Är SD Lögnpopulister?


Reinfeldts gamla talskrivare Moa Berglöf anklagar SD för att vara Sveriges ”lögnpopulister” vilket hon i en artikel höjer ett varningens finger för. Som exempel på denna lögnpopulism nämner hon att SD använde en bild från Indien för att illustrera bilbränder i Sverige. Jag anser att det var klantigt att använda en bild från Indien, men är det en lögn? Har vi inte problem med bilbränder i vårt land? Är det väsentliga att en bild var tagen i Indien i stället från de tusentals bilder som är tagna i Sverige på brinnande bilar?

Bild hunda ord

Berglöf är ju Reinfeldts gamla talskrivare, samma Reinfeldt som hasplade ur sig följande:

– Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt

Jag tror inte Berglöf skrev dessa rader utan det var en av Reinfeldts få spontana uttalande, och det var inte lyckat. Reinfeldt och andra partiledare har under decennier trummat in hur mycket Sverige vinner på vår extremt generösa invandring. Nu har både Socialdemokrater och Moderater drastiskt ändrat sin politik för att rädda välfärden. Lögnpopulism?

SD har varnat för samhällelig kollaps samt upplopp i våra ”särskilt utsatta områden”. Detta medan övriga partier försäkrat svenska folket om hur bra allt går trots stort flöde av asylsökande. Lögnpopulism? SD har varnat för att det varken finns bostäder eller arbete för den nivå vi haft under många år på vår invandring, allt medan övriga partier med pondus och självsäkerhet sagt att bostäderna kommer byggas och jobben skapas i samma takt som inflödet av nya invånare. Lögnpopulism?  SD har varnat för att samhället slits isär med den volumiösa invandring vi har från främmande kulturer. Övriga partier med Moderaterna i spetsen har sagt att detta är om inte rasism, så rent nys. Lögnpopulism?

I själva verket är Moderaternas och Socialdemokraternas ändring av sin immigrationspolitik ett kvitto och svar på frågan vilka som ägnat sig åt det Berglöf beskriver som ”lögnpopulism”. Som ett kvitto på utvecklingen ser jag efter 0,1 sekunders googling att (L) nu lämnar in en skriftlig fråga angående bilbränderna till Ygeman.

 

 

Det här inlägget postades i Alt & Misc, Ideologi - politik, Idioti, Immigrationspolitik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Är SD Lögnpopulister?

  1. Håller inte med att det var klumpigt med en bild från Indien. Fler än SD köper in bilder och jag tycker det är ok om bilden ska vara illustrerande och Åkesson säger ”såhär ser det ut i våra förorter…”, så länge han inte säger att bilden illustrerar en speciell händelse. Jag skulle vilja säga att det är naturligt att göra så. Och för alla antirasister som ser min profilbild så är det väl bäst att påpeka att jag inte är en julbock.

  2. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s