Riktar sig de senaste SD-dreven egentligen mot Moderaterna och KD?


Som några av läsarna kanske noterat har det florerat en del ”skandaler” mot SD den senaste veckan. Dreven kommer ofta i klump, för att få någon effekt och den eftersträvade effekten är vanligtvis att färre människor skall rösta på SD. Nu är det två år till nästa val så det motivet ter sig tämligen svagt denna gång. Vanligtvis släpper tidningar och TV material som de samlat på sig under flera år lagom till valrörelsen, självklart för att försöka minska väljarstödet för SD. Nu är det långt till nästa val, så varför dessa drev nu?

Det var ju lite uppståndelse kring en mindre lyckad SD-motion och motionstiden är när den är. Man kan förstå detta. Men varför släpper Aftonbladet en filmsekvens just nu, de uppenbarligen haft under flera år? Varför släpper en tidning en privat mail-konversation från 2011 just nu? De har sannolikt haft tillgång till konversationen sedan november 2015. En tjänsteman uppmärksammades för att han gillat en sida på Facebook för minst två år sedan, en sida som 80 000 ”gillat” och som från början verkar ha varit byggd för att lura människor. Slarvigt, men varför uppmärksamma det just nu?

Som alla vet pågår det livliga diskussioner om regeringsbildningen 2018. Löfven gör allt för att smutskasta SD, i akt och mening att göra det så svårt som möjligt för Alliansen att samarbeta med SD efter 2018.  L och C har deklarerat att de inte vill regera med stöd av SD, vilket ju är omöjligt ändå med C p.g.a. deras omfattande immigrationspolitik. Nu har M och KD inte gett några sådana tydliga besked, till mångas stora förtret. I kväll ger ändå Batra besked att hon absolut inte kommer att ”samarbeta” med SD. Detta efter en veckas mediala drev där påtagligt gamla saker plötsligt lagts ut av media. En liten ledtråd ger SvD själva:

sakerhetsrisker

Ingen tror på detta av dem som arbetar och är initierade i riksdagen. Detta är en klockren maskirovka. SD är det parti som hela tiden tjatar om säkerheten i riksdagen, medan övriga partier suckar *inte nu igen*. Säkerhetsfrågan är en del av den senaste tidens drev där SD skall framställas som ett säkerhetshot, vilket tydligen lyckats. I en annan artikel i SvD sägs Björklund ”pressa” Batra om ett tydligt besked (och får vi förmoda, inte vilket besked som helst).  Det är redan tidigare känt att SSU kampanjat för att inget parti skall samarbeta med SD. Nu verkar medier och andra krafter gått ”all in” för att störa ut alla samarbetsplaner.  Jag kan inte se några andra motiv till de senaste dreven när det ändå är 2 år kvar tills nästa val. Dessutom verkar taktiken lyckas.

 

UPPDATERING:

I SVT Opinion går Tomas Eneroth (S) ut och med bakgrund av den senaste tidens drev, som han noga räknar upp, för fram frågan om samarbete mellan Alliansen och SD. Detta stärker tesen om att dreven i själva verket fyller funktionen att försvåra ett samarbete och pressa framför allt M och Kinberg Batra från samarbete.

SVT Opinion

”Trots det fortsätter Anna Kinberg Batra att genom bristen på besked bidra till att normalisera Sverigedemokraterna. Låt mig vara tydlig, Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Det borde stå klart inte minst efter de senaste veckornas händelser.Anna Kinberg Batras oförmåga att tala klarspråk har också lämnat hennes koalitionspartners ovissa.”

Min åsikt är att partier får samarbeta med vilka de vill, i demokratisk ordning. Men att genom mer eller mindre påhittade eller lastgamla skandaler försöka tvinga andra partier från samarbete enbart för att få behålla makten själv, är ett mycket fult och smutsigt spel.

 

Det här inlägget postades i Alliansen, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Riktar sig de senaste SD-dreven egentligen mot Moderaterna och KD?

  1. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s