En skammens dag för Centerpartiet och Lööf


Så har då Centern med Lööf i spetsen sagt att de kommer bifalla regeringens förslag om att låta cirka 9000 afghanska män få stanna, trots att de redan fått avslag på sin asylansökan. Detta går på tvärs mot allt vad både Socialdemokraterna och även Centern tidigare sagt om ordning och reda i asylpolitiken. Vi är tillbaka till den politik som ledde till totalt haveri hösten 2015 och som fick Löfven att säga stopp och upprätta gränskontroller. Detta liknar väldigt mycket en alkoholists återställare, – bara en sista öl, jag lovar att det blir den sista.

Låt mig vara tydlig detta kommer otvivelaktigt gynna SD i det kommande valet. Trots detta är jag bedrövad i kväll, nationen går före partiet. Detta kommer ytterligare urholka vår välfärd och tryggheten i samhället. Detta beslut är oerhört skadlig för Sverige i ett mycket känsligt läge, där signalen blir  lika tydlig som om den stod på lysande neonskyltar världen över, – Sverige åtstramning i asylpolitiken gäller inte-. Effekten av den signal den skickar ut över världen kan inte överskattas. Detta är en katastrof på sikt, inget annat.

Lööf säger – De medmänskliga konsekvenserna kommer att bli alldeles för stora om vi stoppar det. Snarare blir effekterna på vårt samhälle oåterkalleligt skadliga för vårt välfärdssamhälle, ett välfärdssamhälle det nyliberala C egentligen inte vill ha. Och det är kanske i det ljuset vi skall de Centerns bifall till att ge uppehållstillstånd till de som redan nekats asyl. Det är en del i en nyliberal agenda som Nycander skriver om i ”Liberaler i asylkrisen”.

I vilket fall är detta ett katastrofalt beslut tillsammans med alla andra beslut som olika regeringar fattat angående immigrationspolitiken. Regeringen har budgeterat 2,9 mdkr för detta beslut i sin extra vårändringspropposition. De långsiktiga effekterna på olika områden är oöverskådliga. Detta är en skammens dag när ett politiskt parti låter känslosvall överskugga att förvalta ett land efter lagar, regler och sunt förnuft.

Annonser
Det här inlägget postades i Idioti, Immigrationspolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s