Rättssystemet måste skärpa arbetet i utsatta områden – svar Blåljus


Efter att Kent Ekeroth och undertecknad har gått i svaromål mot Martin Marmgrens artikel i Expressen har polisens egen tidning Blåljus riktat ett tjuvnyp mot Kent och mig, i en artikel som det säkert aldrig var meningen att vi skulle sett (vilka medborgare som inte är poliser läser Blåljus?). Så här börjar Tommy Hansson sin artikel i Blåljus.

De hävdar bland annat att Martin inte skulle förstå sin roll som lagens yttersta upprätthållare. Frågan är om riksdagsmännen i fråga ens orkat läsa Martins text. Eller om de läst men ej förstått?

 Ja, det är ju alltid en fråga om man förstår underliggande tankar och resonemang hos en artikelförfattare. Men vår poäng var att polisen med sitt relationsbyggande inte nått framgång, det står ju bortom allt tvivel. Jag googlar i 2 sekunder och får fram ännu en artikel där poliser som HAR byggt relationer, och ändå berättar om hur de hela tiden blir utsatta för stenkastning, ibland utan någon som helst anledning. Jag kan googla fram 1000 artiklar till på samma ämne.

Nej, grundproblemen i de särskilt utsatta områdena löses inte för att polisen sätter sig i respekt och lagför stenkastarna, men vi slipper just fenomenet stenkastning samt att ungdomarna lär sig var gränsen går. Övriga invånare kommer känna sig tryggare för att de märker att polisen sätter gränser. Dessutom kommer med tiden ungdomarna att få äkta respekt för poliser som sätter ned foten och därifrån kan mer ärliga och äkta relationer byggas. Gamla gråtjuvar var ofta kamrater med de poliser som understundom satte fast dem, just därför att de förstod varandras roller och respekterade dem. En fråga till Tommy Hansson på Blåljus, anser du att polisen fick respekt från ungdomarna i förorten när ni målade ”Aina” på statens polisbilar?

Metro 2006

Metro 2006

För att lösa problemen på djupet måste en mängd åtgärder till av en mängd olika myndigheter utöver polisen, låt mig vara tydlig med detta. Låt mig också vara tydlig med att vi först och främst behöver en annan migrationspolitik. Vi kan inte ta emot fler immigranter än vad vi kan ge god utbildning, arbete och bostad. Det här är grundläggande elementa som jag tror t.o.m. Tommy Hansson och andra av hans gelikar förstår… innerst inne.

Vidare för Hansson på Blåljus ett resonemang som insinuerar att Kent och jag skulle föreslagit att man skulle tvinga bort människor som inte gjort sig skyldiga till brott från det offentliga rummet. Nej, det stod självklart inte i vår artikel. Något sådant har vi inte föreslagit. Men lagföringen och dömandet av personer som uppenbarligen har gjort sig skyldig till brott fungerar inte, speciellt när det gäller stenkastning mot person. Blir de gripna släpper åklagarna dem direkt. Hansson skriver.

Men allt måste så klart ske inom rättsamhällets ramar. Men allt detta tycks ha gått de debatterande riksdagsmännen förbi.

Ja, för vi SDare är mindre vetande? Det är politiker som sätter upp ramarna för rättssamhället och vi vill skärpa lagarna. Vi har också ett allvarligt problem med rättspraxis, alltså hur lagarna tolkas. Många gånger är faktiskt lagarna tillräckligt skarpa, men de tolkas så milt att lagstiftarnas intentioner inte alls efterlevs. Detta har många fler påpekat utanför kretsen av SD-sympatisörer.

Nikolina

Polisen skriver själv i sin rapport [2016-02-08] att de tappat kontrollen i 15 särskilt utsatta områden. Narkotikaförsäljning sker helt öppet. Människor vågar eller vill inte vittna. Samhällets institutioner påverkas av kriminella ligor/personer. Kriminaliteten beskrivs ibland som systemhotande. Nej, Marmgren och Hansson, detta duger inte. Vi håller på att förlora områden där svensk lag inte längre gäller. Det har förresten redan skett. Att polisen, åklagarväsendet, domstolarna fortsätter agera på exakt samma sätt som den gjort tror inte vi på. Alla de problem vi ser nu har ju växt fram när rättsväsendet agerat som de gör nu.

Självklart skall polisen använda dialog som ett verktyg, ingen har ifrågasatt det. Jag har själv använt dialog med framgång när jag delat flygblad och vänsteraktivister blivit vansinniga. Men dialog skall inte ersätta andra åtgärder. Trygghet och respekt byggs upp naturligt när invånarna ser att polisen gör sitt jobb. Det finns ingen genväg till en äkta respekt.

Annonser
Det här inlägget postades i Juridik, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rättssystemet måste skärpa arbetet i utsatta områden – svar Blåljus

  1. buccaneer14 skriver:

    Attacker och stenkastning mot blåljuspersonal är till att börja med inget vanligt brott. Det är en helt ny typ av kriminalitet, som introducerades i Sverige när vi fick en alldeles unik typ av kriminella. Förr i världen var alla kyrkor öppna, trots att man hade silver för kanske miljoner förvarade och exponerade helt öppet. Man stal bara inte kyrksilvret!! Denna nästan lite romantiska tid då Roffe ”Tumba-Tarzan” Johansson, var samhällets fiende No1, vilar i jord tillsammans med Tarzan och hans bröder. Tyvärr är det så att idag måste vi möta den nya utmaningarna, med nya vapen. Korvgrillning och kvartssamtal är bara ett slöseri med dyrbar tid. Vi pratar om folk som har släppt all kontakt med civiliserat beteende och som jag antydde, måste behandlas därefter. När en brandman eller Polis, riskerar sitt eget liv för att rädda en för honom okänd människa, är för mig det finaste och ädlaste som finns. Att denna brandman sedan skall behöva värja sig mot ett regn av gatstenar, avfyrade från mänsklighetens värsta bottenskrap, gör mig fullständigt rasande, och väcker tankar av allra mörkaste slag. Så, hur får vi bukt med detta? Detta drägg förstår bara ett språk och det är våld. Glöm alla kafferep, det är bara att legitimera deras beteende. Däremot när ”rubber bullets” knäckt varenda ben i kroppen, så blir det svårt att kasta sten närmaste veckorna, och de eventuella hela benen i kroppen knäcks av pappan i familjen när utvisningshot trillar ner i brevlådan. Jag kan garantera att stenkastningen kommer att försvinna inom en mycket kort tid. Minst en människa har bevisligen redan avlidit på grund av en stenkastning. Låt det aldrig ske igen..Det går att få stopp på stenkastningen, men metoden heter inte kaffe med dopp..

  2. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s