Uppgifterna om SD i Kalla Fakta


Kalla Fakta förde fram onyanserad kritik mot SD och mot en icke namngiven person som påståtts ha utsatt ”flera kvinnor” för sexuella trakasserier. Hur det förhåller sig med det som hände mellan Hanna Wigh och den utpekade mannen lämnar vi därhän. Det pågår en polisutredning och den får ha sin gång. Oavsett polisutredningen är det en relation som inte äger politisk relevans och mest är en affär mellan två personer.

Däremot verkar själva målsättningen ha varit, när man lägger ihop vad som sägs i flera medier, att ge en bild av att kvinnorna på riksdagskansliet och andra kvinnor i SD, trakasseras och objektifierats. Meningen kanske var att aldrig peka ut mannen med namn överhuvudtaget, utan att bara skapa en bild av en unken miljö där trakasserier var både tillåtet och legio. Om detta var planen tyder det tyvärr på bristande intelligens. Lade man ihop alla uppgifter från olika medier som både Wigh och andra frenetiskt babblade om var mannen namngiven genom simpel uteslutningsmetod.

Jag är man och skall väl akta mig för att tala för kvinnorna på kansliet eller inom SD. Ändå har väldigt många kvinnor sagt till mig att de inte känner igen bilden som framförts i medierna och speciellt TV4. Kvinnor som kommer från andra partier säger att det var värre i de partier de kom ifrån. Andra kvinnor säger att miljön kanske är väl rigid. Förekommer det aldrig övertramp inom SD mot kvinnor? Jo, självklart. Det förekommer i alla miljöer och det har med största säkerhet förekommit ganska allvarliga sexuella trakasserier inom SD också. Poängen är att det inte är vanligare i SD än i något annat parti eller på någon annan arbetsplats. Jag gissar att det förmodligen är ovanligare i SD än i många andra partier och på många arbetsplatser. Dock borde en nolltolerans råda inom SD. Vi är ett socialkonservativt parti och vi bör ha högre krav på oss själva än övriga partier just därför. Det har vi kanske inte riktigt levt upp till. Jag hoppas att vi i framtiden kan leva upp till dessa högre krav och bli ett föredöme för övriga partier.

En annan uppgift som fick stå helt oemotsagt var den Daniel Assai framförde, om ekonomiska oegentligheter mellan Stockholms län och Haninge SD-förening. Det var ett exempel på en klockren lögn som fick stå helt oemotsagt. Bakgrunden var att 77 931 kr lämnades över från SD Nynäshamn när Johan Rinderheim flyttade från Nynäshamn och föreningen slogs ihop med Haninge. Pengarna överfördes till riksorganisationen men alla tyckte att pengarna skulle gå till Haninge SD-förening. Detta skedde också i småportioner helt efter överenskommelse. Kvitton finns på vartenda öre, likaså kontoutdrag och verifikationer. Allt finns i två pärmar jag förvarar på ett säkert ställe. Det är bara att kontrollera för vilken media som helst, varsågod! I stället för denne Assai framföra beskyllningar som kan bevisas vara ren lögn. Detta måste strida mot pressetiska regler och journalistisk sed. Om nu en uppgift är ren lögn, då undrar kanske vän av ordning hur mycket annat i t.ex. Kalla Fakta som stämmer?

Annonser
Det här inlägget postades i Idioti, Juridik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Uppgifterna om SD i Kalla Fakta

  1. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s