Den stora lögnen om Sverige


När Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson gav den bild av Sveriges utveckling till utländsk press som SD framfört i åratal här hemma, så skapade det starka reaktioner främst från Socialdemokrater men även från inhemsk media. Morgan Johansson verkar ha tagit på sig rollen som regeringens sanningssägare och påstår enligt SVT att SD ljuger rakt upp och ned, Så här utbrister Johansson:

– Nu har det tydligen gått så långt att Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss internationellt, och det är naturligtvis bedrövligt

Detta var alltså efter de omtalade kravallerna i Rinkeby som Johansson påstår att det SD framförde om ett tudelat samhälle som slits isär, är lögn. Låt oss se hur Socialdemokraterna själva målar upp bilden av vårt samhälle i deras riktlinjer inför deras kommande kongress. Enligt SvD så innehåller riktlinjerna bl.a. detta.

”Gängbrottsligheten ökar i samtliga tre storstäder, men också i andra delar av landet, och med den vapenbrotten och det dödliga våldet. Det är en skrämmande utveckling att det i dag finns bostadsområden i Sverige där var tredje kvinna tvekar att gå ut på egen hand efter mörkrets inbrott, där ungdomar faller offer för dödligt våld”

Skillnaden enligt SvD är att Socialdemokraterna inte pekar ut invandringen som roten till problemen. Så är det just det som är lögnen då? Skulle vi haft samma problem i Rinkeby, Rosengård och norra Botkyrka utan den massiva immigration vi sett de senaste decennierna? Hade grupper av svenska lintottar med namn som Kalle och Olle dragit runt eldat upp bilar och kastat sten mot poliserna?

9778252d-0544-410c-ae9d-0b411712b46f

Begreppet ”no-go-zoner” är inte ett stringent uttryck naturligtvis, utan ett begrepp som allmänheten började använda, för att sedan tas upp av journalister och politiker. Detta är inte en ovanlig företeelse när det gäller dylika begrepp, vilket alla egentligen vet. Polisen själv pekar ut 15 ”särskilt utsatta områden”. Det som kännetecknar dessa områden enligt polisens rapport är:

 • Allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen.
 • Svårigheter för polisen att fullfölja sitt uppdrag
 • Parallella samhällsstrukturer
 • Våldsbejakande religiös extremism
 • Närhet till andra utsatta områden

Vi får hoppas att SD inte sade något annat till Wall Street Journal.

Det stora problemet med en felaktig bild av samhällsutvecklingen är den bild av immigrationen som svensk media, politiker och andra aktörer gett under decennier av den invandring vi haft till Sverige sedan mitten på sjuttiotalet. Vi har otaliga exempel på hur media och politiker sopat alla problem under mattan. Immigrationen ”flyktingpolitiken” kostar inget, hotar inte vår välfärd eller trygghet, alla som får uppehållstillstånd har flytt från direkta krigsområden, etc. etc. DN:s artikel ”Vi punkterar de vanligaste myterna om invandringen” kan stå som ensamt exempel på allt förnekande under alla dessa år. DN skriver under punkt sex att det är fullt möjligt att ”välkomna alla” och samtidigt ha kvar ett socialt skyddsnät. I dag kära DN-redaktion får ni ta den diskussionen med Stefan Löfven. Att i detta sammanhang med bakgrund av hur media och politiker har förnekad problemen i den inhemska debatten, så finns det en klar poäng att vända sig till utländsk media. Det blir svårare att mörka problemen i vår uppkopplade värld om informationen och de kritiska frågorna kommer från alla håll.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Media. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Den stora lögnen om Sverige

 1. Som sagt, Trumps tal om Sverige har ju sågats i den regimtrogna pressen. Men faktum är att Trumps bild stämmer med vad den regimtrogna pressen skrivit på nyhetsplats.

 2. Gary Aelius skriver:

  Svenska politikers och medias initiala reaktion på Trumps uttalanden var att helt fräckt framställa Trump som oinformerad och mindre vetande, något SD-ledningen effektivt punkterade. Jag hopppades att Trumps valseger skulle lyfta nationalismen i Europa och Sverige. Så här snabbt hade jag inte kunnat drömma om. Fantastiskt vilket genomslag USA:s president har i media. Jag hoppas nu Trump gör ett fint jobb vilket i sig gynnar oss. Vi har förstås ingen skyldighet att sprida en positiv bild av svensk invandringspoltik – bara en sann bild. Jag är mycket glad över SD-ledningens snabba reaktion!

 3. LanceLindqvist skriver:

  Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s