SD värnar varsamhet och livskvalité framför hysteriskt byggande.


Här om SD-Botkyrkas politik

Den rödgröna majoriteten och delar av oppositionen missar inte något tillfälle att starta nya bostadsprojekt, oavsett vilken mark och vilka värden som riskerar att gå till spillo. Alla partier i fullmäktige vill att ungdomar skall kunna flytta från föräldrahemmet, men delar av oppositionen och den rödgröna majoriteten prioriterar flyktingmottagande framför att bevara för kommunen unika värden. Det gör inte vi.

Vi sade nej till bostadsbyggnation i Tumba skog redan från början, till skillnad från andra partier som efter hand anslutit sig till vår linje. Området där bebyggelsen i Tumba skog skall byggas är ett mycket eftertraktat rekreationsområde, vilket de många reaktionerna på detaljplanen är ett bevis på. Det finns skyddsvärd natur i området som bedöms som mycket värdefull. Framför allt så finns det en skyddad vattentäkt i området som är mycket viktig, speciellt sedan vattentäkten i Tullinge numera är förstörd. Det finns en kallkälla i området som Tumba bruk använde för att framställa sedlar, detta p.g.a. det rena vattnet. Allt detta sammantaget gör att vi säger nej till att bygga bostäder i Tumba skog.

Vi har också sagt nej till bostadsbyggande i Prästviken, vilket vi närmast betecknar som ett vansinnesprojekt. Majoriteten vill dra igång ett stort bostadsprojekt på mycket god jordbruksmark, samtidigt som Socialdemokraterna och andra partier på riksplanet pratar om att vi måste öka andelen inhemsk matproduktion, hur allvarligt menat detta nu är. SD vill öka den inhemska matproduktionen och bedriver en praktisk politik för detta också. Här kommer ytterligare god jordbruksmark förstöras.

Länsstyrelsen har sagt nej till projektet bl.a. med motiveringen av de historiska värdena som kommer gå till spillo om man går vidare med projektet. Under de samrådsmöten som ägt rum angående Prästviken har en stor majoritet av de deltagande varit emot projektet, i stället har förslag framförts på att göra området till ett naturskyddsområde. Trafiksituationen skulle också bli ohållbar med det vägnät som nu finns i området kring Prästviken.

Trots alla dessa tunga argument mot ett bostadsprojekt i Prästviken var SD ensamma i Samhällsbyggnadsnämnden om att säga bestämt nej till detta projekt. Låt vara att några partier i fullmäktige nu verkar tveka angående detta vansinnesprojekt. SD har bifallit en lång rad byggprojekt i kommunen och inte sagt nej till några ungdomsbostäder, men lite sans och vett anser vi att man bör ha för att bevara Botkyrkas unika natur- och historiska värden. Vi vill se mer av kvalitet och livskvalitet i stället för ett ohämmat kvantitativt tänkande, även när det gäller bostadsbyggande. SD anser att kommunfullmäktige i första hand har ansvar för de som bor i Botkyrka, inte för människor i hela världen.

Annonser
Det här inlägget postades i Botkyrka, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s