Lyssna inte på SD, lyssna på Intelligence Watch


Jag är så gammal så jag vet av erfarenhet att de katastrofer forskare målar upp som de stora hoten inte alltid inträffar. I stället kommer helt nya hot och kriser som ingen riktigt sett eller räknat med. Vi kan dock inte kallt räkna med att de hot som t.ex. Intelligence Watch målar upp i sin rapport ”Sverige in i dimman” inte inträffar, bara p.g.a. av att förutsedda hot sällan blir verklighet. Vissa av hoten IW målar upp har andra organisationer varnat för i decennier, som t.ex. en annalkande bostadsbubbla med djupa effekter på hela samhällsekonomin. Andra företeelser som starkt negativa effekter av en ohämmad invandring har Sverigedemokraterna varnat för i decennier, för till synes döva öron. Speciellt det till synes uppenbara faktum att effekterna på kort och lång sikt skiljer sig åt. Ett faktum man tycker är tänkande i nivå med grundskolans högstadium. Att det på kort sikt skapas en del jobb i offentlig sektor och att konsumtionen går upp är självklart inget tecken på samhällsekonomins ökade styrka, vilket ett barn borde förstå. Så här skriver de tre författarna Fredrik N.G. Andersson är docent i nationalekonomi, Andreas Bergh är välfärdsforskare och docent i nationalekonomi och Anders Olshov är chef för och grundare av Intelligence Watch.

Intelligence Watch

Intelligence Watch

En rad andra risker på det sociala, ekonomiska och det politiska området behandlas i rapporten. Alla mer eller mindre kända risker som experter på olika nivåer tidigare varnat för. Vi listar dem sammanfattningsvis här.

Ekonomiska risker

Intelligence watch

Intelligence watch

Politiska sociala risker

Intelligence Watch

Intelligence Watch

Det står om flera uppenbara påtagliga risker i rapporten som ändå är lättläst och ganska kort. Politiker och partier har haft all denna information tillgänglig under lång tid men som det står i rapporten, åtgärderna har i varit svaga eller lyst helt med sin frånvaro. Även om det är osannolikt att samtliga risker blir verklighet så räcker det med att några av riskerna verkligen uppenbarar sig som konkreta problem för att vårt samhälle skall utsättas för stora påfrestningar. De som av ryggmärgsreflex inte vill lyssna på SD, (finns en tendens att partister aldrig lyssnar på sina politiska motståndare), läs och begrunda rapporten i stället. Det är dags att ta riskerna på allvar.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lyssna inte på SD, lyssna på Intelligence Watch

  1. sam skriver:

    Knappast. Grundaren Anders Olshov utsågs till årets ekonom i Skåne 2012 och var vd för Öresundsinstitutet till 2014 när han startade Intelligence watch tillsammans med Andreas Bergh, universitetslektor vid Nationalekonomiska institutionen, Lund och Fredrik N G Andersson, som är docent i nationalekonomi, Lund.
    IW är politiskt och religiöst oberoende. För att säkra kontrollen och oberoendet från politiska organisationer och enskilda företag drivs Intelligence Watch som ett offentligt-privat samarbete med ett större antal partners i en ideell, icke-vinstdrivande allmännyttig förening som finansierar verksamheten genom medlems- och serviceavgifter och utövar inflytande genom en styrelse och på årsmötet.

  2. Followme.nu skriver:

    Men vet du vem Intelligence Watch är? Inte annat än SDs egna propagandamaskin så det där ger jag inte mycket för…

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s