Vidrig överfallsvåldtäkt, vad säger politiker och journalister nu?


Vi har den senaste månaden läst och hört om metoo-uppropet i snart sagt alla medier, där sextrakasserier helt riktigt starkt kritiserats. Övergreppen har främst avslöjats inom den kulturella sektorn, men självklart även inom andra sektorer. Naturligtvis är sextrakasserier och andra översittarfasoner helt förkastliga och skall bekämpas, främst av ansvariga chefer. Detta har inte alltid varit fallet och skall kritiseras.

I kväll presenterade regeringen en lagskärpning av vissa sexualbrott. Det är mycket välkommet även om Samtyckeslagen väcker en hel del frågor. Det blir orimligt med regelrätta förhandlingar i varje steg vid sexuell aktivitet. Precis alla lär tappa lusten inför ett sådant scenario.

Tyvärr har det skett en mycket vidrig våldtäkt i Malmö natten mot lördag, detta efter att ytterligare två överfallsvåldtäkter skett i Malmö den senaste månaden. Våldtäkten var sällsynt vidrig och stämmer de uppgifter som frekvent florera på sociala medier är det en bestialisk misshandel som skall dömas mycket hårt. Kvällstidningarna har skrivit om den avskyvärda våldtäkten, men så mycket mer har inte hörts ännu. Statsministern som talat om samtycke vid sex har varit tyst, alla andra politiker också. Politiker som skrek sig hesa över övergreppen som metoo handlade om har ännu inte sagt ett ljud om denna sardoniskt grymma våldtäkt och misshandel. Nåväl, det kanske kommer.

Jag hoppas verkligen att debatten bland alla de politiker och journalister som blev upprörda över övergreppen som beskrevs i metoo-uppropet också engagerar sig för den 17-åriga flicka som kanske (om uppgifterna stämmer) fått sitt liv förstört av den brutala behandling hon utsattes för efter våldtäkten. Jag hoppas tidningarna skriver lika indignerat om denna och andra våldtäkter. Jag hoppas verkligen att gärningsmännen grips och lagförs. Jag hoppas innerligt att de döms till mycket hårda straff. Är de inte svenska medborgare SKALL de utvisas. De har förverkat alla skyddsskäl som de händelsevis uppgivit. Är de svenska medborgare skall de dömas till mycket långa fängelsestraff. Här någonstans går gränsen för vårt tålamod med unga brottslingar. Till sist hoppas jag att straffrabatten för unga brottslingar reformeras och minskas rejält. Ungdomsrabatten blev praxis i en tid när ungdomsbrottsligheten såg helt annorlunda ut än i dag.

Detta är vad jag önskar mig inför julen.

Annonser
Det här inlägget postades i Juridik. Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s