Bör sverigedemokrater ägna sig åt hedersproblematiken?


För några år sedan tog några kvinnlig sverigedemokrater upp frågan om hedersproblematiken och hedersvåld. Reaktionen lät inte vänta på sig. Uppfattningen bland en del debattörer var att ”sverigedemokrater har ingen rätt att driva frågor som hedersvåld, detta då det är hyckleri”, ”de vill ju inte ens att de grupper där hedersproblematiken förekommer skall befinna sig i landet”. Exemplen på argument mot SD var många fler. Kontentan var att enbart de som var för en gränslös immigrationspolitik hade moralisk rätt att ägna sig åt frågan om hedersvåld och annan hedersproblematik.

Tiderna förändras och så även de politiska partiernas uppfattningar. Nu är det betydligt fler partier än SD som förespråkar en mer återhållsam immigrationspolitik. Redan här faller den tidigare argumentationen mot SD. Självklart har argumentationen aldrig varit rationell eller logisk. SD är det tredje största partiet i riksdagen och det parti som driver en skärpt kriminalpolitik hårdast av alla. Inom Sveriges gränser skall svensk lag gälla oinskränkt och det är SD som påtalat detta långt innan nyliberalen Reinfeldt kastade in handduken och Moderaterna gjorde sin 180 graders politiska sväng. SD är också det parti som värnat den svenska kulturen med dess värderingar. Andra partiers företrädare har tjatat sig muntorra om jämställdhet och kvinnors rättigheter, men när det kommit till invandrare har dessa principer på outgrundliga vägar plötsligt inte varit aktuella. SD är det enda parti som förespråkat jämlikhet för SAMTLIGA personer inom Sveriges gränser, möjligen har M och L numera anslutit sig.

Ja, det stämmer! Om jag och SD fått styra Sveriges immigrationspolitik hade många av de familjer som numera drabbats av hedersproblematik inte ens befunnit sig i vårt land. Låt oss vara tydliga med det. De hade i de allra flesta fall levt i något annat europeiskt land eller levt kvar i sitt hemland, förhoppningsvis under relativt drägliga förhållanden. Vad har det mes själva frågan om hedersproblematik i vårt land att göra överhuvudtaget? Svenska politiker har ansvar för lagarna och medborgarna inom Sveriges gränser. Svenska politiker har inte ansvar för förhållanden och medborgarna i Syrien eller Afghanistan, oavsett hur stenåldersmässiga dessa lagar än må vara. Vårt ansvar är att dessa många gånger inhumana lagar och kulturella uttryck inte vinner insteg i vårt land. För dem som immigrerat till vårt land och befinner sig på svensk mark och kanske t.o.m. fått uppehållstillstånd gäller självklart svenska lagar och det är vårt ansvar att flickor inte blir utsatta för hedersvåld eller satta under förtryckande regler som inte ens gällde under vikingatiden i vårt land.

Andra relevanta frågor vi kan ställa oss är varför flyktingar som omfamnar en syn där kvinnors rättigheter är i det närmaste noll, väljer att immigrera just till Sverige. Vi borde ju vara kända världen över som det enda landet med en feministisk utrikespolitik. Att komma hit som flykting men återvända till sitt hemland för att gifta bort sin dotter väcker också en del frågeställningar. Slutsatsen är att SD kommer och skall arbeta mot alla former av hedersförtryck oavsett socialliberala feminister gillar det eller ej

Annonser
Det här inlägget postades i Ideologi - politik, Juridik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bör sverigedemokrater ägna sig åt hedersproblematiken?

  1. Karl-Otto Hultström skriver:

    SD har svenska värderingar och i de ingår inte hedersvåld.

  2. LanceLindqvist skriver:

    Reblogga detta på thestarsismydestination.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s