Det sluttande planet är vår nationella säkerhetssamordnare Sahlin


Jag sitter och klickar och synar artikeln i Dagens Samhälle av Sahlin som t.o.m. Wolodarski kritiserade på ledarplats i DN, denna snälliberalismens flaggskepp. Kan artikeln vara skriven innan attackerna i Bryssel? Nej, det verkar inte så. Kan artikeln handla specifikt om näthat? Jag kan inte se det av sammanhanget. Det verkar vara en artikelserie efter attentaten i Bryssel. Något måste ändå vara fel, väldigt väldigt fel. Inte kan förre partiledaren för Socialdemokraterna, utsedd av Alliansen till nationell säkerhetssamordnare publicera en artikel i samband med de blodiga attentaten i Bryssel som handlar om hårt språkbruk på nätet? Men allt talar för att så har skett. Var artikeln skriven innan attentaten skulle den inte publicerats nu, utan senare självklart. Jag läser artikeln med en blandning av misstro, förtvivlan och ren ilska.

Sahlin Bryssel

Ni som tillsatte denne säkerhetssamordnare bär ett mycket tungt ansvar. Ni som låter henne stanna på posten bär ett lika tungt ansvar.

Sahlins artikel efter attentaten i Bryssel handlar om … näthat! Jag vill inte på något sätt förringa problemen med näthat. Många unga människor, journalister och politiker far ibland mycket illa av detta. Men vad i hela friden har det med attacken i Bryssel att göra? Menar vår säkerhetssamordnare att det är frustrerade näthatare typ Nisse i Knäckebrohult som genomfört attacken? Jag hittar inga ord för att beskriva känslan när jag läser artikeln och framför min inre syn ser de blodiga bilderna från Bryssel. Samtidigt som en gnagande känsla infinner sig att jag måste ha missuppfattat något angående artikelns sammanhang. Låt oss ändå hoppas det. Så här skriver Sahlin.

Varje dag utsätts människor för stormar av hat och redan i dag väljer journalister tystnad, unga tjejer blundar för glåporden för att orka med sin skoldag och politiker drar sig undan när familjen utsätts för hot.

Eeehh… ja, men det här handlade ju om Bryssel, där människor utsattes för stormar av eld och stål, på riktigt. Har du inte förstått det Sahlin? Människor dog, på riktigt. Människor skadades, svårt, på riktigt. Jag tror organisationen som låg bakom detta också besitter ett inte föraktligt mått av hat. En gissning bara, jag vet. Vidare i denna overkliga och konstiga text.

Men alltför ofta är det på chattforum, i kommentarsfält och på sociala medier dessa hot börjar växa för att sedan sippra ut i verkligheten i form av det hat som ger extremisten sin näring. Vi får därför inte bara betrakta den som utövar våld som våldsbejakande. Ett stort ansvar vilar också på författaren till de texter som sporrar aktivisten till handling.

Är det hot på ett chattforum som fått gärningsmännen i Bryssel att spränga sina bomber och ropa slagord på arabiska? Vilka texter syftar säkerhetssamordnaren på? Jag kan bara komma på en möjlig text. Det här är så naivt, så… *dunkar huvudet i bordet* Det går helt enkelt inte att beskriva detta, jag finner inga lämpliga ord, i alla fall inga jag kan sätta på pränt. Det sluttande planet som rubriken talade om, det är tillsättningen av dig Sahlin som som nationell samordnare. Du förstår inte, drunknad i de ordmassor och floskler som vissa proffspolitiker blandar ihop med att agera och styra landet. Men de som tillsatte dig bär ett tungt ansvar, likaså de som låter dig behålla posten.

Bryssel attentat-1

Efter den här artikeln finns det liksom inga kryphål längre. Skall vi ta medborgarnas säkerhet på allvar, eller är det ännu en arena för politiskt spel och retorik? Nu måste regeringen (och oppositionen) börja ta den nationella säkerheten på allvar. Det duger inte längre att komma med de sedvanliga flosklerna och de förväntade deklarationerna om att försvara ”det öppna samhället”, vad nu det är. Det krävs åtgärder, det krävs pengar, det krävs beslut som utan tvekan kommer att kritiseras i tidningarnas kultursidor. Det krävs att regeringen och statsministern styr landet med fast hand utan att fundera på vad det kan tänkas stå i Aftonbladets kulturkolumn. En bra början är att byta ut vår nationella säkerhetssamordnare. Ja, det är rentav en nödvändig början.

Det här inlägget postades i Idioti, Sverige, Utrikes. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Det sluttande planet är vår nationella säkerhetssamordnare Sahlin

 1. Tjaa, artikeln ligger väl ändå i linje med vad man kan förvänta sig från Sahlin? Annars så tycker jag även experterna på terrorism håller en nästan ännu lägre nivå. Massor med önsketänkande om vad IS vill för något och ingen analys alls av vad IS har för mål egentligen. Magnus Ranstorp är visserligen väldigt insatt i det organisatoriska när det gäller terrorism men verkar väldigt ovetande om ideologierna bakom som han aldrig diskuterar trots att han intervjuat ledande terrorister i kända organisationer.

  • Stenkvist skriver:

   Men Magnus Norell är mer insatt i ideologierna också. Läs gärna hans Kalifatets återkomst. Han sågar förövrigt Sahlin i sin bok. T.o.m. jag blev förvånad över Sahlins artikel just vid denna tidpunkt.

   • Ska kolla den. Speciellt om han vågar såga Sahlin. Jag är annars väldigt trött på dom som snackar om olika tolkningar av koranen och hänvisar till den första delen av koranen. Den är egentligen inte svårare att tolka än en deckare, i första delen av deckaren är de som misstänks oskyldiga och det är sista delen som gäller. Förövrigt lika med bibeln. Deckare/koranen/bibeln blir väldigt svårtolkade om man tolkar dom på annat sätt än att det är slutet som gäller. Och det är i sista delen av koranen som dom bitarna står som uppmanar till mord på kristna och judar. Men också att man inte får tillmäta andra straff som man inte själv är beredd att ta (så om man spränger sig själv samtidigt med andra så är det ok). Mängden tolkningar av koranen beror till 99% på olika mängd lathet hos muslimer att följa alla påbuden, samma med alla religiösa.

 2. Ping: Tommy Hanssons Blogg

 3. Hans Odeberg skriver:

  ”Vi får därför inte bara betrakta den som utövar våld som våldsbejakande. Ett stort ansvar vilar också på författaren till de texter som sporrar aktivisten till handling.”

  Nu blir jag redigt förvirrad. Förespråkar Mona Sahlin att vi skall förbjuda Koranen? Att vi skall med kraft gå på de organisationer i Sverige som förespråkar genomförandet av Sharia med fredliga medel? Att författare av socialistiska texter skall ses som medskyldiga till våldsvänsterns aktioner?

  Sannerligen en intressant omvändelse.

 4. LanceLindqvist skriver:

  Reblogga detta på thestarsismydestination.

 5. dan rosén skriver:

  sahlin har blivit helt galen av sitt hat mot svenskarna, har förstört sitt eget liv , men än värre , hon har förstört ännu fler svenskars liv

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s