Applåder för falsk medmänsklighet


Så avgjordes då frågan om de cirka 9000 så kallat ensamkommande från Afghanistan. Med Centerpartiets hjälp röstades amnestin igenom med röstsiffrorna 166 för och 134 emot. SD tillsammans med M, KD och L var emot att ge dessa ensamkommande som tidigare fått avslag på sin asylansökan amnesti. Dock ville eller vågade inte M, KD och L rösta för den återremiss som skulle gått igenom, enbart om M tillsammans med SD röstat för en sådan. Varför Moderaterna, varför Ulf Kristersson röstade ni inte för en återremiss om ni verkligen ville stoppa förslaget?

Direkt efter omröstningen applåderade främst vad jag kunde notera från min bänk, socialdemokrater och centerpartister åt amnestiförslaget. Vad applåderade man åt egentligen? Att vi tagit ytterligare ett steg mot en asylpolitik som är rena farsen och närmast kan beskrivas som ett tombola-lotteri? Centern, detta populistiska parti vars partiledare sagt att vi måste ha en stabil och konsekvent asylpolitik, men först skall vi ge dessa 9000 afghaner som fått avslag på sin asylansökan en chans, har mist all sin trovärdighet. Centers beslut kan i förlängningen mycket väl splittra hela Alliansen. Det är ju något som öppnar den politiska spelplanen och mycket väl kan innebära en tillfriskning i det politiska klimatet.

Centern, det främsta bland skattesänkarpartier, vill alltså lägga 2,9 mdkr under tre år på asylsökande som redan en gång fått avslag där de konstaterats inte ha några asylskäl. I stället kommer försvar, polis, skola och vård drabbas självklart. I slutänden finns det bara en pengapåse med skattepengar, Centern har prioriterat människor som saknar asylskäl. När de berömmer och applåderar sin egen upphöjda och kanske en smula elitistiska humanism, så tänk då på vart pengarna tagit vägen när det fattas resurser till skolan eller till vården där cancerpatienter dör i vårdköerna.

Annonser
Det här inlägget postades i Idioti, Immigrationspolitik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Applåder för falsk medmänsklighet

  1. Tage Sundin skriver:

    Det beslut som riksdagens majoritet fattade avseende de afghanska männen, kan inte betraktas som något annat än legaliserad förskingring av skattebetalarnas medel. Svensk lag medger tyvärr inte individuellt straffrättsligt ansvar för detta brott.

    Straffet blir istället politiskt, och med hänsyn till bland annat Sentios juni-undersökning, står det redan nu relativt klart att SD den 9 september kommer att få en jordskredsseger i riksdagsvalet och därmed bli det största partiet i Sverige!

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s