Ge då riksdagen vad som tillhör riksdagen, och Gud vad som tillhör Gud


Sveriges kristna råd går i dag ut med en debattartikel som flitigt citeras i SVT där undertecknarna varnar för att vår något restriktivare immigrationspolitik ”hotar snarare att vi förlorar våra grundläggande värderingar.” Dessa värderingar är enligt undertecknarna ” öppenhet, generositet och medmänsklighet.” Det föreligger enligt undertecknarna ingen risk för att vår välfärd hotas av immigrationen och tidigare vågor av immigranter visar att vi mycket väl klarar av även denna våg av immigranter. Att vår välfärd redan urholkats till viss del är inget som företrädarna för kyrkorna tar upp. Vi har i princip lagt halva vår försvarsbudget på andra saker än försvaret och brister uppdagas inom både skolan och vården av äldre. Vi har också utanförskapsområden där arbetslösheten är skriande hög och där svensk lag i princip inte gäller längre. Detta är inget som oroar Sveriges kristna råd, om de ens är medvetna om detta utanför kyrkans tjocka väggar.

Så här resonerar undertecknarna i artikeln.

Flyktingarnas egen kris är långt mycket större än Sveriges. Som ett av världens rikaste länder finns resurser i Sverige som vi har möjlighet att dela med oss av.

Ja, otvivelaktigt. Men hur hjälper vi flyktingarna bäst? Genom att hjälpa många fler på plats, eller att till svindyra pengar hjälpa dem här i vårt land? Vi kan ta emot så många att vår välfärd fullständigt havererar, det kommer i alla fall stå många fler på kö.

Pass

Ja, vi kan dela med oss och sänka vår välfärd. Då skall väljarna vara fullt informerade om alternativen och konsekvenserna. De skall också få chans att välja av alternativen i de demokratiska val vi har. Sveriges kristna råd får gärna ställa upp i nästa val eller valfritt parti får gärna föra deras talan. Vidare i texten.

Förra veckans riksdagsbeslut om giltiga id-handlingar drabbar människor som tvingats fly under kaotiska former och inte fått med sina pass.

Men snälla! Vi har själva sett bilder från Ungern där passen legat i drivor innan gränskontrollen. SVTs reporter har rapporterat om hur de flesta själva gör sig av med sina ID-handlingar. Detta tangerar ren lögn, ett handlande som inte ens bibeln ger stöd för. Här förlorade undertecknade sin trovärdighet. Vidare i artikeln.

 

Vi delar regeringens åsikt att fler länder i EU borde ställa upp mer, men vi tror inte att det kommer att ske genom att Sverige sänder ut signalen att flyktingmottagande är en alltför stor belastning

Är det Sverige som sänt ut ”signalen” när samtliga EU-länder förutom Tyskland redan sagt stopp till ohämmad immigration? Det här är ju fullständigt verklighetsfrämmande. Till sist.

Våren 2005 initierade Sveriges kristna råd ”Påskuppropet – för en human asylpolitik” som bidrog till en uppgörelse i riksdagen som under våren 2006 gav många gömda flyktingar en ny möjlighet att få uppehållstillstånd.

 Precis! Det är ett av de olyckliga beslut som bäddat för dagens situation. Svenska Kyrkan och Sveriges kristna råd har inte ansvar för samhället i stort. De har inte ansvar för sjukvård, polis, integration, budgeten, försvar och skola. Det är politiska beslut som skall styra samhällsutvecklingen, och valda politiker som skall ta ansvar för sina beslut i allmänna demokratiska val. Häri ligger en avgörande skillnad mot kyrkan, som bara behöver vara goda. Saken är den att vill man bara vara god, eller synas vara god, så kan man erodera ett helt samhälle genom en rad beslut som i sig verkar vara allmänmänskligt goda.

Empati

Det är sant att de svenskar som i dag har ett hyggligt arbete har det mycket bra, däribland undertecknad. Vi har bra bostäder, hygglig lön och hyggligt med fritid. När det gäller samhällets finanser ser det inte lika bra ut. Vi får redan i dag lånat pengar som våra barn kommer få betala en dag. Hur kristet och gott är det? Vi ser hur skolans resultat störtdykt i internationella jämförelser. Detta kommer få negativa effekter på lång sikt för vårt välstånd. Vem tar ansvar för det, kyrkan eller politikerna? Prislappen för vår politik kommer inte kyrkan få betala, det är folket och politikerna i vårt land. Låt därför de folkvalda styra vår politik för att inför väljarna ta ansvar för sina beslut. Jag tror t.o.m. att Jesus skulle ställt upp på den ordningen, kanske med orden ” Ge då riksdagen vad som tillhör riksdagen, och Gud vad som tillhör Gud” (Och de förundrade sig över honom).

