Facit för den mångkulturella samhällsfasen, bilbränder och stenkastning


Medierapporterna om bilbränder har duggat ovanligt tätt denna sommar och frågan har självklart diskuterats också på sociala medier. Förvånande nog har det också kommit rapporter om att bilbränderna inte ökat på senare tid. Andra rapporter pekar på motsatsen, DN, Forskning & Framsteg. Nationellt har förmodligen antalet bilbränder ökat, men inte så mycket som man kan tro av medierapporteringen. Detta därför att medierna tidigare har underlåtet att skriva om detta samhällsproblem. När medierna väl börjar rapportera från verkligheten får människor uppfattningen att fenomenet har ökat kraftigt. I Botkyrka har det t.ex. alltid (sista decennierna) stått utbrända bilar lite här och var. Ett annat fenomen är stenkastning mot s.k. blåljuspersonal. Detta fenomen har ökat på sista tiden och för något decennium sedan existerade det knappt alls.

Botk-bil-1

Självklart gör SVT och andra medieaktörer reportage om orsaker och vad vi kan göra åt det hela. På TV visas intervjuer med boende i utsatta områden där de förklarar att ungdomarna måste känna framtidshopp och ha något vettigt att göra. Sarnecki får uttala sig, där han självklart påpekar att bilbränder utförs av ungdomar från ”socialt utsatta områden”. Som om någon trodde att det var ungdomar från Djursholm som brukar tutta fyr på bilar i Husby mellan läxorna från Viktor Rydbergsgymnasiet. Låt oss slå fast det vi alla redan vet. De särskilt utsatta områdena har skapats av för stor invandring där integrationen inte fungerat alls eftersom skolorna inte fungerar med för stor andel utrikesfödda (alt. Utrikesfödda föräldrar). Med detta kommer svårigheterna att få arbete och det kanske allvarligaste av allt. När ett sådant ”utsatt område” väl etablerats finns inte längre verktygen för integration. Vi får vad vi kallar ett parallellsamhälle där svensk lag inte längre gäller i praktiken.

Alby

Det kommer inte gå att lösa problemet med våra parallellsamhällen med bara fler poliser, hårdare straff, massiva insatser av socialtjänst och arbetsförmedling. Däremot kan vi mildra effekterna av det misslyckade experimentet med den mångkulturella samhällsvisionen. Då räcker tyvärr inte regeringens åtgärdspaket till, även om det är ett lovvärt försök. Det kom alldeles för sent och är för tunt. Jourdomstolar och tuffare påföljder är bra, men det behövs åtgärder och ändrad lagstiftning för att också kunna gripa förövarna, utan att åklagare släpper dessa inom ett par timmar. Ungdomsrabatten på straff måste justeras kraftigt så påföljderna i alla fall inte blir skrattretande. Verktyg som att dra tillbaka uppehållstillstånd för personer som tar en allvarlig kriminell bana måste också övervägas. Ja, både socialtjänst och arbetsförmedling måste göra massiva insatser de också.

På lång sikt måste vi självklart lägga om immigrationspolitiken om inte alla åtgärder skall smulas sönder till stoft. En sista aktuell fråga. Vad skall vi göra med personer som bott årtionden i Sverige efter erhållet uppehållstillstånd, där de inte visat minsta tecken på att vilja integrera sig. Där de inte ens vill skaffa arbete och lära sig språket, där de kanske inte låter sina döttrar träffa svenska pojkar? Vad var själva poängen med att emigrera till Sverige? Och är det hållbart att dessa personer, hur många de nu är, framlever sina dagar i en etnisk enklav som har mycket litet med det svenska samhället att göra? Är det inte bättre att erbjuda dem en summa pengar för att starta på nytt i sitt hemland?

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Juridik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Facit för den mångkulturella samhällsfasen, bilbränder och stenkastning

 1. plq017 skriver:

  Repatriering är en del av lösningen.
  En annan väsentlig del är att inte tillåta islam i Europa. Inga moskéer, inga slöjor, inga imamer, etc.
  Men det går väl inte, säger någon?
  Vi tillåter inte folkmord, sex med minderåriga, att kvinnor skall förbli i hemmet, osv. Detta är värderingar som inte är förenliga med de värderingar som vi har i västeuropa. Därför kan vi inte heller tillåta att de sprids i vår kultur. Folkmord är dessutom straffbart.
  Tillåter vi folkmord, som vi ser nära nog dagliga exempel på i Europa nu (idag en rabbi i Frankrike knivsticken till parollen Allah Akbar) utförda av muhammedaner, ja då skall vi i konsekvensens namn också acceptera nazistisk propaganda – men det gör vi inte.
  Och det går inte att åberopa religionsfrihet som grund för att predika folkmord.
  I så fall skulle nassarna kunna låta Hitler bli gud, och det skulle vara fritt fram för nazistiska parallellsamhällen, med allt vad det skulle föra med sig.
  Det är trist att behöva säga det, men det går inte att blanda vatten och olja. Samexistens mellan islam och kristen/judisk/ateistisk kultur fungerar inte. Därför finns det inga synagogor eller kyrkor i arabvärlden.

 2. Tage Sundin skriver:

  ”Är det inte bättre att erbjuda dem en summa pengar för att starta på nytt i sitt hemland?”

  Jo, det är det. Mycket bättre.

  Repatriering i stor skala blir förr eller senare absolut nödvändig!

  • Ivar L skriver:

   Nja, jag tycker inte man kan tvinga iväg de som fått svenskt medborgarskap. Visst har de delats ut alldeles för lättvindligt men lagt kort ligger. Möjligen kan man upphäva rätten till dubbelt medborgarskap, det kan få en del att välja att behålla medborgarskapet i sitt gamla hemland och då kan man dra in uppehålls tillståndet.

 3. LanceLindqvist skriver:

  Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s