Svensk myndighet har upprättat register över ”näthatare” och nynazister


Jag har själv aldrig interagerat med twitterkontot @sweden som drivs av myndigheten Svenska Intitutet (SI). I dag blev jag dock uppmanad av en jurist att kontrollera om jag var blockerad från kontot, vilket jag tydligen var. Jag tänkte inte så mycket mer på det förrän jag fick veta att jag fanns med på ett register över ”de som ägnar sig åt drev, hot, hat och hets mot immigranter” samt nynazister och högerextrema. Det står tydligt på den numera bortplockade sidan att det rör sig om en ”blockeringslista”, alltså en typ av register. Också spamkonton och andra konton som plockats bort med personlig bedömning fanns med i registret.

Jag är ju starkt kritisk till den förda immigrationspolitiken, vilket en stor del av både befolkningen och riksdagen är numera, men jag stämmer ju inte in på beskrivningen som den svenska myndigheten gett sitt register. Mig veterligen ägnar jag mig varken åt drev, hat eller sympatiserar med några nynazistiska läror. Oavsett detta är det smått absurt att en svensk statsfinansierad myndighet ägnar sig att upprätta denna form av register. Det för närmast tankarna till det gamla DDR. SI skriver om sig själva enligt följande ”Svenska institutet är en myndighet som skapar förtroende för Sverige och svenska kompetenser. Förtroende är grunden för utveckling i Sverige och omvärlden.” Jag överlämnar åt andra att bedöma hur stort förtroende SI har och hur kompetenta SI är, själv är jag nog en part i målet numera.

 

Det skall bli intressant att se hur alla som förfasade sig över polisens rom-register reagerar över detta register över allmänt ondskefulla människor. Kommer Nicklas Orrenius skriva helsidor i DN med förfasan över hur en myndighet kan föra förmodligen olagliga register? Svaret lär vi få de närmaste dagarna.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Demokrati, Idioti, Juridik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svensk myndighet har upprättat register över ”näthatare” och nynazister

 1. Pinglan skriver:

  Men Jisses!
  Jag stämmer väl också in på den bilden, och då har jag verkligen inget emot olika individer. Det finns dumma syrianer och snälla syrianer, precis som det finns dumma och snälla svenskar, somalier, amerikaner, israeler, palestinier och så vidare.
  Men även jag är kritisk till den invandringspolitik som förs. Till att man accepterar att parallella samhällen uppstår och att folk inte ens behöver försöka att anpassa sig. Till att man blir kallad för rasist om man påpekar detta.
  Jag frågar mig också vart VI ska fly och vart de som har skyddsbehov ska ta vägen då Europa blir mer och mer likt de samhällen de flyr ifrån. Det verkar ju smälla minst en gång i månaden någonstans. Jag skulle ALDRIG gå på en konsert idag, och jag kommer vara orolig om jag besöker en strand i sommar ifall någon dåre får för sig att skjuta lättklädda där.
  Men för den sakens skull vill jag fan inte hamna i något jävla register över folk med obekväma åsikter.
  På sjuttiotalet fördes register över folk med vänsteråsikter. Detta har kritiserats. För några år sedan fördes ett register över romer. De ska få ersättning.
  Varför upprättar man ett sådant här register nu? Lär man sig aldrig? Kan man inte försöka jaga terrorister i stället?

 2. Magnus skriver:

  Dessa människor som styr denna gruppmoral är otroligt sjuka individer!

  Alla vitala delar i vår samhällskropp är förpestade av denna gigantiska cancersvulst!

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s