Annonser
Det här inlägget postades i Ideologi - politik, Immigrationspolitik. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ge då riksdagen vad som tillhör riksdagen, och Gud vad som tillhör Gud

 1. I berättelsen om den barmhärtige samariten i bibeln så är det en samarier (beskrivs som avskytt folkslag) som hjälper till på plats. Det är en man som blivit nedslagen och rånad av rövare (hette *inte* ungdomsgäng på den tiden). Samarier var ungefär lika avskydda som sverigedemokrater idag.
  När Jesus fick frågan om vem som var deras nästa ville frågeställarna antagligen få en definition på vilka som inbegreps i den kategorin och vilka som man kunde frysa ut ur den gemenskapen. Med sitt svar visade han att en i deras ögon föraktad samarier kunde visa sig vara en bättre medmänniska än en politiskt korrekt präst eller en levit som hade ett högt anseende. Han frågade också: ”Vem av de här tre visade sig vara mannens nästa?” och fick svaret: ”Den som hjälpte honom på plats.”, vilket antyder att de inte ville säga rakt ut att en samarier var deras nästa. Dom hade antagligen lika svårt att säga det som en del har att säga att SD’s förslag att hjälpa till på plats är det mest humana.

 2. Eftersom det nyligen varit jul så tycker jag det är passande att fokusera lite extra på Jesus budskap. I bibeln finns det några som beskrivs som självutnämnda goda, fariséer. Dessa personer beskrivs som falska och egentligen onda som är noga med att briljera med godhet när andra ser på, som en fasad bara. Jesus debatterar med dessa och drar en radda liknelser som är mer eller mindre kända, poängen är att fariséerna förlorar varenda debatt. Till slut tröttnar dom och fixar till en anklagelse mot Jesus och han korsfästs. Idag hade han blivit utesluten från facket och rättslös på arbetsmarknaden och liknande. Civilisationen har väl gått gradvis framåt men fariséerna lever fortfarande tyvärr.

 3. Igår var det menlösa barns dag (heter nåt annat numera). Den dagen finns i almanackan för det var då kung Herodes försökte kväsa opposition mot honom genom att döda alla nyfödda, Jesus föddes fyra dagar innan (och alla katoliker och ortodoxa håller käften). Svenska kyrkan har valt att stödja den typen av beteende, när institutioner som uppbär stöd från staten (kyrkan, nobelstiftelsen, fackföreningar etc…) använder sin makt att stoppa SD istället för argument så är det exakt samma tankesätt som Herodes har, det är en gradskillnad bara (på grund av svensk lagstiftning) och inte en artskillnad. Ett öppet demokratiskt samhälle kommer alltid ha vissa brister som ger friheten att kväsa grundläggande rättigheter som måste finnas i en demokrati, som yttrandefriheten till exempel.

 4. I berättelsen om babels torn i bibeln så försöker människan bygga ett torn ända upp till Gud. Berättelsen är symbolisk och tornet syftar på att människan försöker bli lika god som Gud själv. Detta är enligt första mosebok omöjligt för människan eftersom hon inte har samma överblick som Gud har och inte kan se konsekvenserna av sina handlingar på samma sätt samt styrs av sina drifter (och är ödesbestämd att begå de 7 dödssynderna enligt munken Gregorius), även när hon inte erkänner det. Gud straffar tilltaget genom att ge alla som bygger tornet olika språk så att de inte kan samarbeta och utföra vare sig det omöjliga projektet eller några andra projekt. Dom straffas alltså med mångkultur kan man säga.
  I nya testamentet så förespråkar *inte* Jesus ett självutplånande beteende för att hjälpa andra. Han har en del synpunkter på sånt beteende som aldrig kommer att höras på någon söndags predikan i Sverige.

 5. Björngunnar skriver:

  Svenska kyrkan är inte svensk.
  Den styrs av kommunister ,högsta hönset är från DDR!

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s