, det är lärarna när de får sparken på grått papper.

Sverigedemokraterna har lagt förslag att läroplanen explicit skall skriva politisk opartiskhet. Detta har övriga partier av outgrundlig anledning inte bifallit. Det är viktiga att alla reagerar med kraft mot lärare som agerar partipolitisk i sin undervisning, i annat fall får vi aldrig bukt med detta problem. Vi måste ha en ordning där opartiskhet och saklighet råder i skolan. För tydlighetens skull. Det är inte tillåtet för en lärare som stödjer SD att smutskasta Vänsterpartiet och prata för sitt eget parti. Jag föreslår följande åtgärdsordning om läraren i dina barns skola smutskastar ett parti (vilket som helst) och explicit tar partipolitisk ställning.

 

 1. Be ditt barn spela in på mobilen när läraren gör övertramp. I annat fall skriv ned exakt vad läraren har sagt, vid vilken lektion, vilken dag och fråga efter fler vittnen i samma klass. Skriv ned och underteckna allt.
 2. Prata med läraren och framför din kritik. Tala om att detta inte är ok och att det strider mot läroplanen och att du kommer gå vidare om detta inte genast upphör.
 3. Prata med rektorn och framför kritiken och påtala allvaret i situationen. Anmäl detta också till Skolinspektionen på deras webbplats. Vid samtalet med rektorn hänvisa till Skollagens kapitel 4 §7 och §8 [7 § Om det vid uppföljning, genom klagomål eller på annat sätt kommer fram att det finns brister i verksamheten, ska huvudmannen se till att nödvändiga åtgärder vidtas], [8 § Huvudmannen ska ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. Information om rutinerna ska lämnas på lämpligt sätt]. Påtala noga Skollagens paragraf 11 i kapitel 4 som förbjuder alla former av repressalier p.g.a. en anmälan, [11 § Huvudmannen eller personalen får inte utsätta ett barn eller en elev för repressalier på grund av att barnet eller eleven medverkat i en utredning enligt detta kapitel eller anmält eller påtalat att någon handlat i strid med bestämmelserna i kapitlet].
 4. Hjälper inte detta är det dags att be den lokala SD-föreningen att offentliggöra det hela. Föreningen kan lägga upp det på sin sida. Ta också kontakt med andra mer rikstäckande medier. Skicka bevisen till oss på riksdagen så får vi lyfta det med utbildningsminister Gustav Fridolin. OBS, vi kan inget göra utan konkreta bevis.

Tyvärr tror jag inte vi får bukt med detta allvarliga odemokratiska beteende förrän ett par lärare avskilts från sin tjänst. Det behövs förmodligen ett par statuerande exempel för att alla skall förstå allvaret i situationen. Om alla utsatta föräldrar agerar, kanske enligt ovanstående åtgärdslista, så kommer det till slut bli så jobbigt för skolorna så att problemet åtminstone minskar betydligt. Alla måste bidra med sitt strå till stacken.

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Juridik, Skolan. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Politisk propaganda i skolan

 1. Ping: En blogg på en kulturmarxistisk skola | Bodil B.

 2. Ping: En blogg i en kulturmarxistisk skola | Bodil B.

 3. Social konstruktion skriver:

  Mycket bra, lärarkårens vänstervridning är verkligen ett demokratiskt problem.

 4. Lars Åhlin skriver:

  Bravo, Robert! Det är sorgligt att barn skall behöva agera mot sina lärare, och dessutom i hemlighet, men kanske måste det göras. Dock önskar jag att SD:s kommunala företrädare skulle lyckas driva frågan framgångsrikt i KF eller skolstyrelse enbart utifrån berättelser (utan direkta inspelningar).

  Dessutom: Lärare och andra myndighetspersoner påverkar också föreställningar bland nyanlända ”flyktingar”, även de med PUT. Många tycks tro att de skulle bli utvisade om SD får makten, vilket skapar ångest som skadar inre bara enskilda personer utan också samhällslivet. Här önskar jag att SD blev tydligare med att vi önskar större etnisk homogenitet, men inte till priset av att riva upp redan givna uppehållstillstånd/medborgarskap (bortsett som brottspåföljd, såklart).

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s