Populisterna vann folkomröstningen i Storbritannien


I morse vaknade jag upp till en jordbävning. Det otroliga var på väg att hända, att brexit-sidan vann i Storbritannien. Jag som många andra hade invaggats i uppfattningen att bremain-sidan skulle vinna, den sida som enligt opinionsinstituten och bettingbolagen låg ett par procent före lämna-sidan. Jag blev glad åt utgången. Glad för att jag verkligen anser att EU behöver skakas om. Glad för att hela EU-projektet mer och mer antar överstatliga former och för att det mer och mer liknar ett elitprojekt där man inte så särskilt mycket bryr sig om vad folk tycker i de olika medlemsländerna. Inte ens vad en del medlemsländer står för som nationer bryr man sig om längre, vilket debaclet med Ungern om migrationen visat. Om inte potentaterna tar intryck av att Storbritannien lämnar EU lär de inte ta intryck av någonting.

Man kan vara för EU, också som överstatligt projekt. Man kan bli ledsen av att Storbritannien lämnar projektet, ja t.o.m. förtvivlad. Detta eftersom brexit är ett kraftigt slag mot hela EU som organisation. Det som dock blev tydligt på morgonen och förmiddagen i dag var att det verkligen är eliten mot folket i EU-frågan. Folket röstade emot och blev genast idiotförklarat av eliten, den politiska, ekonomiska och mediala eliten. Representanter för dessa eliter visade noll och intet av förståelse för att den brittiska valmanskåren faktiskt röstat för ett utträde. De som liksom undertecknad blev glada av den utdelade käftsmällen blev genast misstänkliggjorda som populister och t.o.m. fascister (Annie Lööf bl.a.). Sämst att hantera valutgången verkar centerpartister och liberaler vara, de frisinnade och liberala krafterna. Kanske dags för ett nytt liberalt ordspråk, ”jag håller inte med dig och jag är beredd att förhindra varje folkomröstning för att du skall få rösta om saken”.

Idioter

Fascister jublar

Martin Ådahl C chefsekonom

Också från vänstern genom Anders Lindberg kom en smula förvånande uttalanden. Lindberg sade i TV-nyheterna (6:53) ungefär att ”konflikten folket mot eliten är oerhört farlig”. Det är ett mycket märkligt uttalande från vänsterhåll men visar att dagens vänster är en del av eliten. Gårdagens vänster hade aldrig sagt något dylikt. Det pekar också på att valet verkligen handlade om folket mot eliten. Populism är just folket mot eliten, och denna gång vann folket, alltså populisterna.

enkla svar

Den populära tesen om ”enkla svar på komplicerade problem” användes också. Ingen förklarar någonsin vad det gäller för komplicerade problem. Förmodligen för att de flesta nog anser att t.ex. lösningen på problemet med för hög invandring är att minska invandringen. Om man nu tycker det. Om nackdelarna med EU-medlemskap överväger fördelarna är det enklaste att lämna EU, när man försökt förhandla om bättre villkor utan resultat. När ett par skiljer sig och går skilda vägar är det nog också en ”enkel lösning på ett komplicerat problem”.

Att vänsterpartiet också är EU-kritiskt (fast man märker inte av det så mycket) har också gjort att SD och V hånats av många höga politiker för att tycka likadant i EU-frågan. Detta är att regrediera till en mycket barnslig nivå. Alla partier tycker likadant i en mängd frågor, vilket alla erfarna politiker känner till. Moderater som uttryckt denna åsikt kastar verkligen sten i en hel glasfabrik. De borde nog fundera över sin överenskommelse med Miljöpartiet angående fri sjukvård och skola till illegala invandrare först.

armkrok

Alla de liberaler och centerpartister som under dagen gråtit floder av tårar och inte visat någon som helst förståelse för den brist på demokrati, den överstatlighet och den elitistiska anda som EU-byråkrater lägger i dagen kanske inte ser något märkligt med den numera klassiska intervjun med Margot Wallström. Det gör vi andra och de som röstat för brexit däremot.

Till sist vill jag önska alla en GLAD MIDSOMMAR! Gäller även centerpartister och liberaler. Jag tror de kommer över sin frustration och då hanterar denna brexit på ett lite mer vuxet sätt.

Relaterat ”The Brussels business” EU styr våra liv, men vem styr EU?

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, EU. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Populisterna vann folkomröstningen i Storbritannien

  1. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s