Sameskolan säger nej till studiebesök av SD


Sameskolan säger nej till ett besök av SD:s företrädare, detta solklart av politiska skäl. Att Sameskolan säger nej till ett studiebesök av landets tredje största parti är inte märkligt, det är mycket mer än så. En statlig institution säger nej till ett demokratisk parti, invalt i Sveriges riksdag av svenska folket. Det är klockrent tjänstefel av skolchefen för Sameskolstyrelsen Annechatrin Brandén. I en tidningsintervju öser skolchefen epitet över SD, detta på ett sätt som inte borde tolereras på mellanstadiet.

Sameskolan vill inte förknippas med SD, som står för en restriktiv immigrationspolitik, vilket även Moderaterna gör nuförtiden. En skolchefen säger rent ut att de nekar besök av politiska skäl. Vilka partier går bra då? Vänsterpartiet eller Miljöpartiet? Skall statliga tjänstemän få välja själva vilka partier de anser skall få komma på studiebesök? Besök som är viktiga inslag i politikers verksamhet. Detta för att skaffa sig en bild av verkligheten.

All vett verkar ha försvunnit från företrädarna för vissa statliga institutioner, som är 100 % finansierade av skattebetalare som till stor del röstar på SD. Det var bättre förr? Ja detta vore fullständigt omöjligt agerande för en tjänsteman på Erlanders tid.

15975128_10154964153813910_4276780380014901894_o

 

 

Det här inlägget postades i Alt & Misc. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sameskolan säger nej till studiebesök av SD

  1. Gary Aelius skriver:

    Jo detta är verkligen tragiskt. Man borde fråga Sameskolan om Moderaterna är välkomna, nu när dom i allt väsentligt anammat SD:s flyktingpolitik.

  2. Sune Rehnberg skriver:

    Det är inte förenligt mot demokratisk ton,kanske behöver kommunen se över bidrag till verksamheten det är ren skandal!

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s