Sverigedemokraterna ”bevararpartiet”.


Sverigedemokraterna är Stureplanscenterns raka motsats på mer än ett sätt. I invandringsfrågan kan partierna sägas vara varandras absoluta motpol. I Stockholms lokalpolitik står partierna som absoluta motpoler även när det gäller visionen om hur Stockholms skall se ut. Där Centern propagerar för höghusbyggen eller t.o.m. skyskrapor [ länk Mitti, länk DN, Länk SvD] vill SD bevara Stockholms kulturmiljö, fornminnen och ursprungliga skyline. Där övriga partier vill bygga ett stort nobelhus och riva ett kulturhistoriskt gammalt tullhus är det SD som säger nej, likadant med planerna på att förstöra Pålsundet. Staden skall självklart utvecklas och förändras, men försiktigt och med omtanke för de människor som bor i staden och tillresta turister. Vi skall självklart bygga bostadshus så ungdomar kan flytta hemifrån, men vi vill inte bygga sönder staden, förstöra grönområden och rekreationsområden bara för att vi skall kunna ta emot 150 000 immigranter om året.

Sverigedemokraterna vill bevara livskvaliteten och en människovänlig miljö där parker, grönområden bevaras. Vi vill att små skogsområden skall få finnas kvar där barn kan leka och upptäcka naturen. Vi vill att pensionärer skall kunna sitta på en parkbänk i ett lummigt område och höra fågelkvitter när den första vårsolen börjar värma. Stockholm har en charm och en ovärderlig karaktär som få andra städer i världen, staden ligger vid vatten och är i förorterna glest bebyggt med massvis med lummiga grönområden. Stenstaden har en gammal karaktär huvudsakligen bestående av hus med fyra till sex våningar i nyrenässans och nybarock stil. Alla nya hus kan självklart inte byggas i dessa stilar med ny stadsbyggnad skall smälta in i den gamla bebyggelsen på ett harmoniskt sätt. Det går att göra i andra länder och då går att göra så i vårt land också. Det är fråga om politisk vilja, en politisk vilja som Sverigedemokraterna har.

SD är bakåtsträvare säger överaktiva skyskrapefanatiker från Alliansen. Rivningshysteri, skyskrapor och byggnation i postmodernistisk stil hör snarare 60-talet till, det är snarare Stureplanscentern som är bakåtsträvare. Att bygga en stadsmiljö för människor att trivas och leva i är att tänka nytt, det har ju aldrig dominerat stadsplaneringen förut. Det är skyskrapefanatiker och de som vill göra om Stockholm till något New York i miniatyr (Världsstad) som tänker gamla tankar och lever i det förflutna. Tidningen Mitti hade en artikel där det framkommer att SD förmodligen gynnas av att vilja bevara historiska och värdefulla kulturmiljöer, sådana miljöer som människor trivs att vistas i. Så märkligt! SD gynnas av att vilja bevara de miljöer människor vill ha kvar och sätter stort värde på. Detta är tydligen en tankenöt övriga partier inte lyckats knäcka. Tyvärr kan vi inte hjälpa dem med att förstå dessa enkla samband, de måste klura ut detta själva, precis som Moderaterna gjorde med immigrationspolitiken.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Ideologi - politik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s