Låt oss slippa flosklerna efter varje terrorattentat


Efter tre terrordåd med islamistiska förtecken på kort tid, ett i grannlandet Finland och två i Spanien, börjar DN och även andra medier mata på med de gamla vanliga flosklerna. ”terroristerna vill hota vårt öppna samhälle”, ”terroristerna vill skapa rädsla”, etc, etc. Nej, vårt ”öppna samhälle” är inte hotat. På vilket sätt skulle vi stänga samhället efter dessa avskyvärda dåd? Chansen att människor inte skulle våga sig ut på krogen en fredagskväll p.g.a. dessa vansinnesdåd är lika med noll, den möjligheten existerar inte. Vem vet förresten att terroristerna ens försöker åstadkomma detta? Det är rena gissningar från diverse chefredaktörer. Det enda IS-företrädare sagt rent explicit är att dåden skall betraktas som hämndaktioner för västvärldens deltagande i kriget mot IS. En naturlig slutsats är att dessa företrädare vill skrämma västländer från att deltaga i kriget mot IS. Jag har läst böcker om islamism av Norell, Sandelin och Rashid, inte någon av dem har skrivit en rad om att IS eller andra extrema organisationer vill hota ”vårt öppna samhälle”. Det är helt enkelt en gissning från några chefredaktörer.Att medier använder dessa floskler efter varje attentat beror förmodligen på att de måste skriva någonting om dåden, utan att nämna några obehagliga förslag på åtgärder. Åtgärder som att införa passkontroller vid nationsgränserna, hårdare kontroll av islamistiska element inom nationsgränserna, hårdare straff, strängare regler för asyl och uppehållstillstånd samt andra sådana åtgärder. Är det dessa åtgärder Wolodarski och andra liberaler menar hotar vårt öppna samhälle?

Eftersom det uppenbarligen finns hot mot våra samhällen kan inte vårt samhälle bli hur öppet som helst. De flesta medborgare kan leva med att visa upp passet vid utlandsresor och en ökad polisiär kontroll inom landets gränser. De flesta medborgare skulle t.o.m. välkomna en ökad polisiär närvaro i vardagen och hårdare straff för allvarliga brott. Det verkar som att det finns en markant överrepresentation av politiker och chefredaktörer bland de som inte kan leva med detta.

Många av de som radikaliserats har växt upp i västerländska samhällen med föräldrar som immigrerat från Mellanöstern och Afrika. En inte alltför vågad gissning är att radikaliseringen skett p.g.a. av det utanförskap många känner som växt upp i våra etniska enklaver som bildats efter vi lagt om vår immigrationspolitik. Den fråga Wolodarski och andra chefredaktörer till varje pris vill undvika är den om vår immigrationspolitik och samhällets tudelning. Ytterst är det vår immigrationspolitik med ett sönderslitet samhälle som följd, som möjliggjort både radikaliseringen, utanförskapet och dessa terrordåd. De hade varit omöjliga i det samhälle jag växte upp i.

Det är en felaktig och orationell politik att låta de som har råd att betala flyktingsmugglare få uppehållstillstånd. Alla vill ha ett bättre liv men det är för många som knackar på dörren för att västvärlden skall klara av tillströmningen. Att vi som nu har ett lotteri, där de med tur och pengar får chansen i Sverige och andra västländer följer ingen logik alls. De pengar vi lagt på vår osunda immigration skulle gjort oerhört mycket mer gott i de länder där hjälpen behövts och skulle hjälpt oerhört många fler. Men den enda hjälp som ger godhetspoäng är tyvärr beviljad asyl. Följden av detta är att vårt samhälle skapat enklaver där hedersnormer och extrema religiösa uppfattningar fått fäste och odlats.

Annonser
Det här inlägget postades i Immigrationspolitik, Juridik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Låt oss slippa flosklerna efter varje terrorattentat

  1. Rune Ljungströmmer skriver:

    Löfvens snyftningar är patetiska, usch!

  2. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s